2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Νότια Αφρική - Λ.Δ. Κονγκό

10/2/2024 22:00
Κωδ ΟΠΑΠ: 608

Προϊστορία

10/2/2024 Νότια ΑφρικήΛ.Δ. Κονγκό 0 - 0
12/9/2023 Νότια ΑφρικήΛ.Δ. Κονγκό 1 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 26,741 24.1%
X
€ 21,082 19.0%
2
€ 63,034 56.9%
Over
€ 17,246 32.1%
Under
€ 36,408 67.9%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

70 ψήφοι:

3

Σουτ στην εστία

3

3

Σουτ εκτός εστίας

9

56%

Κατοχή μπάλας

44%

1

Οφσάιντ

2

3

Αποκρούσεις

3

0

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

2

Κόρνερ

1

7

Φάουλ

13

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Felix Houphouet-Boigny
  • Χωρητικότητα: 50000
  • Θεατές: 21975
Κρίνεται η 3η θέση

Κρίνεται η 3η θέση

Νότια Αφρική και Λ.Δ. του Κονγκό αναμετρούνται στον μικρό τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με έπαθλο την 3η θέση της διοργάνωσης και το χάλκινο μετάλλιο.

Τι ισχύει: Μικρός τελικός για την 3η θέση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστε΄ιπέναλτι.

Το όνειρο της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής «έσβησε» στα πέναλτι, γνωρίζοντας την ήττα με 4-2 από την Νιγηρία (1-1 κ.δ. & παρ.). Συναρπαστικός ημιτελικός, κοίταξε στα μάτια τους πιο ποιοτικούς Νιγηριανούς και ήταν η πιο απειλητική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να βρίσκει δίχτυα. Δέχτηκε το γκολ στο 67’ από πέναλτι, πίεσε έκτοτε για την ισοφάριση και στο 90’ κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση μέσω VAR ακυρώνοντας το γκολ της Νιγηρίας στην εξέλιξη της φάσης. Ο Μοκοένα ευστόχησε από τα έντεκα βήματα ενώ στο φινάλε των καθυστερήσεων ο Μουντάου αστόχησε σε ανυπεράσπιστη εστία για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να στείλει την ομάδα του στον τελικό! Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση κι όλα κρίθηκαν στα πέναλτι όπου ηττήθηκε με 4-2.

Από τις μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης, υπενθυμίζεται πως βρέθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2000, αποκλείοντας στο δρόμο της το μεγάλο φαβορί Μαρόκο (2-0) και το Πράσινο Ακρωτήριο (2-1 πεν., 0-0 κ.δ. & παρ.). Στη φάση των ομίλων είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από το Μάλι (0-2) αλλά ακολούθησε η ευρεία νίκη επί της Ναμίμπιας (4-0) και η «λευκή» ισοπαλία με την Τυνησία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Μπρος δήλωσε μετά τον αποκλεισμό: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι σκληρό κάποιες φορές. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς (τον αποκλεισμό στα πέναλτι) επειδή παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είμαι πολύ περήφανος, πολύ περήφανος για τους παίκτες και τον τρόπο που έπαιξαν. Ξέρω ότι όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Νότια Αφρική έχει μία ομάδα που παίζει καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ματς γοήτρου το σημερινό με την Λ.Δ. του Κονγκό όπου στοχεύει να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια και τέταρτη φορά συνολικά, μετά τον τίτλο που κατέκτησε στην έδρα της το 1996, τη δεύτερη θέση το 1998 και την τρίτη το 2000.

Όπως δήλωσε ο Μπρος εν όψει του σημερινού: «Όταν αποκλείεσαι μετά από 120 λεπτά, είναι πάντα μια τεράστια απογοήτευση. Όταν παίζεις τόσο καλά, η απογοήτευση είναι τόσο μεγάλη. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ξεχωριστό. Εξαρτάται λίγο από το ποια ομάδα θα ανακάμψει ψυχικά γιατί και για τη ΛΔ του Κονγκό ήταν δύσκολο να χάσει έτσι».

Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο στόπερ Κεκάνα (Μαμελόντι Σάντνάουνς).

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Γουίλιαμς (Μαμελόντι Σάνταουνς), Γκος (Σούπερσπορ Γιουν.), Μοτούα (Αμαζούλου)

Αμυντικοί: Μοντίμπα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Κεκάνα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Μουντάου (Μαμελόντι Σάνταουνς), Εμβάλα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Σιμπίσι (Ορλάντο Πάιρετς), Μόμπι (Σεκουχούνε Γιουν.), Ξούλου (Σούπερσπορ Γιουν.), Ξόκι (Ορλάντο Πάιρετς), Μασένγκο (Μαμελόντι Σάνταουνς)

Μέσοι: Τ. Άνταμς (Στέλενμπος), Εμτέθουα (Κάιζερ Τσιφς), Σιτόλε (Τοντέλα), Τ. Μοκοένα (Μαμελόντι Σάνταουνς), Τ. Μονάρε (Ορλάντο Πάιρετς), Μασέκο (Μαμελόντι Σάνταουνς), Μορένα (Μαμελόντι Σάνταουνς)

Επιθετικοί: Μοκουάνα (Σεκουχούνε Γιουν.), Μακγκόπα (Ορλάντο Πάιρετς), Λεπάσα (Ορλάντο Πάιρετς), Μαγιαμπέλα (Άρης Λεμεσού), Απόλις (Πολοκουάνε Σίτι), Π. Τάου (Αλ Αχλί Κάιρο), Ζουάνε (Μαμελόντι Σάνταουνς).Η πρώτη της ήττα στη διοργάνωση την άφησε εκτός τελικού καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού. Είχε ακυρωθέν γκολ στο ξεκίνημα με τον Μπακαμπού αλλά και την πρώτη κλασσική φάση του ημιτελικού με τον Ουισά στο 29’, έκτοτε όμως πιέστηκε αρκετά από την αντίπαλο της, που είχε μεγάλη ευκαιρία και δοκάρι για να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Πιο πιεστικοί οι οικοδεσπότες στην επανάληψη, βρήκαν το γκολ στο 65’ και είχαν δύο σημαντικές φάσεις για δεύτερο τέρμα, ενώ η ίδια δε φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική.

«Δεν εκμεταλλευτήκαμε το μομέντουμ μας. Προσπαθήσαμε να βάλουμε όλα τα επιθετικά όπλα μας για να ισοφαρίσουμε, αλλάξαμε το σύστημα, κάναμε αλλαγές, αλλά δυστυχώς δεν έγινε», δήλωσε ο τεχνικός της, Ντεσαμπρέ.

Έφτασε αήττητη ως τα ημιτελικά, έχοντας τερματίσει τη φάση των ομίλων με τρεις ισοπαλίες, ενώ στους «16» απέκλεισε στα πέναλτι την Αίγυπτο (8-7, 1-1 κ.δ. & παρ.). Στα προημιτελικά πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση νικώντας με 3-1 την Γουινέα αλλά στους «4» «λύγισε» από τους οικοδεσπότες.

Έφτασε έτσι ένα βήμα μακριά από την πρώτη της παρουσία σε τελικό από το 1974, όταν αγωνιζόταν ως Ζαίρ. Θα αρκεστεί στον μικρό τελικό, τον τρίτο που δίνει ως Λ.Δ. του Κονγκό και στοχεύει στο 3x3 αφού είχε κερδίσει στους δύο προηγούμενους (1998, 2015).

«Πρέπει να φύγουμε με μια θετική νότα. Θα δώσουμε τα πάντα για να φέρουμε αυτό το μετάλλιο στο σπίτι και να το δώσουμε στον λαό του Κονγκό που είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο» ξεκαθάρισε ο Ντεσαμπρέ.

Αγωνιστικά Νέα: Ο επιθετικός χαφ Κακουτά (Αμιέν) έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο στον ημιτελικό, επιστρέφοντας μετά τον τραυματισμό του.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Σιαντί (Μαζέμπε), Μπασί – Ενζό (Ροντέζ), Μπερτό (Μονπελιέ)

Αμυντικοί: Εμπέμπα (Μαρσέιγ), Μπατουμπίνσκα (Σεντ Ετιέν), Μπουσίρι (Χιμπέρνιαν), Ινόνγκα (Σίμπα), Μαζουακού (Μπεσίκτας), Γ. Καγέμπε (Γκενκ), Καλουλού (Λοριάν), Μπαγέγε (Άσκολι)

Μέσοι: Πικέλ (Κρεμονέζε), Μουτουσαμί (Ναντ), Τσιμπόλα (Χάτα), Κακουτά (Αμιάν), Εμφούλου (Λας Πάλμας), Μπονγκοντά (Σπαρτάκ Μόσχας), Ντιανγκανά (Γουέστ Μπρομ)

Επιθετικοί: Ουισά (Μπρέντφορντ), Σιλάς (Στουτγκάρδη), Ελία (Γιουνγκ Μπόις), Μπανζά (Μπράγκα), Μπακαμπού (Γαλατασαράι), Μαγέλε (Πίραμιντς).

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

«Σκληρός» αποκλεισμός για την Νότια Αφρική, η οποία «λύγισε» στα πέναλτι από την Νιγηρία μετά από εξαιρετική εμφάνιση και έμεινε εκτός τελικού. Στον αντίποδα, η Λ.Δ. του Κονγκό ηττήθηκε με 1-0 από την οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στο τουρνουά. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στη διοργάνωση, οι τυπικά γηπεδούχοι αδικούνται από το σετ αποδόσεων και το σετ θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο ισορροπημένο. Πάντα δύσκολη πάντως η επιλογή σημείου σε μικρούς τελικούς, αφού συνήθως επικρατεί ο λιγότερο απογοητευμένος. Προτιμώ να στραφώ στο αμφίσκορο, σε τέτοιου είδους αγώνες οι ομάδες παίζουν με λιγότερη σκοπιμότητα, απαλλαγμένες από το άγχος των νοκ-άουτ και αυτό ευνοεί το καλό θέαμα.

FACTS

  • Στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες της ομάδας Νότια Αφρική, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.81 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 5 από 6 αγώνες της ομάδας Λ.Δ. Κονγκό, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (στη διοργάνωση Κύπελλο Εθνών Αφρικής).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.81 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Λ.Δ. Κονγκό ήταν ισόπαλη στο ημίχρονο στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: Ημ.X με απόδοση 2.02 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο ABAM με το υψηλότερο yield +0.86% έπαιξε: Under
  • » Ο Gus, με το υψηλότερο yield +17.78% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Εθνών Αφρικής] έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες