Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Θέλει να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 αντί του Κατάρ η Ιαπωνία

Θέλει να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 αντί του Κατάρ η Ιαπωνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/3/2014 18:29
Έτοιμη να αναλάβει τη φιλοξενία του Μουντιάλ 2022 είναι η Ιαπωνία εφόσον η FIFA αποφασίσει να αφαιρέσει η διοργάνωση από Κατάρ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Κουνίγια Ντάϊνι.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν το καλοκαίρι στο Κατάρ αναγκάζοντας τη FIFA να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 το χειμώνα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που αναφέρουν πως ήδη εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις κατασκευές που σχετίζονται με τη διοργάνωση, πιθανότατα αναγκάσουν την ομοσπονδία να αφαιρέσει τη διοργάνωση από την ασιατική χώρα.

Μάλιστα, ο Τέο Τσβάντσιγκερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA παραδέχθηκε πρόσφατα ότι οι συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών στις αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται για το Μουντιάλ είναι «απαράδεκτες και φρικτές», ωστόσο όπως τόνισε, πολύ δύσκολα η διοργάνωση δεν θα γίνει στο Κατάρ.

Όπως και να ‘χει, ο πρόεδρος της Ιαπωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κουνίγια Ντάϊνι δήλωσε πως η Ιαπωνία έχει τις εγκαταστάσεις και θα είναι ικανή να αναλάβει τη φιλοξενία του Μουντιάλ, καθώς δύο χρόνια νωρίτερα θα διεξαχθούν στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες:

«Εάν η FIFA ψάχνει για άλλη χώρα, η Ιαπωνία έχει τα στάδια και θα μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ. Μην ξεχνάτε πως θα διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, θα θέλαμε να αναλάβουμε και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.