3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αμπράμοβιτς: «Πουλάω την Τσέλσι, τα έσοδα θα διατεθούν στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας»

Αμπράμοβιτς: «Πουλάω την Τσέλσι, τα έσοδα θα διατεθούν στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/3/2022 20:23
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μέσω επίσημης δήλωσης επιβεβαίωσε τα σενάρια που τον θέλουν να ψάχνει αγοραστή για την Τσέλσι, ενώ αποκάλυψε πως τα καθαρά έσοδα της πώλησης του συλλόγου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα ιδρύσει ο σύλλογος ώστε να διατεθούν προς όφελος των θυμάτων του πολέμου της Ουκρανίας.

Τέλος εποχής στην Τσέλσι, με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να γνωστοποιεί επίσημα την πρόθεση του να πουλήσει τον σύλλογο. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης των «μπλε» ανέφερε ότι η πώληση του κλαμπ δεν θα γίνει γρήγορα αλλά θα ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δε θα ζητήσει να αποπληρωθεί κανένα δάνειο. Αξίζει να σημειωθεί πως το χρέος της Τσέλσι στον Αμπράμοβιτς αγγίζει το 1,5 δισεκατομμύριο λίρες.Παράλληλα αναφέρει ότι έχει συμβουλεύσει την ομάδα του να στήσει μια φιλανθρωπική διοργάνωση, όπου όλα τα καθαρά έσοδα της αγοράς θα δωριστούν προς όφελος των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια απίστευτα δύσκολη απόφαση και εκφράζει την επιθυμία του να μπορέσει να επισκεφτεί για μια τελευταία φορά το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, ο Αμπράμοβιτς θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και τις κυρώσεις που ενδεχομένως θ' αντιμετώπιζε λόγω του πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία και γι’ αυτό θέλει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Αμπράμοβιτς ανέλαβε την Τσέλσι τον Ιούνιο του 2003 και σ’ όλα σε 19 χρόνια κατάφερε να γιγαντώσει το σύλλογο, ο οποίος κατέκτησε 21 τρόπαια. Συγκεκριμένα, οι «μπλε» κέρδισαν πέντε πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και τρία Λιγκ Καπ Αγγλίας, δύο Κομιούνιτι Σιλντ, δύο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Γιουρόπα Λιγκ, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και πρόσφατα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η επίσημη δήλωση:

Θα ήθελα να αναφερθώ στις εικασίες στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ιδιοκτησία μου στην Τσέλσι. Όπως έχω δηλώσει προηγουμένως, πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Στην παρούσα κατάσταση, λοιπόν, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του κλαμπ.

Η πώληση του συλλόγου δεν θα γίνει γρήγορα αλλά θα ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία. Δεν θα ζητήσω να αποπληρωθούν δάνεια. Ποτέ δεν είχε να κάνει με το επιχειρείν ούτε τα χρήματα για μένα, αλλά το καθαρό πάθος για το παιχνίδι και τον σύλλογο. Επιπλέον, έχω δώσει εντολή στην ομάδα μου να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση θα διατεθούν εκεί. Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων πόρων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης.

Σας παρακαλώ να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση να ληφθεί, και με πονάει που αποχωρίζομαι με αυτόν τον τρόπο με τον σύλλογο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου.

Ελπίζω ότι θα μπορέσω να επισκεφτώ το Στάμφορντ Μπριτζ για μια τελευταία φορά για να σας αποχαιρετήσω όλους προσωπικά. Ήταν ένα προνόμιο ζωής να είμαι μέλος της Τσέλσι και είμαι περήφανος για όλα τα κοινά μας επιτεύγματα. Η Τσέλσι και οι υποστηρικτές της θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Ευχαριστώ,

Ρόμαν


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες