Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Ιστορική νίκη και πρόκριση για Αστέρα (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Ιστορική νίκη και πρόκριση για Αστέρα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/7/2014 22:57
Παρότι αγχώθηκε απέναντι στην Ροβανιέμι, ο Αστέρας νίκησε με 4-2 τη φινλανδική ομάδα στην Τρίπολη, πήρε την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάιντς του Στέφανου Καπίνο. Ντε Μπλάσις (45+6’ πεν., 73’), Κουρμπέλης (12’) και Μπακασέτας (81’) τα γκολ, ισοφάρισε και πήρε προσωρινά σκορ πρόκρισης με τους Μακίταλο (53’) και Λάντενμακι (62’) η Ροβανιέμι, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος.

Την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του πήρε ο Αστέρας, ο οποίος κέρδισε με 4-2 τη Ροβανιέμι στην Τρίπολη και σε συνδυασμό με το 1-1 στη Φινλανδία πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα παίξει με τη Μάιντς.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Ιστορική νίκη και πρόκριση για Αστέρα (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα, καθώς μόλις στο 12ο λεπτό πήρε προβάδισμα με γκολ του Κουρμπέλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Σάλγκρεν και με σουτ «έγραψε» το 1-0.

Στη συνέχεια η Ροβανιέμι πίεζε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και είχε ευκαιρίες με σουτ των Κόκο (30’) και Μάγιαβα (33’) που απόκρουσε ο Μπαντής. Ωστόσο στις καθυστερήσεις, ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Σάλγκρεν μετά από φάουλ στον Μάτσα και ο Ντε Μπλάσις δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 3-0, με τον Ουσέρο να σημαδεύει το δοκάρι στο 48’ και τον Ντε Μπλάσιτς να χάνει τετ-ατ-τετ στο 51’! Μάλιστα δύο λεπτά μετά, η Ροβανιέμι εκμεταλλεύτηκε τη τραγική αντίδραση στην άμυνα του Αστέρα και ο Μακιτάλο μείωσε σε 2-1 στο 53’!

Ωστόσο το μεγάλο σοκ ήρθε στο 62’ με τον Μπαντή να κάνει κακή έξοδο και τον Λαχτενμάκι να ισοφαρίζει σε 2-2, δίνοντας σκορ πρόκρισης στη φινλανδική ομάδα! Παρόλα αυτά, ο Αστέρας δεν πτοήθηκε, είχε δοκάρι με τον Μάσα στο 68’ και στο 73’ ο Ντε Μπλάσις έδωσε ξανά προβάδισμα στον Αστέρα.

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 81’ ο Μπακασέτας ο οποίος «σφράγισε» την πρόκριση για τον Αστέρα που ετοιμάζεται πλέον για το σαφώς πιο δύσκολο παιχνίδι με τη Μάιντς του Στέφανου Καπίνο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.