Γκολ και για τις δύο ομάδες στο «Κούτο Περέιρα»
ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ
Δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την Ατλέτικο Παραναένσε και ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας για την 8η αγωνιστική. Στο 22’, έγινε το 1-0 με τον Ντούντου και όταν ο Βιβέρος έκανε και το 2-0 στο 56’, ο αγώνας, ουσιαστικά, «έσβησε», παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να αντιδράσουν. Στο 90’+4’, μάλιστα, αποβλήθηκε για την Κοριτίμπα και ο στόπερ Μαϊκόν, γεγονός που επηρεάζει και την αναμέτρησή της με τη Βάσκο. Στην 7η αγωνιστική, πάντως, η ομάδα του Φερνάντο Σεάμπρα είχε επικρατήσει με 0-1 στην έδρα της Μιρασόλ.
Κοιτά τους αντιπάλους της από την 7η θέση, με 13 βαθμούς σε 8 αγώνες, μετρώντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, ενώ τα τέρματά της βρίσκονται στο 9-8. Στο τελευταίο παιχνίδι της παρουσίασε προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, με κακές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της, και δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Μαϊκόν. Παραμένουν εκτός ο τερματοφύλακας Μορίσκο, λόγω επέμβασης στον ώμο, ο επιθετικός Ροντρίγκες, λόγω προβλήματος στο γόνατο και ο μέσος Μπενάσι με κάταγμα στον αντίχειρα, ενώ, αντίθετα, επιστρέφει ο δεξιός μπακ Τίνγκα μετά από μυϊκό τραυματισμό.
ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ
Πήρε σημαντική εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Γκρέμιο για την 8η αγωνιστική, με το σκορ να διαμορφώνεται στο πρώτο ημίχρονο. Πιο συγκεκριμένα, στο 7’, ο Τιάγκο Μέντες άνοιξε το σκορ, ολοκληρώνοντας φάση που ξεκίνησε από τον Νταβίντ, ο οποίος ήταν αυτός που σκόραρε στο 34’, για το 2-0. Η Γκρέμιο μείωσε στο 38’, με τον Κάρλος Βινίσιους, όμως δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο δεύτερο μέρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Βάσκο είχε προηγηθεί και το, επίσης εντός έδρας, 3-2 με το οποίο κέρδισε τη Φλουμινένσε για την 7η αγωνιστική, και, πλέον, μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα. Έτσι, η ομάδα του Ρενάτο Γκαούσο έχει ανέβει στην 9η θέση με 11 βαθμούς σε 8 αγώνες, έπειτα από 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός είναι ο σημαντικός αριστερός μπακ Κουιαμπάνο, λόγω ενοχλήσεων, ο επιθετικός Σπινέλι (6/1) με πρόβλημα στον αστράγαλο και ο μέσος Αντρέ Γκόμες, που είναι τιμωρημένος, ενώ ο δεξιός μπακ Ροντρίγκες είχε υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα.
Εκτίμηση
Η Κοριτίμπα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και καλύτερη βαθμολογική θέση από την αντίπαλό της, αλλά η απουσία του Μαϊκόν στο κέντρο της άμυνας είναι σημαντική, ενώ προέρχεται και από εμφάνιση με προβλήματα. Η Βάσκο, από την άλλη, δείχνει πιο σταθερή στο παιχνίδι της το τελευταίο διάστημα και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες, ιδιαίτερα από τα άκρα. Το 13-13 στα γκολ της είναι, βέβαια, σε κάθε περίπτωση, ένα στοιχείο που προβληματίζει, λόγω της έλλειψης ισορροπίας που καταδεικνύεται. Καλή περίπτωση το αμφίσκορο.
1-1