9

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασιά στο ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Μοιρασιά στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/9/2019 22:35
Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να φύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ, αλλά ένα ανόητο πέναλτι του Μεριά στο 90’ επέτρεψε στον Μολό να ισοφαρίσει σε 1-1 και να δώσει βαθμό ψυχολογίας στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειξε ότι έχει σφυγμό. Έπιασε πέναλτι του Μακέντα ο Σα.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μετά το γκολ που πέτυχε με τον Γκερέρο στο 36’ αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε, είχε χαμένο πέναλτι με τον Μακέντα και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90’ με εύστοχο πέναλτι του Μολό. Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα που πήρε το βαθμό κόντρα στην Τότεναμ, ωστόσο εμφάνισε έντονα σημάδια κούρασης και είχε μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καθόλου φοβισμένα και κέρδιζε εύκολες μπαλιές, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σα.

Το ντέρμπι κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις, ώσπου στο 36’ ο Μπουχαλάκης έβγαλε μπαλιά για τον Τσιμίκα, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Γκερέρο, αφού κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή, σημάδεψε σωστά για το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει στα εναπομείναντα λεπτά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που είχαν στο παιχνίδι μετά το γκολ.

Η είσοδος του Περέα αντί του Κολοβού στο ξεκίνημα της επανάληψης έδωσε επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πατούσε καλύτερα και στο 57’ κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Σεμέδο πάνω στον Κολομβιανό. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά το χτύπημα του δεν ήταν καλό και ο Σα απέκρουσε σε κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γερμανός διαιτητής έδωσε αρχικά επανάληψη του πέναλτι αλλά και κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο γκολκίπερ για διαμαρτυρία, αλλά μετά από έλεγχο της φάσης πήρε πίσω την απόφαση του αλλά και την κίτρινη στον πορτιέρο των Πειραιωτών.

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι «έσβησε». Ο Μαρτίνς έριξε τον Ραντζέλοβιτς αντί του Μασούρα αλλά και τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά, ρίχνοντας τρίτο χαφ στον άξονα, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου φρεσκάδα και δεν απείλησε σε κανένα σημείο. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάτι να χάσει και στο τελευταίο πεντάλεπτο τα έπαιξε όλα για όλα, ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα. Στο 85’ ο Μακέντα δεν κατάφερε να νικήσει τον Σα από πλεονεκτική θέση, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Ιταλός κέρδισε πέναλτι από τον Μεριά, ο οποίος υπέπεσε σε νέα παράβαση έπειτα από το ανόητο πέναλτι που έδωσε στην Τότεναμ στο παιχνίδι της Τετάρτης. Την εκτέλεση αυτή τη φορά ανέλαβε ο Μολό, ο οποίος ήταν ψύχραιμος και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους «πράσινους» να παίρνουν βαθμό ψυχολογίας μετά το αποκαρδιωτικό ξεκίνημα τους και τους «ερυθρόλευκους» να φεύγουν προβληματισμένοι από το ΟΑΚΑ για την κακή εμφάνιση. Παράλληλα έχασαν την ευκαιρία να περάσουν μόνοι στην κορυφή μετά την βαθμολογική απώλεια του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες