Μονόδρομος η νίκη για την Αγγλία
Η Αγγλία μετά την ήττα της πρεμιέρας ψάχνει τη νίκη σήμερα για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εντυπωσιακή η Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι και θα έχει και πάλι την στήριξη πολλών οπαδών της.
Τι ισχύει: Αγώνας για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου μαζί με την καλύτερη δεύτερη προκρίνονται στα ημιτελικά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι: 1) Αποτελέσματα στο μεταξύ τους παιχνίδι, 2) Διαφορά τερμάτων στο μεταξύ τους 3) Καλύτερη επίθεση στο μεταξύ τους 4) Συνολική διαφορά τερμάτων 5) Καλύτερη επίθεση 6) Πειθαρχικό κομμάτι 7) Καλύτερη θέση στη βαθμολογία της UEFA.
ΑΓΓΛΙΑ
Στο ντέρμπι του ομίλου με τη Γαλλία δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας και ηττήθηκε στο τέλος με 2-1. Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο ωστόσο ο Χέντερσον κράτησε όρθια την ομάδα του όταν απέκρουσε πέναλτι του Μούσα Ντεμπελέ στο 25'. Στην επανάληψη πήρε το προβάδισμα όταν ο Φόντεν με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια, πέρασε τέσσερις παίκτες και άνοιξε το σκορ στο 54'. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς στο 62' ο Τσουντχάρι ανέτρεψε με ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα τον Μπαμπά μέσα στην περιοχή και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Αουάρ ωστόσο αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι με την Αγγλία να κρατάει το προβάδισμα. Στο 89' δέχτηκε την ισοφάριση και στο 96' ο Βαν-Μπισάκα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, χαρίζοντας τη νίκη στη Γαλλία.
Το ενδιαφέρον που δείχνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Βαν-Μπισάκα σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας.«Για ένα νέο παίκτη που το μόνο που που ξέρει είναι οι ακαδημίες της Κρίσταλ Πάλας και η ανδρική ομάδα δεν είναι παράξενο να πούμε ότι έχει στο κεφάλι του αυτή τη σκέψη. Ωστόσο δεν μιλάει πολύ και τα κρατάει για τον εαυτό του. Αν όμως δεν είχε πετύχει το αυτογκόλ δεν νομίζω να συζητούσαμε τώρα για τον αν τον επηρεάζει ή όχι», τόνισε ο κόουτς Μπούθροϊντ.
Αγωνιστικά Νέα:Τιμωρημένος είναι ο μέσος Τσουντχάρι. Χωρίς άλλα αγωνιστικά προβλήματα η αποστολή.
Η αποστολή της Αγγλίας:
Τερματοφύλακες: Ανγκους Γκαν (Σαουθάμπτον), Ντιν Χέντερσον (Σέφιλντ Γιουν.), Φρέντι Γούντμαν (Νιούκαστλ)
Αμυντικοί: Τζέικ Κλαρκ-Σάλτερ (Φίτεσε), Τζέι Ντασίλβα (Μπρίστολ Σίτι), Λόιντ Κέλι (Μπρίστολ Σίτι), Τζόνι Κένι (Εβερτον), Εζρί Κονσά (Μπρέντφορντ), Φικάγιο Τομόρι (Ντέρμπι), Ααρον Γουάν-Μπισάκα (Κρίσταλ Πάλας)
Μέσοι: Χάρβι Μπαρνς (Λέστερ), Χάμζα Τσουντχάρι (Λέστερ), Κιεράν Ντάουελ (Σέφιλντ Γιουν.), Φιλ Φοντέν (Μάντσεστερ Σίτι), Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (Γουλβς), Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ), Μέισον Μουντ (Ντέρμπι), Ράιν Σεσενιόν (Φούλαμ)
Επιθετικοί: Τάμι Αμπραχαμ (Αστον Βίλα), Ντόμινκ Κάλβερτ-Λιούις (Εβερτον), Ντεμαράι Γκρέι (Λέστερ), Ρις Νίλσον (Χόφενχαϊμ), Ντομινίκ Σολάνκε (Μπόρνμουθ)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τη Ρουμανία στη διοργάνωση καθώς επικράτησε με το ευρύ 4-1 της Κροατίας σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους στον κόσμο που ήρθε να τη δει. Προηγήθηκε μόλις στο 11' με πέναλτι του Πούσκας και τρία λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της με πλασέ σε κενή εστία του Χάτζι. Στο 19' δέχτηκε την μείωση του σκορ χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα. Στο 54΄είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάτζι και στο 66' ο Μπαλούτα έκανε το 3-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πέτρε με κοντινή προβολή στο 93'.
Ήταν φανερά ανώτερη από την Κροατία και πήρε μία δίκαιη νίκη. Ίσως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι στην κερκίδα βρέθηκαν πάνω από 4.000 Ρουμάνοι. Μάλιστα μετά την εμφάνιση και τη νίκη στον πρώτο αγώνα, ο αριθμός των φιλάθλων στο σημερινό παιχνίδι θα ξεπεράσει τις 10.000. Αντιμετωπίζει ωστόσο αυτή τη φορά μία ποιοτικότερη ομάδα και ψάχνει την υπέρβαση που θα της δώσει βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση στα ημιτελικά.
«Θα είναι ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι και ελπίζω στο τέλος να έχουμε πάρει τη νίκη έτσι ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο στην αρχή του παιχνιδιού θα πάμε με το ίδιο πλάνο. Θα επιτεθούμε. Ο,τι και να γίνει σε αυτό το τουρνουά θα είμαι παρών και στην επόμενη διοργάνωση», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μιρέλ Ραντόι.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ο κόουτς Ραντόι που λογικά θα εμπιστευτεί την ίδια ενδεκάδα.
Η αποστολή της Ρουμανίας:
Τερματοφύλακες: Αντρέι Ράντου (Tζένοα), Αντρέι Βλαντ (Στεάουα Βουκ.), Καταλίν Καντούζ (Χέρμανσταντ)
Αμυντικοί: Ιονούτ Νεντελσεάρου (Ούφα), Κρίστιαν Μανέα (Κλουζ), Αλεξ Πασκάνου (Λέστερ), Φλόριν Στεφάν (Σέπσι), Ράντου Μπόποκ, Βίρτζιλ Γκίτα (Βιτορούλ), Αντριας Ρους (Σέπσι), Ρικάρντο Γκριγκόρε (Ντινάμο Βουκ.)
Μέσοι: Ντράγκος Νεντέλκου,Φλόρινελ Κομάν, Ντένις Μαν (Στεάουα), Ιάνις Χάτζι (Βιτορούλ), Αλεξάντρου Σικαλντάου (Κραϊόβα), Αντρέι Κιομπάνου,Τούντορ Μπαλουτά (Βιτορούλ), Βλαντ Ντράγκομιρ (Περούτζια), Ντάριους Ολάρου (Γκαζ Μετάν)
Επιθετικοί: Τζορτζ Πούσκας (Παλέρμο), Αντρέι Ιβάν (Ραπίντ Β.), Αντριάν Πετρ (Εσμπιεργκ)
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ρουμανίας στην πρεμιέρα σε συνδυασμό με την ποιοτική επιθετική γραμμή της Αγγλίας με κάνει να στραφώ περισσότερο στην επιλογή του over. Σε αρκετά χαμηλές τιμές ο άσος δεδομένου των εμφανίσεων των δύο ομάδων στα πρώτα παιχνίδια.