Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βονόρτας: «Να συνεχίσω την προσπάθεια που κάναμε με τον Ρότσα»

Βονόρτας: «Να συνεχίσω την προσπάθεια που κάναμε με τον Ρότσα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/4/2013 18:45
Τις πρώτες του δηλώσεις ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε ο αντικαταστάτης του Φάμπρι, Γιάννης Βονόρτας, ο οποίος τόνισε πως είναι τιμή και πρόκληση για τον ίδιον η θέση που του ανατέθηκε, ενώ ανέφερε πως θα προσπαθήσει να συνεχίσει την προσπάθεια που έκανε με τον Ρότσα από τη θητεία του ως βοηθός του.

Ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας αναφέροντας επίσης πως θα γίνει προσπάθεια να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδία, ενώ όπως τόνισε, τα πλέι-οφ δεν είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βονόρτας:


«Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση. Είναι τιμή για μένα που με εμπιστεύεται αυτήν την περίοδο, η οποία είναι μια δύσκολη περίοδος για το Σύλλογο.

Είναι πρόκληση για κάθε προπονητή να κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού και εγώ είμαι άνθρωπος των προκλήσεων. Αγαπάω τον Παναθηναϊκό και φυσικά θα αποδεχόμουν το κάλεσμα αυτό για να βοηθήσω όσο μπορώ τον σύλλογο αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Είναι χαρά για εμένα που ξαναβρίσκομαι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και μάλιστα ως πρώτος προπονητής γιατί πριν ήμουν βοηθός του Ρότσα. Κάναμε μία καλή προσπάθεια που διακόπηκε όμως βίαια. Θέλω να καταφέρω να συνεχίσω την καλή πορεία που κάναμε με τον Χουάν».

Για την αξιοποίηση των νέων παιδιών:

«Βούληση της διοίκησης είναι να εκμεταλλευτούμε τα νέα παιδιά του συλλόγου. Προέρχομαι από την ακαδημία και θέλω να ενεργήσω σαν συνδετικός κρίκος σ΄ αυτήν την προσπάθεια που θα γίνει ώστε να πλαισιώσουμε την ομάδα με παίκτες από τις ακαδημίες».Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα και τις πιθανότητες για τα πλει-οφ:

«Οι τρεις αυτοί αγώνες είναι πολύ σημαντικοί Είναι δύσκολη η προσπάθειά μας να μπούμε στα πλέι-οφ, μια και δεν είναι όλα μόνο στο χέρι μας. Πιστεύουμε στους παίκτες. Έχουν ποιότητα και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για να μπούμε στα πλέι οφ και να διεκδικήσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη».

Για το που θα πέσει το βάρος:

«Το βάρος θα πέσει στο να βγάλουν οι παίκτες ότι περισσότερο μπορούν. Να επανέλθουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και σε κάποιες βασικές λειτουργίες της ποδοσφαιρικής ομάδας».
Για τα στοιχεία που θα προσπαθήσει να εντάξει στην ομάδα:
«Τα ίδια που επιχειρήσαμε να βάλουμε με τον Ρότσα. Θέλουμε την μπάλα στα πόδια μας και όχι να παίζουμε παθητικό ρόλο στα παιχνίδια. Εμείς θα πρέπει να είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού».

Για τους συνεργάτες του:

«Συνεχίζω με τον γυμναστή Βασίλη Καλαποθαράκο που είχε έρθει επί των ημερών μας και τον Ρούντολφ Κορέια».

Για το εάν θα δούμε νέα παιδιά στην ενδεκάδα:

«Αν υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να έχουν απόδοση ίδια ή καλύτερη με τους ξένους που λέτε, φυσικά. Ψάχνουμε να δούμε ποιοι παίκτες μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Όλοι οι παίκτες ξεκινάνε από το ίδιο επίπεδο για μένα. Δεν έχω πλήρη εικόνα για τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν πρόσφατα, έτσι δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα. Όποιος μπορεί να παίξει αυτό που μπορεί και θέλει ο σύλλογος θα είναι στην ενδεκάδα».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

«Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, όπως και στην προηγούμενη θητεία μου. Είδα κόσμο που είχε διάθεση να έρθει στο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Κάποιοι μένουν μακριά, λόγω της κακής εικόνας. Όποιος, όμως, είναι Παναθηναϊκός μία φορά, είναι για πάντα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.