3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0: Της έχει πάρει τον αέρα!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0: Της έχει πάρει τον αέρα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/2/2022 21:24
Ο Ολυμπιακός αν και δεν ήταν καλύτερος κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ με γκολ του Εμβιλά στο 85’ και πήρε 6η σερί νίκη απέναντι στην «Ένωση» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Χωρίς νίκη για 13ο σερί ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» η «Ένωση».

Στα «ερυθρόλευκα» βάφτηκε ακόμα ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην «Ένωση» αλλά είχαν ξανά τον τρόπο για να πάρουν άλλο ένα ντέρμπι και να διατηρήσουν στο +9 τη διαφορά από τον 2ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μαρτίνς είχε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους με το δοκάρι του Καμαρά (10’) ωστόσο κατά τ’ άλλα περιορίστηκε σε φλύαρη υπεροχή απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ΑΕΚ η οποία έβγαινε επικίνδυνα στο τρανζίσιον κυρίως χάρη στον εξαιρετικό Άμραμπατ και ειδικά στην επανάληψη αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα, θα είχε πολύ καλές πιθανότητες να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός που έχανε εύκολα τη μπάλα από το πρέσινγκ της ΑΕΚ στην επανάληψη, δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Τσιντώντα ωστόσο πήρε ρίσκα επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και στη δεύτερη ευκαιρία του βρήκε το νικητήριο γκολ με τον Εμβιλά (85’) έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το ματς:


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και έδειξαν διάθεση να επιτεθούν. Η ΑΕΚ έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 6ο λεπτό, με τον Τσούμπερ να μην πιάνει καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής έπειτα από σέντρα του Άμραμπατ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 10’, με τον Καμαρά να επιχειρεί σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Χατζισαφί έχασε αρχικά τον μέσο των «ερυθρόλευκων» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η φάση, αλλά διόρθωσε το λάθος του βάζοντας έγκαιρα την προβολή που αλλοίωσε το σουτ.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια. Η ΑΕΚ πήρε πολύ καλό βαθμό στο τακτικό κομμάτι, καθώς έκλεινε σωστά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους παίκτες του Ολυμπιακού να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Τσιντώτα. Παράλληλα, η ομάδα του Γιαννίκη προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά άλλη μεγάλη φάση δεν έκανε στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Άμραμπατ στο 37΄ που έβγαλε σε κόρνερ ο Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με τον Λαλά να παίρνει αρκετά μέτρα, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μαρτίνς πέρασε τον Ονιεκούρου αντί του Καμαρά, και έβαλε τον Αγκιμπού στα χαφ ώστε να παίζει πιο κοντά στον Τικίνιο. Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 52’ με μια γυριστή κεφαλιά του Βραζιλιάνου φορ που δεν δυσκόλεψε τον Τσιντώτα, αλλά μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ με σωστό πρέσινγκ, έκλεβε μπάλες στο χώρο του κέντρου και έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, όντας η πιο απειλητική ομάδα στο γήπεδο. Στο 57’ το σουτ του Ανσαριφάρντ μετά από απομάκρυνση του Μανωλά δεν ανησύχησε τον Βατσλίκ, ενώ στο 65’ μια ασυνεννοησία του Έλληνα στόπερ των «ερυθρόλευκων» με τον Τσέχο γκολκίπερ λίγο έλειψε να επιφέρει το 0-1 της «Ένωσης».

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΚ γίνονταν όλο και πιο πιεστική και στο 71’ έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ με τον Ανσαριφάρντ, όμως ο Παπασταθόπουλος έκοψε σωτήρια σε κόρνερ προτού ο Ιρανός εκτελέσει από τη μικρή περιοχή. Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να μην έχει καθόλου καλή εικόνα έβαλε τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα και στο 80’ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, περνώντας τον Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο και τον Καρβάλιο στη θέση του Μπουχαλάκη. Στον αντίποδα, ο Γιαννίκης έκανε την πρώτη αλλαγή στο 81’ ενισχύοντας τα χαφ με την είσοδο του Γέφτιτς αντί του Ανσαριφάρντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πιο επιθετικά και απείλησαν για πρώτη φορά στο 84’ με κοντινή κεφαλιά του Ονιεκούρου που βρήκε σε αμυντικό της ΑΕΚ και κατέληξε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ ήρθε το γκολ του Ολυμπιακού στο επόμενο λεπτό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε προς την «καρδιά» της άμυνας, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Εμβιλά με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Τσιντώτα, στέλνοντας με το γόνατο τη μπάλα στα δίχτυα.
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0: Της έχει πάρει τον αέρα!
Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει απάντηση αλλά άφηνε αρκετούς χώρους στα μετόπισθεν που ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ολυμπιακού. Ενδεικτική η φάση του 90+2’ όπου ο Ονιεκούρου βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα μετά από εξαιρετική πάσα του Ελ Αραμπί, όμως ο Νιγηριανός δεν μπόρεσε να βρει ούτε αυτή τη φορά δίχτυα. Το 1-0 έμεινε τελικά ως το φινάλε και οι Πειραιώτες πήραν την 6η διαδοχική νίκη τους επί της «Ένωσης» ως οικοδεσπότες, διατηρώντας έτσι το +9 από τον 2ο ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46' Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80' Καρβάλιο), Αγκιμπού Καμαρά (90' Μπα), Τικίνιο (80' Αραμπί), Μασούρας (67' Βαλμπουενά).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι (88' Σάκχοφ), Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (81' Γέβτιτς).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες