4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Super League Interwetten: «Ξέρανε» την ΑΕΚ ο Βόλος (video)

Super League Interwetten: «Ξέρανε» την ΑΕΚ ο Βόλος (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/1/2022 19:20
Ο εξαιρετικός Βόλος με δύο γκολ του Φαν Βέερτ (16', 85' πεν.), κέρδισε με 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την υποχρέωσε σε τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα! Είχαν και δύο δοκάρια οι Βολιώτες που στα τελευταία λεπτά έχασαν με αποβολή τον σκόρερ τους, ισοφάρισαν προσωρινά με Αραούχο (20’) οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν χαμένο πέναλτι με τον Τσούμπερ στο 9' αλλά στην επανάληψη δεν κατέγραψαν τελική!

Μετά τις ήττες με 2-1 από ΟΦΗ και Παναιτωλικό, η ΑΕΚ γνώρισε 3η σερί ήττα στο ΟΑΚΑ από επαρχιακή ομάδα. Ο Βόλος παρότι κατέβηκε με τον 3ο τερματοφύλακα, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε με 2-1 την «Ένωση», παίρνοντας μια νίκη που τον βάζει στο κόλπο για την εξάδα.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας χαμένο πέναλτι στο 9’ με τον Τσούμπερ και το πλήρωσε έξι λεπτά μετά, δεχόμενη το 0-1 από εκπληκτικό γυριστό του Φαν Βέερτ. Η «Ένωση» θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα έχοντας δοκάρι στο 12’ με βολ πλανέ του Αραούχο, όμως στο 18’ γλίτωσε το 0-2, με τον Ρεγκατέν να σημαδεύει κι αυτός το δοκάρι για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να φτάσει στην ισοφάριση στο 20’, όταν μετά από σέντρα του Γκαρσία από τα δεξιά, ο Σιμάνσκι έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Αραούχο με σουτ στην κίνηση έφερε το σκορ στα ίσα. Το μομέντουμ άνηκε στην «Ένωση», η οποία είχε σημαντικές ευκαιρίες για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Στο 28’ ο Γκαρσία βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο αλλά το πλασέ του έφυγε δίπλα από τα δοκάρια, στο 32’ ο Τσούμπερ απέφυγε τον γκολκίπερ του Βόλου αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει από πλάγια θέση, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Λιβάι απομακρύνθηκε στη γραμμή από τον Φεράρι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν βρήκαν το 2ο γκολ και στις καθυστερήσεις στάθηκαν τυχεροί αφού ο Βόλος είχε νέο δοκάρι με απευθείας φάουλ του Φερνάντες.

Κι αν στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έφτιαξε πολλές ευκαιρίες για γκολ, στην επανάληψη εξαφανίστηκε, δείχνοντας να μένει από δυνάμεις. Αντίθετα, ο Βόλος συνέχιζε να παίζει επιθετικά και στο 50’ «άγγιξε» το γκολ μετά από λάθος μεταβίβαση του Στάνκοβιτς, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας το σουτ του Φαν Βέερτ. Ο Γιαννίκης, που δεν είχε πολλές λύσεις στον πάγκο ελέω των απουσιών, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ρίχνοντας τους Γιούση, Κοσίδη, Σάκχοφ και Μισελέν, όμως οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και να απειλήσουν, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σε παθητικό ρόλο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και στο 85’ κέρδισαν πέναλτι το οποίο δόθηκε μέσω VAR για αγκωνιά του Τζαβέλλα στον Ρίβερ σε εναέρια μονομαχία. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 2-1. Ο Ολλανδός φορ αποβλήθηκε δύο λεπτά μετά, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα, αλλά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να φτάσει έστω στην ισοφάριση. Το τελικό 2-1 υπέρ του Βόλου αφήνει την «Ένωση» στην 3η θέση λίγο πριν τη σύγκρουση του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.


Φουντώνει η μάχη της εξάδας


Με τη νίκη του, ο Βόλος έφτασε τους 24 βαθμούς και βρίσκεται μεν στην 9η θέση αλλά μόλις στο -5 από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης, μένοντας ζωντανός για τα πλει-οφ.

Νωρίτερα, ο Άρης επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας με 2-0 του φορμαρισμένου Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και πήρε πολύτιμη νίκη στη μάχη της εξάδας, αφού έπιασε τον ΟΦΗ στην 7η θέση και μείωσε ξανά στο -3 τη διαφορά από τον Αστέρα. Οι «κίτρινοι» που προέρχονταν από πικρό αποκλεισμό στο Κύπελλο και δεν είχαν γκολ μέσα στο 2022, πήραν τη νίκη με δύο εύστοχα πέναλτι στο πρώτο 20 λεπτο (5’ Ματίγια, 20’ Καμαρά).

Ο Παναιτωλικός, που είχε έντονα παράπονα από τον Τζήλο για τις υποδείξεις πέναλτι, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο επιθετικός, χάνοντας το ρυθμό του. Οι «κίτρινοι» έκαναν σωστή διαχείριση και μάλιστα είχαν φάσεις για ένα τρίτο τέρμα.

Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στους «Ζωσιμάδες» και παρέμεινε σε τροχιά πλει-οφ, όντας 5ος και στο +4 από τον 7ο Άρη με ματς παραπάνω. Οι Γιαννιώτες πήραν τη νίκη με τα γκολ των Πίρσμαν και Εραμούσπε, ενώ είχε σε μεγάλη μέρα τον Λοντίγκιν, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι στο φινάλε, ενώ νωρίτερα είχε προχωρήσει σε σημαντικές επεμβάσεις

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες