10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης-ΑΕΚ: Μάγος Λιβάγια και πρόκριση στην παράταση για την ΑΕΚ (video)

Άρης-ΑΕΚ: Μάγος Λιβάγια και πρόκριση στην παράταση για την ΑΕΚ (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
24/6/2020 22:21
Η ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια ο οποίος με γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (2-1 κ.δ.), πήρε μία σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Σημαντική χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, ο οποίος προηγήθηκε με τον Μαντσίνι στο 57', έκανε το 2-0 με τον Ντιγκινί στο 103', είδε όμως τον Λιβάγια με δύο γκολ (96',102') να του στερεί την πρόκριση του μετά από δέκα χρόνια σε έναν τελικό.

Υπεροχή της ΑΕΚ στο σφιχτό πρώτο ημίχρονοH AEK ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, ψάχνοντας το γκολ που θα της δώσει το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Στο 3' ο Κόρχουτ προσπάθησε με ένα μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει τον Μπάρκα, με τον τερματοφύλακα της «Ένωσης» ωστόσο να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Ο Φετφατζίδης είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 15' το σουτ του όμως κόντραρε και κατέληξε πάνω στον Μπάρκα. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά τον αντίπαλο τους και στο 20' ο Λιβάγια βρήκε εξαιρετικά τον Βέρντε στα δεξιά της επίθεσης, ο Ιταλός μπήκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά είδε τον Κουέστα να τον προλαβαίνει και να τον σταματάει.

Οι παίκτες του Καρέρα πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ο Κουέστα σταμάτησε αυτήν την φορά τον Ολιβέιρα εκτός περιοχής στο 31' και ένα λεπτό μετά ο Κόρχουτ έκλεψε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή από τον Βέρντε, η σέντρα που επιχείρησε όμωε κόπηκε από τον Μπάρκα. Η ΑΕΚ ήταν πιο κινητική και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έφτασε μία ανάσα από το 0-1. Ο Ολιβέιρα μετά από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή, το γυριστό που επιχείρησε ωστόσο κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Οι χρυσές αλλαγές του Ένινγκ, ο λυτρωτής Λιβάγια στο τέλος

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, στο 57' της αναμέτρησης όμως ο Λόπεζ δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Φετφατζίδη ο οποίος αφού άφησε πίσω του τον μπακ της Ένωσης σέντραρε για τον Ματσίνι ο οποίος έγραψε με πλασέ το 1-0. Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, δικαιώνοντας τον Ένινγκ για την επιλογή του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς, με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία. Ο Καρέρα μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μπακάκη είδε και τον έτερο μπακ του, τον Λόπεζ να αποχωρεί από το παιχνίδι στο 63'. Στο 75' ο Μάνταλος βρήκε υπέροχα τον Σιμόες στην πλάτη της άμυνας, η κεφαλιά όμως του Πορτογάλου μέσου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και η ΑΕΚ πίεζε, με τον Ένινγκ να περνάει τον Μπα στη θέση του Φετφατζίδη προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν της ομάδας του. Στο 88΄ο Λιβάγια απείλησε και πάλι και ένα λεπτό μετά ο Τσιγκρίνσκι από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Με 6 λεπτά καθυστερήσεις ο Ντιγκινί πέρασε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να δώσει ταχύτητα στον Άρη και στο 93' οι τρεις αλλαγές του Ένινγκ συνεργάστηκαν με τον Ντιγκινί να διαμορφώνει με σουτ το 2-0. Ο Άρης κρατούσε πλέον το ισχυρό προβάδισμα στα χέρια του, ο Μάρκο Λιβάγια όμως είχε διαφορετική άποψη. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παουλίνιο με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Κροάτη μέσα στην περιοχή ο οποίος έπιασε την κεφαλιά με τον Κουέστα να διώχνει. Η μπάλα όμως παρέμεινε μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια της φάσης ο Λιβάγια με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.


Μίλησε και πάλι η ποιότητα σε μία παράταση rock n roll

Οι ομάδες οδηγήθηκαν εξουθενωμένες στην επανάληψη όπου όμως μίλησε και πάλι η κλάση του Λιβάγια. Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, η Ένωση κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε στο 102'. Ο Αλμπάνης βγήκε πολύ ωραία από τα δεξιά,πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ολιβέιρα ο οποίος με τη μία έδωσε την μπάλα στον Λιβάγια. Ο Κροάτης με ένα εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 2-2 καθαρίζοντας στην ουσία την πρόκριση για την ομάδα του. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε άγρια μορφή, η ΑΕΚ βρήκε πάρα πολλούς χώρους και θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο τέρμα, ο Ολιβέιρα όμως σημάδεψε τη μία το δοκάρι ενώ τη δεύτερη αστόχησε.

Η ΑΕΚ ωστόσο τελείωσε το παιχνίδι με οκτώ παίκτες. Αρχικά ο Μάνταλος δέχτηκε εσκεμμένα την δεύτερη κίτρινη κάρτα προκειμένου να μην χάσει τον τελικό της διοργάνωσης όπως βέβαια και οι Σιμόες και Ολιβέιρα που αποβλήθηκαν επίσης. Όλοι τους θα εκτίσουν τις ποινές τους στο παιχνίδι των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Λούκας Σάσα, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Τόνσο (96’ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78’ Μπα), Λάρσον (49’ Μαντσίνι), Ιντέγε

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπεζ (65’ Χουλτ), Σιμάο, Κρίστισιτς (73’ Αραούχο), Μάνταλος, Λιβάγια (111’ Σιμάνσκι), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα.



Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες