Ψάχνει επιστροφή στην... κανονικότητα η Μπενφίκα
Η Μπενφίκα υποδέχεται την Πορτιμονένσε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από «βαριά» ήττα στο «σπίτι» της Μπράγκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν εντός έδρας από την Κάζα Πία.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/4031.png?v=584ce4a8b46d6400c5454e3378d60d9f)
Αυτή ήταν η πρώτη αποτυχία της Μπενφίκα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και σε όλες τις διοργανώσεις. Λίγο έλειψε να καταφέρει να μπει στο 2023 χωρίς ήττα σε επίσημο αγώνα, παρ’ όλα αυτά δεν τα κατάφερε και πλέον περνάει την πρώτη κρίση της σεζόν, μετά και τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ. Οι «αετοί» έχουν συγκεντρώσει 37 βαθμούς και φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα προσπαθήσουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το φινάλε. Τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς τους στην Πριμέιρα Λίγκα ολοκληρώθηκαν Over.
Ο τεχνικός του συλλόγου Ρότζερ Σμιντ υπογράμμισε: «Πρέπει πάντα να μην ξεχνάς και να αποδέχεσαι τη φύση του ποδοσφαίρου. Στο παιχνίδι υπάρχει και η ήττα. Πρέπει να τη δεχτούμε καλά και να αντιδράσουμε στον επόμενο αγώνα μας με την Πορτιμονένσε. Μετά την πρώτη ήττα μας εκτιμήσαμε πραγματικά τι είχαμε καταφέρει νωρίτερα. Έχουμε μία ευκαιρία να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και περιμένω να το κάνουμε. Το πιο σημαντικό πάντοτε είναι η αντίδραση. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή αντίδραση. Αυτό που κάνει η Τσέλσι με τον Φερνάντες είναι ασέβεια και προσποιείται ότι μπορεί να πληρώσει τη ρήτρα».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο σταρ εξτρέμ, Ράφα Σίλβα (13/6). Αλαλούμ με τον Φερνάντες (14/1) που θέλει να πάει στην Τσέλσι κι έλειπε αδικαιολόγητα από δύο προπονήσεις. Παραμένει στα «πιτς» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο εξτρέμ Νταβίντ Νέρες (11/4). Δεν υπολογίζεται ο βετεράνος δεξιός μπακ κι εκ των αρχηγών, Αντρέ Αλμέιδα (-). Έφυγε για την Κοπεγχάγη ο δεξιός μπακ-χαφ Ντιόγκο Γκονσάλβες.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/5560.png?v=68844476a17c385f3051bb6a2a95e848)
Η Πορτιμονένσε ξεκίνησε με αρνητικό αποτέλεσμα το δεύτερο κομμάτι της σεζόν και μάλιστα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη «σφαλιάρα» που δέχτηκε στο πρωτάθλημα. Η συγκομιδή των 19 βαθμών τη φέρνει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Τσάβες και την Αρούκα, υστερώντας όμως σ’ εκείνη με τη Ρίο Άβε. Αν και πρόκειται για σύνολο που συνήθως αρέσκεται να παίζει «σφιχτά», τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς της στην Πριμέιρα Λίγκα ήταν αμφίσκορα.
«Δυστυχώς στο παιχνίδι με την Κάζα Πία δεν ήμαστε όσο ικανοί θα έπρεπε κι αυτό που δεν μου άρεσε πραγματικά καθόλου ήταν η συμπεριφορά μας στις δεύτερες μπάλες όπου κυριάρχησαν οι αντίπαλοι. Έχουμε ανυπομονησία για τον αγώνα με την Μπενφίκα διότι πάντοτε μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα περιμένεις το επόμενο για να φτάσεις σε κάτι καλύτερο. Σίγουρα μας λείπει η εμπειρία και η Μπενφίκα είναι μεγάλη ομάδα αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Πάουλο Σέρτζιο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψουν ξανά ο μέσος Ολιβέιρα (6/0), ο επίσης χαφ Πέδρο Σα (5/0) και ο επιθετικός Ουέλιντον (8/3). μακροχρόνιος απών ο μέσος Καρλίνιος (-).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/224515.jpg?v=257f2265e407dbe6d794fba1a7796ae8)
Εκτίμηση
Η «σφαλιάρα» που δέχτηκε η Μπενφίκα στην έδρα της Μπράγκα πριν από μία εβδομάδα την «προσγείωσε» απότομα, καθώς ενδεχομένως να είχαν πιστέψει στο εσωτερικό της ότι θα κατακτούσαν με άνεση το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί και πλέον καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες κόντρα στην Πορτιμονένσε στο «Ντα Λουζ». Πρόκειται για ένα θεωρητικά εύκολο ματς, αλλά θα πρέπει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση των «αετών» μετά την πρώτη ήττα της σεζόν και λόγω της αναταραχής που υπάρχει αναφορικά με την πιθανή μεταγραφή του Φερνάντες στην Τσέλσι. Δεν περιμένουμε ξέσπασμα και θα πάμε στα 2-3 γκολ.