5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Έπεσε ηρωικά στο Άμστερνταμ ο ΠΑΟΚ (video)

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Έπεσε ηρωικά στο Άμστερνταμ ο ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/8/2019 23:38
Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ, ωστόσο ηττήθηκε με 3-2 και έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. «Βράζουν» με τη διαιτησία του Άγγλου Πάουσον στον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον «Αίαντα» να κερδίζει τρία πέναλτι, ενώ οι Θεσσαλονικείς φώναξαν για επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Σε ένα παιχνίδι-θρίλερ στο Άμστερνταμ, ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα ίσα τον Άγιαξ, διεκδίκησε την πρόκριση ως το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά η ήττα με 3-2 τον αφήνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και τον υποχρεώνει να παίξει με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Στον «Δικέφαλο του Βορρά» έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Πάουσον, ο οποίος έδωσε τρία πέναλτι υπέρ του Άγιαξ, με το τρίτο και καθοριστικό να φάνηκε ιδιαίτερα αυστηρό. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται και για επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ του «Αίαντα», ενώ στην τελευταία φάση φάνηκε να υπάρχει χέρι του Ταγλιαφίκο ελάχιστα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων (σ.σ. δεν δόθηκε ποτέ ριπλέι), ωστόσο ο Άγγλος ρέφερι άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και στη συνέχεια σφύριξε τη λήξη, προκαλώντας το ξέσπασμα των παικτών του ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Άγιαξ να φτάνει πρώτος κοντά στο γκολ με τον Φαν Ντε Μπέεκ (11’) και τον ΠΑΟΚ να απαντά στο 13’ με τον Άκπομ, ο οποίος δεν έκανε καλό τελείωμα σπαταλώντας σημαντική ευκαιρία για το 0-1. Στο 20’ ο Πέλκας έκλεψε τη μπάλα και έκανε το σουτ υποχρεώνοντας τον Ονάνα σε επέμβαση, όμως τρία λεπτά ο γκολκίπερ των Ολλανδών δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στο εξαιρετικό σουτ του Μπίσεσβαρ, ο οποίος «έγραψε» το 0-1 και έδωσε σκορ πρόκρισης στους πρωταθλητές Ελλάδας.


Ο Άγιαξ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 30’ κέρδισε πέναλτι με τον Νέρες έπειτα από σπρώξιμο του Ελ Καντουρί, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε την εκτέλεση του Τάντιτς. Ο Έλληνας γκολκίπερ χρειάστηκε να επέμβει και στο 38’, διώχνοντας σε κόρνερ την κοντινή προβολή του Ταγλιαφίκο αλλά τρία λεπτά μετά ο Άγιαξ κέρδισε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά για χέρι του Μπίσεσβαρ στην περιοχή. Ο Τάντιτς δεν αστόχησε ξανά από τα έντεκα βήματα και το 1-1 ήταν γεγονός.

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και στο δεύτερο μέρος μπήκε αποφασισμένος να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις. Στο 47’ βέβαια κινδύνεψε με το 2-1 αλλά ο Πασχαλάκης «έβγαλε» το πλασέ του Ζιγιές και κράτησε «ζωντανό» τον «Δικέφαλο του Βορρά», που στο 53’ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 1-2. Ο Μπίσεσβαρ κουβάλησε αρκετά μέτρα τη μπάλα και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Πέλκα, αλλά αυτός δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να επέμβει ξανά σε προσπάθειες των Νέρες (69’) και Ζιγιές (70’), ενώ στο 76’ ο Βαρέλα πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Τάντιτς που βρίσκονταν σε θέση για να σκοράρει. Ο Άγιαξ πίεζε στην προσπάθεια να πετύχει δεύτερο γκολ και στο 79’ κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά του Ταγλιαφίκο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Μάτος που τον μάρκαρε διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ αλλά ο Πάουσον έδειξε σέντρα.

Η υπόθεση πρόκριση φάνηκε πως τελείωσε στο 83’, καθώς ο Πάουσον έδωσε ένα τουλάχιστον αυστηρό πέναλτι για μαρκάρισμα του Μάτος στον Ταγλιαφίκο. Ο Τάντιτς έκανε το 3-1 από την άσπρη βούλα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πέταξε λευκή πετσέτα και στο 90+3’ μείωσε σε 3-2 με τον Μπίσεσβαρ και απέκτησαν σφυγμό. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση σε μια προσπάθεια για το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και στο 90+4’ ζήτησαν φάουλ για χέρι του Ταγλιαφίκο ελάχιστα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Πάουσον όμως άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και δευτερόλεπτα μετά σφύριξε τη λήξη, προκαλώντας το ξέσπασμα των παικτών του Φερέιρα που έπεσαν πάνω στον Άγγλο διαιτητή. Ο Πορτογάλος τεχνικός αντέδρασε άμεσα και απομάκρυνε τους παίκτες του.

Το τελικό 3-2 αφήνει τον ΠΑΟΚ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σε διπλά παιχνίδια με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες