Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Kληρώνει» για... Euro

«Kληρώνει» για... Euro

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/2/2014 06:35
Σήμερα το μεσημέρι (13:00, Eurosport) η Ελλάδα και άλλες 52 Εθνικές ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην προκριματική φάση του Euro 2016 σε εκδήλωση που θα γίνει στο «Palais des Congres Acropolis» στη Νίκαια.

Τους αντιπάλους που θα βρεθούν στο δρόμο της για την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2016 θα μάθει σήμερα το μεσημέρι η Εθνική Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει πως θα αποφύγει τα «μεγαθήρια» στον δρόμο της για τα γήπεδα της Γαλλίας.

Στα προκριματικά θα λάβουν μέρος 54 χώρες μετά την παρθενική εμφάνιση του Γιβραλτάρ και αυτή της οικοδέσποινας Γαλλίας (δεν θα υπολογίζονται οι πόντοι στους αγώνες της), ενώ οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ και η καλύτερη τρίτη θα προκριθούν απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης.

Οι άλλες οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους τους, θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να συμπληρώσουν το «πάζλ» των 24 ομάδων που θα αγωνιστούν το καλοκαίρι του 2016 (10 Ιουνίου-10 Ιουλίου) στα γήπεδα της Γαλλίας.

Την εκδήλωση στη Νίκαια θα παρουσιάσουν οι Μπισέντε Λιζαραζού και Ρουντ Γκούλιτ, με την βοήθεια 13ών σπουδαίων τερματοφυλάκων του παρελθόντος, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκεται και ο Αντώνης Νικοπολίδης!

Να σημειωθεί πως στη χθεσινή καθιερωμένη δοκιμαστική κλήρωση, η Ελλάδα κληρώθηκε με το Βέλγιο από το δεύτερο γκρουπ, τη Σλοβενία από το τρίτο και το Μαυροβούνιο από το τέταρτο γκρουπ.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας


Γκρουπ 1: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βοσνία

Γκρουπ 2: Ουκρανία, Κροατία, Σουηδία, Δανία Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ιρλανδία

Γκρουπ 3: Σερβία, Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αυστρία, Πολωνία

Γκρουπ 4: Μαυροβούνιο, Αρμενία Σκωτία, Φινλανδία, Λετονία, Ουαλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λευκορωσία

Γκρουπ 5: Ισλανδία, Β. Ιρλανδία, Αλβανία, Λιθουανία, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κύπρος

Γκρουπ 6: Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Νησιά Φερόε Μάλτα, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.