1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Μπουρκίνα Φάσο - Γκαμπόν

Προϊστορία

23/1/2022 Μπουρκίνα ΦάσοΓκαμπόν 1 - 1
2/1/2022 ΓκαμπόνΜπουρκίνα Φάσο 0 - 3
18/1/2017 ΓκαμπόνΜπουρκίνα Φάσο 1 - 1
17/1/2015 Μπουρκίνα ΦάσοΓκαμπόν 0 - 2
15/10/2014 Μπουρκίνα ΦάσοΓκαμπόν 1 - 1
11/10/2014 ΓκαμπόνΜπουρκίνα Φάσο 2 - 0
7/9/2013 Μπουρκίνα ΦάσοΓκαμπόν 1 - 0
9/6/2012 ΓκαμπόνΜπουρκίνα Φάσο 1 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 74,306 58.9%
X
€ 32,809 26.0%
2
€ 19,045 15.1%
Over
€ 8,041 15.8%
Under
€ 42,757 84.2%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

55 ψήφοι:

7

Σουτ στην εστία

3

5

Σουτ εκτός εστίας

10

47%

Κατοχή μπάλας

53%

3

Οφσάιντ

4

6

Κίτρινες κάρτες

6

0

Κόκκινες κάρτες

1

5

Κόρνερ

10

5

Αλλαγές

4

31

Φάουλ

29

0

Προσπάθειες Για Γκολ

0

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Stade Limbe
  • Χωρητικότητα: 20000
Λεπτές οι ισορροπίες

Λεπτές οι ισορροπίες

Η αυλαία των νοκ-άουτ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ανοίγει με την αναμέτρηση της Μπουρκίνα Φάσο με την Γκαμπόν. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε φιλικό στις 2 Γενάρη, με την Μπουρκίνα Φάσο να παίρνει άνετη νίκη με 3-0.

Τι ισχύει: Φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι. Ο νικητής θα παίξει στους «8» με τον νικητή του Νιγηρία-Τυνησία.

* Είναι η 3η αναμέτρηση τους στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, οι δύο προηγούμενες σε φάση ομίλων, με την Γκαμπόν να είναι αήττητη (2-0 το 2015, 1-1 το 2017).

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ

Επέστρεψε στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μετά το 2017 και κατάφερε να προκριθεί στα νοκ-άουτ, τερματίζοντας 2η σε όμιλο με Καμερούν, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήρια, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με το τελευταίο μετά τη νίκη της στο μεταξύ τους αγώνα (1-0). Την τελευταία αγωνιστική γκέλαρε απέναντι στην Αιθιοπία, φέρνοντας ισοπαλία 1-1, αλλά αυτό δεν επηρέασε τα πράγματα στον όμιλο. Προηγήθηκε στο 24’ με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαγιαλά, αλλά στο 52’ υπέπεσε σε πέναλτι και δέχτηκε την ισοφάριση. Δεν έδειξε διάθεση να πάρει ρίσκα για τη νίκη, κάνοντας μέχρι και καθυστερήσεις στο φινάλε του παιχνιδιού. Είναι η ομάδα με τα πιο εύστοχα σουτ στο τουρνουά (57%), έχοντας βρει στόχο στα 12 από τα 21 σουτ που δεν μπλοκαρίστηκαν.

Η 2η θέση στον όμιλο την έφερε αντιμέτωπη με τον Γκαμπόν στους «16» και ο δρόμος για τα προημιτελικά είναι ορθάνοιχτος, μιας και με λίγες ομάδες θα δίνονταν ως φαβορί στα νοκ-άουτ. Μάλιστα οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό προετοιμασίας στις αρχές Γενάρη, με την ίδια να παίρνει άνετη νίκη με 3-0.

«Κερδίσαμε το Γκαμπόν σε φιλικό αλλά όπως είπα, φιλικό. Δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτικό, το ματς που ακολουθεί είναι για τους «16» της διοργάνωσης», σχολίασε ο τεχνικός της Μάλο, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Δεν είμαστε πλέον στους ομίλους, είναι ένα νοκ-άουτ ματς και χρειάζεσαι τη νίκη. Είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Ναι, νιώθω πίεση αλλά την αποκαλώ σωστή πίεση. Ένας προπονητής δίχως πίεση πριν από ένα παιχνίδι είναι μόνο αυτός που πηγαίνει για διακοπές. Θέλουμε την πρόκριση, είναι φυσιολογικό να έχουμε άγχος. Αυτή η πίεση είναι που μας σπρώχνει να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που ήταν η πρόκριση. Φυσικά, υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε».

Αγωνιστικά Νέα: Ο βασικός της γκολκίπερ Κόφι (Σαρλερουά) έχασε το προηγούμενο καθώς ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο επέστρεψε στις προπονήσεις και υπολογίζεται κανονικά για το σημερινό. Χωρίς προβλήματα.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Κόφι (Σαρλερουά), Σαβαντόγκο (Καντιόγκιο), Κεντράογκο (Ούσφα), Νικιέμα (Ντεν Χάαγκ).

Αμυντικοί: Γιάγκο (Αρης Λεμεσού), Νταγιό (Ναχντάτ Μπερκάνε), Μαλό (Χασανία Αγκαντίρ), Ταπσόντα (Λεβερκούζεν), Καμπορέ (Τρουά), Ουλά Τραορέ (Χορογιά), Νικιέμα (Σαλίτας), Κατάρα (Φους Ραμπάτ).

Μέσοι: Γκίρα (Ράσινγκ Ριόχα), Μπλάτι Τουρέ (Εσκιστούνα), Κεντράογκο (ΠΑΟΚ Β’), Σιμπορέ (Αλ Ιτιχάντ), Νικιέμα (Χορόγια), Σανγκαρέ (Ρουάν).

Επιθετικοί: Μπερτράν Τραορέ (Αστον Βίλα), Μπαγιαλά (Αζαξιό), Σανόγκο (Αραράτ), Κονατέ (Αχματ Γκρόζνι), Μπαντέ (Ιστρα), Ερικ Τραορέ (Πίραμιντς), Ταπσόμπα (Σταντάρ Λιέγης), Μποτουέ (Αζαξιό), Τζιμπρίλ Ουατάρα (Ολυμπίκ Σάφι), Ντάνγκο Ουατάρα (Λοριάν)ΓΚΑΜΠΟΝ

Επιστρέφει σε νοκ-άουτ φάση στη διοργάνωση μετά το 2012, τερματίζοντας 2η και αήττητη σε όμιλο με Μαρόκο, Κομόρες και Γκάνα. Ξεκίνησε με το δεξί νικώντας τις Κομόρες (1-0), ακολούθησε η ισοπαλία με την Γκάνα (1-1) χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 88’ και την τελευταία αγωνιστική έχασε την πρωτιά από το Μαρόκο μετά το μεταξύ τους 2-2. Μάλιστα ήταν άκρως ανταγωνιστική, καθώς προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με Αλεβιλά (21’) και Αγκέρντ (81’ αυτ.) αλλά η αντίπαλος της απάντησε ισάριθμες φορές με πέναλτι (74’) και απευθείας χτύπημα φάουλ (84’).

Αναμφίβολα πολύ μεγάλο επίτευγμα για τους Γκαμπονέζους, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κατάφεραν χωρίς τους δύο αστέρες τους, Ομπαμεγιάνγκ και Λεμινά. Οι δύο άσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό λίγο πριν την πρεμιέρα του τουρνουά και μετά από μερικές μέρες αποχώρησαν από την αποστολή, με τους γιατρούς να υποστήριζαν ότι αποκόμισαν καρδιακά προβλήματα εξαιτίας του Covid-19. Βέβαια οι φήμες ότι υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα είχαν βγει στο προσκήνιο, ενώ φούντωσαν για τα καλά μετά τις καθαρές εξετάσεις του Ομπαμεγιάνγκ από την Άρσεναλ. Μάλιστα απεσταλμένοι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι οι δύο ποδοσφαιριστές επέστρεψαν μεθυσμένοι στο ξενοδοχείο στις 5 το πρωί παρέα με κοπέλες, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν διαμάχη με τους ανθρώπους ασφαλείας του καταλύματος.

Ο τεχνικός της Πατρίς Νεβέ κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά, αλλά δεν ανέφερε κάτι που δεν αναφέρονταν στην ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: «Υπάρχουν πράγματα που μένουν στο εσωτερικό των ομάδων. Οι παίκτες έμειναν στο δωμάτιο για πολύ καιρό, κάτι που τους κούρασε ψυχολογικά. Επιπροσθέτως, το ιατρικό σταφ της CAF και οι δικοί μας γιατροί βρήκαν ότι έχουν πρόβλημα στην καρδιά. Δεν μπορούσα να τους κρατήσω και γι’ αυτό τους έστειλα στους συλλόγους τους».

Όσον αφορά το σημερινό νοκ-άουτ με την Μπουρκίνα Φάσο, ο Γάλλος τεχνικός ρωτήθηκε για την ήττα με 3-0 στο φιλικό του Γενάρη: «Όπως πάντα, το κλειδί του αγώνα θα είναι η ποιότητα του παιχνιδιού που θα παίξουμε. Γνωρίζουμε ότι χάσαμε στο φιλικό από την Μπουρκίνα, όμως έλειπαν κάποιοι παίκτες τότε, ενώ είχα χρησιμοποιήσει και διαφορετικό σύστημα (4-2-3-1). Γνωρίουμε ότι η Μπουρκίνα είναι ολοκληρωμένη ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Ξέρουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και το θέλουμε. Η πρόκριση στους «16» είναι σημαντική επίτευγμα αλλά θέλουμε περισσότερα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να περάσουμε στους «8». Αυτό είναι σίγουρο. Δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ».

Αγωνιστικά Νέα: Ο πολύτιμος εξτρέμ Μπουάνγκα (Σεντ Ετιέν) βγήκε αρνητικός στον κορωνοϊλό και υπολογίζεται κανονικά για το σημερινό. Χωρίς απουσίες εκτός φυσικά αυτών του σταρ φορ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) και του μέσου Λεμινά (Νις) που αποχώρησαν από την αποστολή. Τέσσερα μέλη του προπονητικού σταφ βγήκαν θετικά αλλά όλα των παικτών ήταν αρνητικά.

Τερματοφύλακες: Μεζούι (Ροντάνζ), Αμονόμε (Αμαζουλού), Νζε (Μανιέμα Ουνιόν), Νούμπι (Βαν)

Αμυντικοί: Μανγκά (Ντιζόν), Παλούν (Μπαστιά), Ομπιάνγκ (Ροντζέζ), Κινγκ (Μπενγκαλούρου), Ασουμού (Λε Μαν), Εμπανέ (Βαν), Ογιόνο (Μουλόν), Ομπίσα (Σαρλερουά), Σαμπίσα (Καμπούρ), Γιαπεντέ (Λυών Λα Ντουσερέ), Νγκουέμα.

Μέσοι: Ποκό (Αλτάι), Κανγκά (Ερυθρός Αστέρας), Λεμινά (Νις), Νγκουαλί (Γκόριτσα), Μπιτεγκέ (Αλ Χιλάλ), Μουσουντά (Άρης Λεμεσού)

Επιθετικοί: Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ), Μεγιέ (Ιτιχάντ), Μπουάνγκα (Σεντ Ετιέν), Αμεκά (Μαγκρέμπ Ντε Φες), Μπουπεντζά (Αλ Αραμπί Κατάρ), Αλεβινάχ (Κλερμόν), Μαγί (Ουμρανίεσπορ), Ντζενγκουέ (Ταμπόρ), Ελά (Μπράιτον).

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Και για τις δύο ομάδες παρουσιάζεται μια «χρυσή» ευκαιρία να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Καμία από τις δύο δεν αποτελεί μεγαθήριο, με τους μπουκ να δίνουν ελαφρώς φαβορί την Μπουρκίνα Φάσο, η οποία πάντως δεν έθελξε με την εικόνα της στους ομίλους. Ενδεχομένως να λαμβάνουν υπόψη και τη φιλική νίκη της Μπουρκίνα με 3-0 επί της Γκαμπόν στις αρχές του Γενάρη, αλλά το σημερινό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι μπορούν και χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ, τερματίζοντας 2οι και αήττητοι σε απαιτητικό όμιλο. Το περιμένουμε αρκετά ισορροπημένο, με καμία από τις δύο να μην αναμένεται να πάρει πολλά ρίσκα. Ζαριά στο «Χ».

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Μπουρκίνα Φάσο - Τελ. αγώνες
27/3/2024
Μπουρκίνα Φάσο
Νίγηρας
1 - 1
23/3/2024
Μπουρκίνα Φάσο
Λιβύη
1 - 2
30/1/2024
Μάλι
Μπουρκίνα Φάσο
2 - 1
23/1/2024
Ανγκόλα
Μπουρκίνα Φάσο
2 - 0
20/1/2024
Αλγερία
Μπουρκίνα Φάσο
2 - 2
16/1/2024
Μπουρκίνα Φάσο
Μαυριτανία
1 - 0
10/1/2024
Λ.Δ. Κονγκό
Μπουρκίνα Φάσο
1 - 2
5/1/2024
Ιράν
Μπουρκίνα Φάσο
2 - 1
21/11/2023
Αιθιοπία
Μπουρκίνα Φάσο
0 - 3
17/11/2023
Μπουρκίνα Φάσο
Γουινέα Μπισάου
1 - 1

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο Nebula, με το υψηλότερο yield +19.65% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Εθνών Αφρικής] έπαιξε: Ημ.1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες