4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1: Καλύτεροι οι «ασπρόμαυροι» αλλά πήραν αυτό που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι»

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1: Καλύτεροι οι «ασπρόμαυροι» αλλά πήραν αυτό που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/1/2022 21:26
Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ντέρμπι της Τούμπας στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι αλλά όχι αποτελεσματικοί.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι κι έφτασαν τους 47 βαθμούς παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τους «ασπρόμαυρους» να βρίσκονται στους 38 πόντους και στη δεύτερη θέση.

Τα δύο γκολ σημειώθηκαν μέσα σ' ένα δίλεπτο με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να ανοίγει το σκορ χάρη σε αυτογκόλ του Μπα στο 42' και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με κεφαλιά του Τικίνιο ένα λεπτό αργότερα.Ανώτερος ο ΠΑΟΚ και προβάδισμα με αυτογκόλ, απάντησε άμεσα ο Τικίνιο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ντέρμπι αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε και ψυχολογικό προβάδισμα. Στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε τρεις φορές την εστία του Ολυμπιακού. Στο 2' το σουτ του Κούρτιτς μέσα από την περιοχή κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Στο 7' ξανά ο Σλοβένος απείλησε κι ανάγκασε τον Βατσλίκ στην πρώτη του απόκρουση στο ματς. Από το κόρνερ ο Ίνγκασον έκανε την κεφαλιά αλλά ξανά ο Τσέχος γκολκίπερ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε από τα αριστερά και ο Μπίσεσβαρ γύρισε την μπάλα για τον Τσιγγάρα ο οποίος αστόχησε από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής παρά το γεγονός ότι ο Βατσλίκ ήταν εξουδετερωμένος. Ο Πορτογάλος βοηθός διαιτητής είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ αλλά αν σκόραρε ο Έλληνας χαφ το τέρμα θα μετρούσε κανονικά καθώς ο Μπίσεσβαρ καλυπτόταν στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 14' ο Μπίσεσβαρ ανάγκασε τον Βατσλίκ σε νέα επέμβαση. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά με τον Μασούρα να μην προλαβαίνει να σουτάρει βγαίνοντας απέναντι από τον Πασχαλάκη στο 15'.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 21' και την κεφαλιά του Τικίνιο λίγο αργότερα να μην ανησυχούν σοβαρά τους δύο γκολκίπερ.

Στο 42' όμως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Μπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει ξεγέλασε τον Βατσλίκ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε στο γκολ των αντιπάλων του. Μετά από εκτέλεση κόρνερ κι απομάκρυνση της μπάλας, ο Μαντί Καμαρά προσπάθησε να σουτάρει κι έκανε «τσαφ», με τον Τικίνιο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας των «ασπρόμαυρων» και να νικάει με κεφαλιά τον Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός και... αναμενόμενη ισοπαλία

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πιέσει και στο 52' ο Ζίβκοβιτς είδε το γυριστό σουτ να αποκρούεται από τον Βατσλίκ κι ένα λεπτό αργότερα ο Τσιγγάρας σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέχου πορτιέρε.

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι μετά την αλλαγή συστήματος του κόουτς Μαρτίνς πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και είχε ισορροπήσει κρατώντας την μπάλα, έστω κι αν δεν είχε δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή.

Στο 73' ο Ζαμπά με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Βατσλίκ μπλόκαρε.

Τρία λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία δική τους καλή στιγμή με τον Μασούρα να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να σταματάει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Πασχαλάκη ο οποίος έμοιαζε να ελέγχει.

Στο 89' ο Αγκιμπού Καμαρά ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σίντκλεϊ μετά από γύρισμα του ίδιου του Αφρικανού μέσου, με τον ρέφερι να είναι μπροστά στη φάση και να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ρεαμπτσιούκ, Ανδρούτσος (46' Λαλά), Μ.Καμαρά, Εμβιλά, Α.Καμαρά (93' Βαλμπουενά), Μασούρας (90' Βρουσάι), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες