6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Super Bowl LVI: Έγραψαν ιστορία οι Λος Άντζελες Ραμς (videos)

Super Bowl LVI: Έγραψαν ιστορία οι Λος Άντζελες Ραμς (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/2/2022 05:50
Οι Λος Άντζελες Ραμς είναι οι νέοι πρωταθλητές του NFL, καθώς νίκησαν τους Σινσινάτι Μπένγκαλς με 23-20 μετά από συγκλονιστική «μάχη», στο 56ο Super Bowl της ιστορίας.

Η ομάδα του Σον ΜακΒέι έγινε παράλληλα η πρώτη που παίζει εντός έδρας σε Super Bowl, καθώς η αναμέτρηση διεξήχθη στο νεόκτιστο και υπερσύγχρονο SoFi Stadium.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του οργανισμού που φτάνει στην κορυφή, καθώς είχε προηγηθεί ο τίτλος του 1999 με κουόρτερμπακ τον θρυλικό Κερτ Γουόρνερ.Από την άλλη, οι ηττημένοι Μπένγκαλς έφτασαν μέχρι την «πηγή», όμως δεν έμελλε να τα καταφέρουν, στην τρίτη τους παρουσία σε Super Bowl, μετά τις ήττες που είχαν υποστεί το 1981 και το 1988.

Ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος

Οι Ραμς ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν 7-0 στο δεύτερό τους ντράιβ στο ματς.



Η απάντηση από τους Μπένγκαλς ήταν ένα field goal από τον ΜακΦίρσον και το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με 7-3.

Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου οι τυπικά φιλοξενούμενοι αλλά γηπεδούχοι Ραμς σκόραραν ξανά με τον Κούπερ Καπ να μετατρέπει σε touchdown την πάσα του κουόρτερμπακ Ματ Στάφορντ. Στη συνέχεια όμως απέτυχαν να σκοράρουν τον έξτρα πόντο και η διαφορά έμεινε στους δέκα πόντους (13-3).



Η αντίδραση του Σινσινάτι ήταν εκ νέου εξαιρετική. Μετά από εξαιρετική κομπίνα ο running back Μίξον εκτέλεσε χρέη κουόρτερμπακ και με άψογη πάσα στον Χίγκινς το touchdown ολοκληρώθηκε επιτυχώς για το 13-9, με τον ΜακΦίρσον να ευστοχεί στον έξτρα πόντο για το 13-10 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε απολαυστικά για τους Μπένγκαλς οι οποίοι πια είχαν ξεκάθαρα το μομέντουμ.

Στο πρώτο play ο κουόρτερ Τζο Μπάροου βρήκε τον Τεντ Χίγκινς, η παράβαση του τελευταίου στον corner back Ράμσεϊ δεν καταλογίστηκε και με το δεύτερο touchdown του «έγραψε» το 16-13, με τον ΜακΦίρσον να είναι ξανά εύστοχος για το 17-13.



Ακολούθησε ένα «φτηνό» λάθος από τους Ραμς, με τον Σκοβρόνεκ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τους Μπένγκαλς να φτάνουν στο δεύτερο interception της βραδιάς.

Το drive τους παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από πολύ καλή θέση, δεν κατέληξε σε touchdown, αλλά σε εύστοχο field goal του Μακ Φίρσον για το 20-13.

Η αντίδραση των Ραμς -οι οποίοι έπαιζαν χωρίς τον wide receiver Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ ο οποίος χτύπησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου- ήταν αρκετά καλή.

Μείωσαν σε 20-16 με field goal του Ματ Γκέι σε 20-16 το οποίο ήταν και το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαπενταλέπτου.

Οι άμυνες κυριάρχησαν στη συνέχεια, όμως πέντε λεπτά πριν το φινάλε οι Ραμς «έχτισαν» ένα εκπληκτικό drive που μετά από πολλά σφυρίγματα και παραβάσεις, κατέληξε σε touchdown από τον Κούπερ Καπ, περίπου ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε.



Πλέον το Λος Άντζελες είχε προβάδισμα τριών πόντων (23-20) και οι Μπένγκαλς έψαχναν field goal για ισοφάριση ή touchdown για τη νίκη.

Το drive τους διακόπηκε από τον εκπληκτικό αμυντικό Άαρον Ντόναλντ περίπου στη μέση του γηπέδου και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 23-20.
Super Bowl LVI: Έγραψαν ιστορία οι Λος Άντζελες Ραμς (videos)
MVP ο Καπ

Ο Κούπερ Καπ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Super Bowl LVI, κάτι σπάνιο για τη θέση των wide receivers, μια και συνήθως το συγκεκριμένο βραβείο καταλήγει σε κουόρτερμπακ.

Ωστόσο ο σταρ των Ραμς έκρινε την αναμέτρηση με δύο touchdowns, εκ των οποίων το ένα ήταν και το νικητήριο λίγο πριν το φινάλε.

Ο προπονητής των νικητών Σον ΜακΒέι στα 36 του χρόνια έγινε ο νεότερος που σηκώνει το τρόπαιο «Vince Lombardi».

Παράλληλα οι Ραμς ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε στην έδρα της σε Super Bowl, ενώ αυτό ήταν και το πρώτο τρόπαιο που καταλήγει στο Λος Άντζελες, μια και οι Ραμς μετακόμισαν από το Σεντ Λούις μόλις το 2016, ενώ η άλλη ομάδα της πόλης, οι Τσάρτζερς, δεν έχουν καταφέρει ποτέ να φτάσουν μέχρι τον τίτλο.

Πλέον όλες οι ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ το επόμενο Super Bowl θα διεξαχθεί σ' ένα χρόνο στο State Farm Stadium της Αριζόνα, έδρα των Αριζόνα Κάρντιναλς.

Το καλύτερο show όλων των εποχών στο ημίχρονο

Το ξακουστό halftime show πέρασε σε άλλο επίπεδο φέτος, καθώς πληθώρα αστέρων παρέλασε στη σκηνή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Μέσα σε λίγη ώρα εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, 50 Cent, Anderson .Paak, μαζί με τους Sean Forbes και Warren Snipe.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν με μηνύματα αποθέωσης για το show.

Μεταξύ άλλων ο Λεμπρόν Τζέιμς ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου υποστήριξε ότι ήταν το κορυφαίο όλων των εποχών.





Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες