2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Λ.Δ. Κονγκό - Γουινέα

Προϊστορία

2/2/2024 Λ.Δ. ΚονγκόΓουινέα 3 - 1
11/11/2017 Λ.Δ. ΚονγκόΓουινέα 3 - 1
13/11/2016 ΓουινέαΛ.Δ. Κονγκό 1 - 2
3/2/2016 Λ.Δ. ΚονγκόΓουινέα 1 - 1*

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 40,807 27.1%
X
€ 73,595 48.9%
2
€ 36,223 24.0%
Over
€ 17,959 37.5%
Under
€ 29,926 62.5%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

97 ψήφοι:

3

Σουτ στην εστία

3

5

Σουτ εκτός εστίας

0

38%

Κατοχή μπάλας

62%

0

Οφσάιντ

0

2

Αποκρούσεις

0

1

Κίτρινες κάρτες

2

0

Κόκκινες κάρτες

0

3

Κόρνερ

4

15

Φάουλ

18

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Stade Alassane Ouattara
  • Χωρητικότητα: 60000
  • Θεατές: 33278
Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί

Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί

Σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της φάσης των «8» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που διεξάγεται στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Γουινέα τίθενται αντιμέτωπες με στόχο μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τι ισχύει: Νοκ-άουτ αγώνας, σε περίπτωση ισοπαλίας οδηγούμαστε στην παράταση και εφόσον χρειαστεί στα πέναλτι, με την ομάδα που θα προκριθεί να αντιμετωπίζει τον νικητή του ζευγαριού Μάλι – Ακτή Ελεφαντοστού

* Έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής αλλά μόνο σε φάση ομίλων, αρχικά το 1970 που η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με σκορ 2-2 και το 2004 με τη Γουινέα να επικρατεί με 2-1

* Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετράει 2 κατακτήσεις το 1968 ως Κονγκό-Κινσάσα και το 1974 ως Ζαΐρ

* Καλύτερη θέση για τη Γουινέα η 2η το 1976 όταν η διοργάνωση κρινόταν σε όμιλο

* Στη σύγχρονη μορφή του τουρνουά, η Λ.Δ. του Κόνγκο έχει αναδειχθεί 3η το 1998 και το 2015, ενώ η Γουινέα από την άλλη μετράει 4 αποκλεισμούς στην προημιτελική φάση (2004, 2006, 2008, 2015)

Προκρίθηκε σε έναν αγώνα… «θρίλερ» κόντρα στο φαβορί της αναμέτρησης, την Αίγυπτο, «υποτάσσοντάς» την τελικά στη διαδικασία των πέναλτι. Σε ένα μοιρασμένο ματς, η ομάδα του Ντεσάμπρ προηγήθηκε με το γκολ του Ελία στο 37ο λεπτό, ωστόσο δεν το χάρηκε για πολύ αφού ο Μοχάμεντ ισοφάρισε για το σύνολο του Βιτόρια από την «άσπρη βούλα» στο 45+1’. Οι δυο ομάδες «έψαξαν» το γκολ της νίκης στο δεύτερο μέρος αλλά οι καλές στιγμές ήταν λιγοστές. Τελικά, το ματς κατέληξε στην παράταση όπου με την κούραση να καταβάλλει τους παίκτες σε αμφότερες τις πλευρές δεν συνέβη επίσης κάτι το αξιοσημείωτο, οπότε η διαδικασία των πέναλτι ήταν μονόδρομος. Εκεί, ύστερα από 18 εκτελέσεις και τρία χαμένα πέναλτι, η «μπίλια» έκατσε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία πανηγύρισε την πρόκρισή της στους «8» με τον πορτιέρο της, Μπασί-Ενζό, να σκοράρει το νικητήριο πέναλτι για την ομάδα του.

Υπενθυμίζεται, ότι οι «Λεοπαρδάλεις» έφτασαν στα νοκ-άουτ προκριθείσες ως δεύτερες με συγκομιδή μόλις τριών βαθμών στο Group F, με ισάριθμες ισοπαλίες κόντρα σε Ζάμπια, Μαρόκο και Τανζανία. Στην πρεμιέρα, η Λ.Δ. του Κονγκό έφερε 1-1 με τη Ζάμπια αν και άξιζε το «τρίποντο», ακολούθησε άλλο 1-1 με το Μαρόκο όπου κι εκεί θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη, ενώ αναμφίβολα, ήταν ανώτερη από την Τανζανία στην αυλαία, ωστόσο δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία.

Πρόκειται για μια ομάδα πολύ «σφιχτή» ανασταλτικά κάτι που δείχνει και το παθητικό της με μόλις τρία γκολ κατά σε τέσσερις αγώνες, ωστόσο αντιμετωπίζει και πολύ μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα με μόλις 3 γκολ ενεργητικό.

Για τη «μάχη» με τη Γουινέα, ο προπονητής της Λ.Δ. του Κονγκό, Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ, δήλωσε τα εξής: «Η ομάδα μας έχει μεγάλο κίνητρο. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα σε αυτό το τουρνουά, που για μένα το φετινό, δεν είναι το Κόπα Άφρικα των εκπλήξεων, αλλά της σκληρής δουλειάς. Οι παίκτες μου έχουν μια αποστολή και δεν θα τα παρατήσουμε σε καμία περίπτωση. Δεν είμαστε φαβορί απέναντι στη Γουινέα. Είναι ένας αρκετά ανοιχτός αγώνας απέναντι σε μια καλή ομάδα, με παίκτες που παίζουν σε δυνατούς συλλόγους».

Αγωνιστικά Νέα: «Παίζεται» η συμμετοχή του μέσου Κακουτά.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Σιαντί (Μαζέμπε), Μπασί – Ενζό (Ροντέζ), Μπερτό (Μονπελιέ)

Αμυντικοί: Εμπέμπα (Μαρσέιγ), Μπατουμπίνσκα (Σεντ Ετιέν), Μπουσίρι (Χιμπέρνιαν), Ινόνγκα (Σίμπα), Μαζουακού (Μπεσίκτας), Γ. Καγέμπε (Γκενκ), Καλουλού (Λοριάν), Μπαγέγε (Άσκολι)

Μέσοι: Πικέλ (Κρεμονέζε), Μουτουσαμί (Ναντ), Τσιμπόλα (Χάτα), Κακουτά (Αμιάν), Εμφούλου (Λας Πάλμας), Μπονγκοντά (Σπαρτάκ Μόσχας), Ντιανγκανά (Γουέστ Μπρομ)

Επιθετικοί: Ουισά (Μπρέντφορντ), Σιλάς (Στουτγκάρδη), Ελία (Γιουνγκ Μπόις), Μπανζά (Μπράγκα), Μπακαμπού (Γαλατασαράι), Μαγέλε (Πίραμιντς)Πέρασε στα προημιτελικά σε έναν αγώνα με πολλές συγκινήσεις κόντρα στην Ισημερινή Γουινέα και χρειάστηκε ένα buzzer beater γκολ στο 98’ για να πάρει τελικά την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η ομάδα του Ντιαβαρά ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερη από την αντίπαλό της καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο δεν έφτανε εύκολα σε φάσεις για γκολ. Η αποβολή του Μπικόρο στο 55’ για δολοφονικό χτύπημα φάνηκε να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τους «Εθνικούς Ελέφαντες», όμως στο 68’ η Ισημερινή Γουινέα αν και με αριθμητικό μειονέκτημα κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως έστειλε τελικά στο δοκάρι ο Ενσουέ. Ο αγώνας έδειχνε να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην παράταση, όμως η Γουινέα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+8’, με την ωραία κεφαλιά του Μπαγιό, «σκότωσε» την αντίπαλό της και πήρε αυτή το «εισιτήριο» για τους «8».

Όσον αφορά την πορεία της στη διοργάνωση, η Γουινέα προκρίθηκε στα νοκ-άουτ, ούσα μία εκ των καλύτερων τρίτων ομάδων, συμμετέχοντας στον 3ο όμιλο δίπλα σε Σενεγάλη, Καμερούν και Γκάμπια συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς. Στην πρεμιέρα, αν και αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα απέναντι στο Καμερούν για ένα ολόκληρο ημίχρονο, εν τέλει άντεξε και πήρε τον πρώτο της βαθμό με ισοπαλία 1-1, ενώ ακολούθως, ήρθε η νίκη κόντρα στη Γκάμπια με 1-0 που «κλείδωσε» την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Στην αυλαία των ομίλων, δεν κατάφερε φυσικά να τα βγάλει πέρα απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες του τουρνουά, όπως είναι η Σενεγάλη, στην οποία παραδόθηκε χάνοντας με 2-0.

Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε 2 από τους 4 αγώνες της, ωστόσο παρουσιάζεται και αρκετά «δυσκοίλια» στην επίτευξη τερμάτων με μόλις 3 γκολ ενεργητικό. Μοιάζει πάντως ιδιαίτερα «σκληροτράχηλη» και σε γενικές γραμμές δεν «πέφτει» εύκολα.

«Έχουμε προετοιμαστεί για τη μάχη, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Μπήκαμε σε αυτή τη διοργάνωση για να παίξουμε επτά τελικούς. Αν οδηγηθούμε στη διαδικασία των πέναλτι, θα είμαστε έτοιμοι», ήταν το σχόλιο του τεχνικού της Γουινέας, Καμπά Ντιαβαρά, ενόψει της αναμέτρησης.

Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος ο μέσος Μορίμπα για τη Γουινέα.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Κεϊτά (Έστερσουντ), Κονέ (Χιμπέρνιανς), Καμαρά (Χορόγια)

Αμυντικοί: Κόντε (Μπότεβ Πλόβντιβ), Ντιακιτέ (Ρεμς), Σιλά (Μονπελιέ), Ζανβιέ (Καϊσέρισπορ), Μ.Α. Καμαρά (Γιουνγκ Μπόις), Ντιακαμπί (Βαλένθια), Σο (Στρασβούργο), Σ. Σιλά (Καμπούρ)

Μέσοι: Τουρέ (Χάβρη), Α. Καμαρά (Ατρόμητος), Ντιαβαρά (Άντερλεχτ), Σισέ (Σεντ Ετιέν), Μορίμπα (Χετάφε). Κονατέ (Μέχελεν), Κεϊτά (Βέρντερ Βρέμης), Σισέ (Λεγανές)

Επιθετικοί: Κοντέ (Μπαστιά), Καμανό (Άμπχα), Καντέ (Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς), Μπαγιό (Χάβρη), Γκιλαβογκί (Λανς), Γκιρασί (Στουτγκάρδη)

Βασίλης Γούσιος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Δεν είναι αρκετά εύκολο να προβλέψει κάποιος ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση μιας και είναι πάνω κάτω ισοδύναμες αν και η Λ.Δ. του Κόνγκο δείχνει κάπως καλύτερη, οπότε θα ήταν προτιμότερο να οδηγηθούμε στην επιλογή των 2-3 γκολ στην αναμέτρηση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται αρκετά «σφιχτή».

FACTS

  • Στους τελευταίους 6 αγώνες της ομάδας Γουινέα, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.35 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες της ομάδας Λ.Δ. Κονγκό, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.35 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Λ.Δ. Κονγκό έφερε ισοπαλία στους τελευταίους 4 αγώνες στη διοργάνωση Κύπελλο Εθνών Αφρικής.
    Σημείο: X με απόδοση 2.60 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο bojan13 με το υψηλότερο yield +9.70% έπαιξε: X
  • » Ο nikmar, με το υψηλότερο yield +15.87% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Εθνών Αφρικής] έπαιξε: Ημ.1
  • » Ο astrix, με το υψηλότερο yield +0.43% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες