Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μπενφίκα-Άγιαξ 2-2: Ματσάρα και όλα θα κριθούν στο Άμστερνταμ (video)

Μπενφίκα-Άγιαξ 2-2: Ματσάρα και όλα θα κριθούν στο Άμστερνταμ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
23/2/2022 23:57
Μετά από ένα συγκλονιστικό κι άκρως θεαματικό παιχνίδι στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, η Μπενφίκα και ο Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα λάβει χώρα στο Άμστερνταμ στις 15/3.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας προηγήθηκαν δύο φορές με γκολ των Τάντιτς και Αλέ, ωστόσο σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι «αετοί» βρήκαν τις απαντήσεις. Αρχικά με αυτογκόλ του Αλέ και στη συνέχεια με τον Ουκρανό Γιάρεμτσουκ ο οποίος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή.Με δεδομένο ότι δεν ισχύει πια ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, πλέον για να προκριθεί κάποια από τις δύο στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να νικήσει, καθώς με οποιαδήποτε ισοπαλία θα ακολουθήσει παράταση.

Ανώτερος ο Άγιαξ και δίκαιο προβάδισμα

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο τέταρτο του αγώνα με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση για να ρισκάρουν και να αφήσουν κενά στα μετόπισθεν που θα έκαναν πιο εύκολο το έργο των αντίπαλων επιθετικών.

Στο 18' ο Γκριμάλδο έχασε την μπάλα σε άσχημο σημείο στο γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν το συγκεκριμένο λάθος. Ο Μαζραουί έκανε υπέροχη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Τάντιτς και ο αρχηγός του Άγιαξ «εκτέλεσε» τον Βλαχοδήμο για το 0-1.



Η απάντηση από την πλευρά της Μπενφίκα ήταν άμεση. Οκτώ λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο προωθημένος Φερτόνγκεν έκανε ωραία κίνηση και γύρισε συρτά και δυνατά μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Αλέ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του «γράφοντας» το 1-1.



Οι γηπεδούχοι όμως δεν χάρηκαν για πολύ. Στο 29' ο Μπέργκχαους βρήκε τον Αλέ μέσα στην περιοχή και ο πρώτος σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ αρχικά νικήθηκε στην προβολή του από τον Βλαχοδήμο αλλά πήρε ο ίδιος το «ριμπάουντ» και σημείωσε 1-2, φτάνοντας παράλληλα τα έντεκα γκολ στη διοργάνωση.



Στο 44' οι πρωταθλητές Ολλανδίας «άγγιξαν» και τρίτο τέρμα. Μετά από ωραία συνεργασία ο Αλβαρες βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε όμορφα με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας των «αετών» και στη συνέχεια ο Αλέ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους.

«Ερυθρόλευκη καταιγίδα» και ισοφάριση

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τον Άγιαξ να απειλεί στο 53' με τον Τάντιτς να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια και τον βοηθό να καταλογίζει οφσάιντ, αν κι όπως φάνηκε στο ριπλέι, αν ο αρχηγός των Ολλανδών σκόραρε, το γκολ θα μετρούσε κανονικά.

Η Μπενφίκα απάντησε στις ευκαιρίες με τον Έβερτον να σουτάρει έξω από την περιοχή στο 55' και την μπάλα να κοντράρει και να περνάει ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Πασφέερ.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ισοφαρίσουν και στο 59' και το 61' δεν τα κατάφεραν με πρωταγωνιστή σε αμφότερες τις περιπτώσεις τον Νούνιες. Στην πρώτη φάση ο Ράφα Σίλβα του έκανε λίγο πιο δυνατή πάσα και δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Αμέσως μετά ο πρώτος σκόρερ του πορτογαλικού πρωταθλήματος δοκίμασε να σκοράρει από μακριά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 63' ο Άγιαξ έφτασε μία «ανάσα» από το 1-3, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει στο τετ α τετ με τον Μαζραουί.

Στο 66' ο Γκονσάλο Ράμος δέχτηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής από τον Μαρτίνες αλλά ενώ φάνηκε να τον βρίσκει στο πίσω μέρος του ποδιού, ο Σλοβένος διαιτητής Βίντσιτς και ο VAR Φριτζ συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Έξι λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν. Σε μία φάση που ξεκίνησε με μαρκάρισμα του Οταμέντι στον Τίμπερ στην περιοχή της Μπενφίκα και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, η Μπενφίκα βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Ράφα Σίλβα έδωσε την μπάλα στον Γκονσάλο Ράμος και ο τελευταίος σούταρε, με τον Πασφέερ να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Γιάρεμτσουκ -ο οποίος είχε περάσει δέκα λεπτά νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή- να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία ισοφαρίζοντας 2-2.



Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων καταγράφηκε και η τελευταία καλή στιγμή του ματς. Ο Άντονι θέλησε να νικήσει από μακριά τον Βλαχοδήμο, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90' Γκονσάλβες), Οταμέντι, Φερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τααράμπτ (85' Τααράμπτ), Ράφα Σίλβα, Εβέρτον (62' Γιάρεμτσουκ), Νούνιες (90' Λαζάρο), Γκονσάλο Ράμος.

Άγιαξ (Έρικ τεν Χαγκ): Πασφέερ, Μαζράουι (92' Ρενς), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (73' Ταλιαφίκο), Γκράφενμπερχ (73' Κλάασεν), Μπέργκχαους, Άλβαρες, Άντονι, Τάντιτς, Αλέ.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες