5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Πρωτιά με πέναλτι-φάντασμα η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Πρωτιά με πέναλτι-φάντασμα η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/9/2017 22:27
Με πέναλτι-φάντασμα του Χριστοδουλόπουλου (81’) η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 την Λαμία στο Περιστέρι και πέρασε προσωρινά μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Λαμία και χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι, σε μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάγια εκτός περιοχής, για να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 1-0 στο Περιστέρι. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απέφυγε τη γκέλα, έφτασε τους 10 βαθμούς και πέρασε προσωρινά μόνη στην κορυφή με +2 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.Η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 3ο λεπτό, με τον Ανέστη να αποκρούει με το ένα χέρι το απευθείας φάουλ του Πίτι. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 4’, όταν μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η «Ένωση» είχε την κατοχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας, που έκλεινε σωστά όλους τους χώρους. Τα σουτ των Κλωναρίδη (9’) και Αϊντάρεβιτς (15’) δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο και στο 31’ η Λαμία σπατάλησε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να προηγηθεί. Αρχικά ο Βασιλαντωνόπουλός έκανε το σουτ από τα δεξιά, με τον Ανέστη να αποκρούει. Η μπάλα στρώθηκε στον Μπλάζιτς, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Λόπες πήρε την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στη μπάλα πορεία προς το τέρμα, με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και στο 55’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Μπακασέτα, αναγκάζοντας τον Παντελιάδη να διώξει στη γραμμή. Τέσσερα λεπτά μετά (59'), η Ένωση έχασε νέα σημαντική στιγμή, όταν ο Αραούχο βρήκε τον χώρο για σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Στο 61' ο Αργεντινός φορ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τα ποσοστά κατοχής της ΑΕΚ έφτασαν έως και το 80%, ωστόσο η Λαμία κρατούσε το μηδέν. Αυτό το όφειλε και στον Παπαδόπουλο, ο οποίος στο 72’ απέκρουσε σωτήρια την κοντινή κεφαλιά του Μάνταλου, ενώ στο 76' έδιωξε με το πόδι το πλασέ του Αϊντάρεβιτς.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 80ο λεπτό. Ο Λιβάγια απέφυγε τον Αναστιάδη, ο Μπλάζιτς έκανε το τάκλιν έξω από την περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, με το οποίο ο Χριστοδουλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Οι δύο ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης (20/9), ενώ την Κυριακή η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, έχοντας την ευκαιρία να διευρύνει τη μεταξύ τους διαφορά στους 5 βαθμούς.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες