4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: «Πάρτι» σωτηρίας στη Νίκαια (video)

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 4-0: «Πάρτι» σωτηρίας στη Νίκαια (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
23/2/2022 21:33
Ο Ιωνικός διέλυσε με 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης σε εξ αναβολής αγώνα για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten κι έκανε ακόμα ένα άλμα για την παραμονή του, «βυθίζοντας» παράλληλα την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με αυτούς τους τρεις βαθμούς έφτασε στους 25 και παρέμεινε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο από την «ουρά». Από την άλλη το σύνολο του Τζιανλούκα Φέστα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά την επικράτηση κόντρα στη Λαμία. Η συγκομιδή των 13 πόντων το φέρνει στην τελευταία θέση κι αποτελεί το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό στη Super League 2.«Καταιγίδα» με Κιάκο και Μάντζη

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 8'. Ο Βαλεριάνος έκανε ωραία κίνηση και σέντρα από τα αριστερά, με τον Κιάκο να κοντρολάρει εντός περιοχής και να εκτελεί σωστά για το 1-0.



Η ομάδα της Νίκαιας δεν αρκέστηκε στο συγκεκριμένο τέρμα και δέκα λεπτά αργότερα έφτασε και σε δεύτερο με τον ίδιο μάλιστα δράστη ο οποίος πέτυχε τα πρώτα του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 18' οι παίκτες του κόουτς Σπανού «έκρυψαν» την μπάλα κι αυτή κατέληξε ξανά στα πόδια του Κιάκου ο οποίος «τσίμπησε» ωραία την μπάλα πάνω από τον Κότσαρη «γράφοντας» το 2-0 μέσα σε αποθέωση.



Το μομέντουμ ήταν πια με το μέρος του Ιωνικού και ο Απόλλων Σμύρνης έμοιαζε να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 32' η άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ήταν απούσα σε αντεπίθεση του Ιωνικού και ο Τουράμ έδωσε έτοιμο γκολ για τον Μάντζη με τον τελευταίο να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στην ουσία να τελειώνει από νωρίς το ματς.



Όλα ανάποδα και στο δεύτερο μέρος για τον Απόλλωνα

Τα πράγματα είχαν γίνει εξαιρετικά δύσκολα πλέον για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι πάντως θέλησαν να μπουν ξανά στο ματς στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 57' κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Ιωαννίδη.

Ο Έλληνας στράικερ ανέλαβε την εκτέλεσή του όμως ο Χουτεσιώτης έπεσε στη δεξιά του γωνία κι απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Τσιλούλης σκόραρε αλλά ο εξτρέμ της ομάδας της Ριζούπολης είχε μπει βιαστικά στη μεγάλη περιοχή και το γκολ του δεν μέτρησε.



Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτέλεσε και την «ταφόπλακα» στα όνειρα που έκανε το συγκρότημα του κόουτς Φέστα για να πάρει κάτι καλό στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από χρήση VAR έμεινε και με δέκα παίκτες στο 65', με τον Ραϊλί να αποβάλλεται απευθείας με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο.

Οι δύο ομάδες είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους κι απλά περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα. Στο 88ο λεπτό όμως ο Ντάλσιο έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για τον Ιωνικό.

Έπειτα από εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Πορτογάλος μέσος βρέθηκε αμαρκάριστος στο «ύψος» της μεγάλης περιοχής και με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (81' Βαφέας), Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Κιάκος (77' Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (81' Τσιριγώτης), Τουράμ (77' Γκοτσούλιας), Μάντζης (84' Πλατέλλας).

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ράιλι, Ντομίνγκες, Φατιόν (46' Τσιμπσά), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνεζ (46' Τσιλούλης), Γιαννιώτας (38' Κάστρο), Παμλίδης (81' Ντάουντα), Ιωαννίδης (74'Γιακιμόφσκι).

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες