Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σκωτία: Προεπιλογή χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους Χαϊλάντερς

Σκωτία: Προεπιλογή χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους Χαϊλάντερς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/5/2024 16:25
Ανακοινώθηκε η προεπιλογή της Εθνικής Σκωτίας για το Euro 2024, με τον Στιβ Κλαρκ να παίρνει 28 ποδοσφαιριστές από τους οποίους θα «κοπούν» δύο προτού η ομάδα ταξιδέψει στα γήπεδα της Γερμανίας.

Έγινε γνωστή η προεπιλογή της Εθνικής Σκωτίας εν όψει της τελικής φάσης του Euro 2024.

Στην λίστα που απαρτίζεται από 28 παίκτες ο Στιβ Κλαρκ πήρε μαζί του όλα τα μεγάλα αστέρια της ομάδας όπως οι Άντι Ρόμπερτσον, Κιεράν Τίρνεϊ, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, Τζον ΜακΓκιν και Τσε Άνταμς.

Στην προεπιλογή βρίσκονται 17 παίκτες που έδωσαν το «παρών» και στο Euro 2020, ενώ από τους 28 παίκτες θα κοπούν δύο ποδοσφαιριστές πριν την άφιξη της ομάδας στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο ένας από αυτούς αναμένεται να είναι ο βετεράνος γκολκίπερ Κρεγκ Γκόρντον.

Έκπληξη αποτέλεσε η απουσία του αριστερού μπακ της Σασουόλο, Τζος Ντόιγκ που προέρχεται από «γεμάτη» χρονιά στην Σέριε Α, αλλά και η κλήση του 18χρονου εξτρέμ Μπεν Ντόακ της Λίβερπουλ, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο και επέστρεψε μόλις πρόσφατα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από εγχείρηση στο γόνατο τον Δεκέμβριο.

Στις κλήσεις βρέθηκε και ο εξτρέμ της Σέλτικ Τζέιμς Φόρεστ που επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μετά από σχεδόν μία τριετία, ενώ αρκετοί παίκτες που βρίσκονται στη λίστα προέρχονται από τραυματισμούς. Ο λόγος για τους Άαρον Χίκεϊ, Νέιθαν Πάτερσον, Λιούς Φέργκιουσον, Στούαρτ Άρμστρονγκ, Γκραντ Χάνλεϊ και Ράιαν Τζακ. Η κλήση του τελευταίου μάλιστα προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά αφού ο μεσοαμυντικός της Ρέιντζερς βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός δράσης.

Η Σκωτία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο με την οικοδέσποινα Γερμανία, την Ελβετία και την Ουγγαρία και θα αγωνιστείς την πρεμιέρα με την «νασιοναλμανσάφτ» στις 14 Ιουνίου.

Η προεπιλογή της Σκωτίας:

Τερματοφύλακες: Ζάντερ Κλαρκ (Χαρτς), Κρεγκ Γκόρντον (Χαρτς), Άνγκους Γκουν (Νόριτς), Λίαμ Κέλι (Μάδεργουελ)

Αμυντικοί: Λίαμ Κούπερ (Λιντς), Γκραντ Χάνλεϊ (Νόριτς), Τζακ Χέντρι (Αλ Ετιφάκ), Ρος ΜακΚρόρι (Μπρίστολ Σίτι), Σκοτ ΜακΚένα (Νότιγχαμ Φόρεστ0, Ράιαν Πόρτεους (Γουότφορντ), Άντονι Ράλστον (Σέλτικ), Άντι Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Τζον Σούταρ (Ρέιντζερς), Γκρεγκ Τέιλορ (Σέλτικ), Κιεράν Τίρνεϊ (Άρσνεαλ)

Μέσοι: Στούαρτ Άρμστρονγκ (Σαουθάμπτον), Ράιαν Κρίστι (Μπόρνμουθ), Μπίλι Γκίλμοουρ (Μπράιτον), Τζον ΜακΓκιν (Άστον Βίλα), Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ (Σέλτικ), Κένι ΜακΛιν (Νόριτς), Σκοτ ΜακΤόμινεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Επιθετικοί: Τσε Άνταμς (Σαουθάμπτον), Μπεν Ντόακ (Λίβερπουλ), Λίντον Ντάικς (ΚΠΡ), Τζέιμς Φόρεστ (Σέλτικ), Λόρενς Σάνκλαντ (Χαρτς)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.