Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ιμπαγάσα: «Ο Τρασόρας είναι ο διάδοχος μου»

Ιμπαγάσα: «Ο Τρασόρας είναι ο διάδοχος μου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/3/2013 15:21
Ο Ρομπέρτο Τρασόρας της Ράγιο Βαγεκάνο είναι ο διάδοχος του Αριέλ Ιμπαγάσα σύμφωνα με τα λεγόμενα του «Κάνιο» σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Ο Αργεντινός χαφ του Ολυμπιακού αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ωστόσο φαίνεται πως έχει βρει τον διάδοχο του για τη μεσαία γραμμή της ομάδας:

«Θα ήθελα να είναι ο Τρασόρας της Ράγιο! Είναι πολύ καλός παίκτης, μπορεί να κατευθύνει την ομάδα, έχει πολύ εμπειρία. Αυτός πιστεύω πως θα ήταν ο καλύτερος αντικαταστάτης μου».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά, αναφέρθηκε στην παρουσία του Ζαρντίμ στον πάγκο της ομάδας, ενώ δεν θέλησε να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς καθώς προέχει το Κύπελλο Ελλάδας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ως τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μανωλά, ενώ ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία γα τον Πινό τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πιο ποιοτικό παίκτη του ρόστερ.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αριέλ Ιμπαγάσα στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»:


Που ήθελες να αφιερώσεις το 3ο συνεχόμενο και 40ο συνολικά πρωτάθλημα;

«Το αφιερώνω σε όλη την ομάδα, στον πρόεδρο και στον κόσμο. Ένα μεγάλλο κομμάτι της επιτυχίας μας, ανήκει στους φιλάθλους που μας ακολουθούν παντού, όπου κι αν παίζουμε και μας βοηθούν. Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερη».

Από τη μέρα που ήρθες στην Ελλάδα είσαι ο «στρατηγός» του Ολυμπιακού. Σε εκφράζει αυτός ο χαρακτηρισμός;«Φυσικά και είμαι χαρούμενος για αυτόν τίτλο. Ίσως έχει να κάνει και με τη θέση που παίζω. Δεν μου δημιουργεί, όμως, άγχος. Το αντίθετο μάλιστα. Έχω εμπειρία και γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο».

Τι σημαίνει για σένα όταν ο κόσμος φωνάζει το όνομά σου και θέλει να σε βλέπει στο γήπεδο;

«Είναι πολύ σημαντικό όταν μπαίνεις στο γήπεδο να φωνάζει ο κόσμος το όνομά σου. Το λιγότερο που μπορώ να αισθανθώ είναι χαρά και σίγουρα είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ όμορφα και να θες να δώσεις τα πάντα για την ομάδα».

Κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο δίνεις την εικόνα ενός 18χρονου παιδιού που παίζει για πρώτη φορά σε υψηλό επίπεδο και θέλει να δείξει την αξία του…

«Σίγουρα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω καλή προπόνηση και όταν μπαίνω στο γήπεδο, να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Πραγματικά νιώθω κάθε φορά πως είναι η πρώτη μου! Πολύ περισσότερο τώρα που φτάνω στο τέλος της καριέρας μου, θέλω όταν παίζω να δείχνω την αξία μου. Θέλω μέχρι την τελευταία μέρα να παίζω με το κεφάλι ψηλά».

Πέρα απ’ το ότι είσαι ένας ποιοτικός παίκτης, κάθε φορά που σε βλέπουμε να παίζεις μας δείχνεις πόσο πολύ αγαπάς το ποδόσφαιρο και πόσο μεγάλη όρεξης και πάθος έχεις. Σα να είσαι γεννημένος να το κάνεις…

«Έτσι ακριβώς είναι. Εκείνο που θέλω κάθε φορά είναι να παίζω καλά, όχι για μένα, αλλά για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, ώστε πάντα να κερδίζουμε».

Σε ενοχλεί όταν βλέπεις άλλους παίκτες και κάποιους μικρότερους σε ηλικία να μην μπαίνουν στο γήπεδο με την ίδια όρεξη, δείχνοντας πως κάνουν αγγαρεία;

«Όποιος φορά αυτή τη φανέλα, πρέπει να την τιμάει και να σέβεται τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας μας. Όσοι παίζουμε στον Ολυμπιακό, πρέπει να παίζουμε με καρδιά και το ίδιο πάθος, ακόμα και όταν δεν μας βγαίνουν τα παιχνίδια. Έτσι οφείλει να κάνει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Νιώθεις αρχηγός, φοράς δεν φοράς το περιβραχιόνιο;

«Το σημαντικό δεν είναι ποιος θα είναι αρχηγός στην ομάδα, αλλά όταν μιλάει ο αρχηγός να τον ακούν οι υπόλοιποι παίκτες και να δίνει το στίγμα».

Εσύ το έχεις κάνει αρκετές φορές.

«Μου αρέσει η οργάνωση. Μου αρέσει να οργανώνω τους συμπαίκτες μου. Έχω παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και γνωρίζω τι πρέπει να κάνω. Υπάρχουν φορές που όταν φωνάζει ο προπονητής από τον πάγκο, δεν ακούει κανείς, για αυτό χρειάζεται κάποιος μέσα στο γήπεδο που να οργανώνει την κατάσταση».

Υπήρξε κάποιο φετινό παιχνίδι που ένιωσες την ανάγκη να πεις πράγματα στα αποδυτήρια, ώστε να αφυπνίσεις την ομάδα;

«Έχει συμβεί κάποιες φορές να μιλήσω στους συμπαίκτες μου. Όπως στο φετινό ματς με τον Πανθρακικό που δεν παίξαμε καλά, αλλά όλοι ήταν ευτυχισμένοι που κερδίσαμε. Προσωπικά δεν ήμουν ικανοποιημένος από την εικόνα μας, ούτε και ο κόσμος και μετά το συζητήσαμε ώστε να βελτιωθούμε, Μετά από τέτοιες συζητήσεις πάντα μπαίνει μία σκέψη σε όλους το πώς θα καλυτερέψουν για την συνέχεια».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ζαρντίμ στον πάγκο κι ενώ ήταν αήττητος και με 9 βαθμούς στο Champions League, έφυγε. Συμφωνήσεις με όσους λένε ότι δεν μπήκε ποτέ στην νοοτροπία του Ολυμπιακού;

«Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά παίζαμε καλά, αλλά στην πορεία αυτό άλλαξε. Δεν είμαι υπέρ των πολλών αλλαγών σε προπονητές. Φέτος, αλλάξαμε τρεις προπονητές. Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε και τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και τα ματς του πρωταθλήματος και μετά να κάνουμε τον απολογισμό όλης της χρονιάς».

Έχεις δουλέψει με πολλούς προπονητές. Ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά του Ζαρντίμ;

«Κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο προπόνησης και τακτικής. Όταν ξεκινήσαμε ήθελε να παίζουμε γρήγορα, με κατοχή της μπάλας και επιθετικό πνεύμα. Κάτι, όμως, δεν πήγε καλά στη συνέχεια. Ο κόσμος δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό το στιλ παιχνιδιού και για αυτό ο πρόεδρος αποφάσισε να τον αλλάξει για να γίνει καλύτερη η ομάδα».

Πράγμα με το οποίο συμφωνείς;

«Δεν είμαι αρμόδιο να κρίνω την απόφαση του προέδρου. Εκείνος αποφασίζει. Μίλησε με πολλούς άνθρωπος, ο κόσμος δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας και έκρινε ότι πρέπει να τον αλλάξει. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και να αρέσει αυτό που παρουσιάζει στο γήπεδο».

Έφυγε, λοιπόν, ο Ζαρντίμ, ανέλαβε για λίγο ο Νικοπολίδης και ήρθε ο Μίτσελ με τον οποίο από όσο ξέω γνωρίζεστε από παλιά.

«Πράγματι. Είδε τον αγώνα με τον Aτρόμητο πριν αναλάβει και μιλήσαμε. Κάναμε μια γενική κουβέντα σε φιλικό κλίμα για την ομάδα».

Είναι, όμως, εύκολο για μια ελληνικά ομάδα να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στο Champions League;

«Ναι είναι εφικτό, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά».

Σε ποιους τομείς;

«Κυρίως στη νοοτροπία»

Ποια είναι η γνώμη σου για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Σίγουρα μπορούν να βελτιωθούν».

Έχουν ταλέντο;

«Έχουν ταλέντο, αλλά χρειάζεται και πολλή δουλειά για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί».

Ξεχωρίζεις κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και πιο ολοκληρωμένος αυτή τη στιγμή, είναι ο Αβραάμ (Παπαδόπουλος). Είναι για μένα ο καλύτερος».

Από τους νεότερους, υπάρχει κάποιος που να πιστεύεις ότι μπορεί να έχει εξέλιξη;

«Πιστεύω ότι ο Μανωλάς έχει δυνατότητες να εξελιχθεί και ήδη δουλεύει πολύ και έχει βελτιωθεί αρκετά. Πρέπει να παίξει και στην Εθνική, όπως και ο Σιόβας».

Μόνο αμυντικοί σου αρέσουν;

«Όχι, εντάξει… (γέλια). Μου αρέσει και ο Μήτρογλου. Επίσης, πολύ καλός είναι και ο Αθασιάδης του ΠΑΟΚ. Ξέρει να τελειώνει καλά τη φάση».

Γιατί ξεχώρισες τον Μήτρογλου;

«Γιατί έχει αρκετή ποιότητα ως ποδοσφαιριστής, διαθέτει δύο καλά πόδια, καλή κεφαλιά και είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Έχει, όμως, περιθώρια βελτίωσης».

Ο Ολυμπιακός απέκτησε πρόσφατα εν όψει καλοκαιριού και τον συμπατριώτη σου, τον Τόμας Ντε Βινσέντι…

«Έχει πολύ καλά στοιχεία. Έχει ποιότητα με την μπάλα. Μακάρι να έχει μια καλή πορεία και στον Ολυμπιακό. Του το εύχομαι».

Στην ίδια θέση παίζει και ο Τάτος, ο οποίος μετακόμισε προσωρινά στον Άρη, αλλά ενδέχεται να επιστρέψει.

«Μου αρέσει πολύ ο Ανδρέας. Μακάρι να επιστρέψει, του αξίζει άλλη μια ευκαιρία. Για μένα είναι πιο έτοιμος από τον Ντε Βισέντι για να παίξει στον Ολυμπιακό».

Θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σου και για δύο παιδιά που φαίνεται να έχουν προοπτική. Τον Φετφατζίδη και τον Βλαχοδήμο.

«Ο Φετφατζίδης είναι καλός παίκτης, αλλά χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο. Να γίνει πιο ουσιαστικό στα παιχνίδια. Είναι νέος ακόμη και χρειάζεται να βελτιωθεί και να αποδείξει ότι έχει την ποιότητα που χρειάζεται για να παίζει στον Ολυμπιακό. Ο Βλαχοδήμος παίζει τελευταία, έχει προσόντα, προσπαθεί και ο Μίτσελ δείχνει να τον εμπιστεύεται. Χρειάζεται, όμως, να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο γιατί έχει καλά στοιχεία και πρέπει να τα αξιοποιήσει».

Τα καλά του στοιχεία είναι αυτά που λένε και οι περισσότεροι ότι είναι ένας γρήγορς παίκτης, εκρηκτικός, με καλή τεχνική;

«Είναι, όντως, πολύ γρήγορος, εκρηκτικός, έχει καλή σέντρα αλλά πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο για να γίνει καλύτερος. Αυτό ισχύει για όλους μας».

Για τον Πίνο;

«Από πλευράς ποιότητας είναι ο καλύτερος που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα, αλλά… Θεωρώ πως είναι ένας καλός παίκτης, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει φέτος τον Ολυμπιακό».

Θα του έδινες μία ακόμα ευκαιρία;

«Σίγουρα, γιατί θεωρώ πως είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης για τον Ολυμπιακό. Δεν αποφασίζω όμως εγώ».

Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια της Νέων;

«Είδα τον αγώνα με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη».

Υπάρχουν παίκτες που σου άρεσαν;

«Η ομάδα αυτή έχει πολύ καλούς παίκτες που έχουν προοπτική για το μέλλον. Διαθέτει, επίσης, έναν καλό προπονητή και είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλό προπονητή στη δεύτερη ομάδα που να δουλεύει τόσο καλά, ώστε όταν οι μικροί ανέβουν στην πρώτη ομάδα να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο. Προσωπικά, μου άρεσε περισσότερο το Νο 6 ο Σιώπης και ο Λύρας».

Εάν ήσουν πρόεδρος του Ολυμπιακού με ποιον παίκτη θα επέλεγες να αντικαταστήσεις τον Κάνιο και γιατί;

«Με τον Ρομπέρτο Τρασόρας της Ράγιο Βαγεκάνο! Είναι πολύ καλός παίκτης, μπορεί να κατευθύνει την ομάδα, έχει πολύ εμπειρία. Αυτός πιστεύω πως θα ήταν ο καλύτερος αντικαταστάτης μου».

Θα μπορούσατε να παίξετε μαζί στην ίδια ομάδα;

«Έχουμε παίξει αντίπαλοι, αλλά ναι, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να παίξουμε και στην ίδια ομάδα. Οι καλοί παίκτες μπορούν να παίζουν μαζί».

Θα περίμενα να επιλέξεις έναν πιο γνωστό παίκτη ως αντικαταστάτη σου και όχι τον Τρασόρας, του οποίου το όνομα – για να είμαι ειλικρινής – πρώτη φορά το ακούω…

«Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το όνομα, όσο το πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι ένας παίκτης και πόσο ταιριάζει στην ομάδα. Για μένα ο Τρασόρας θα ήταν ιδανικός, αφού με ρωτάς».

Ποιον μεγάλο παίκτη θα ήθελες να παίζει μαζί σου στον Ολυμπιακό;

«Τον Σαμουέλ Ετό. Είχαμε παίξει μαζί στη Μαγιόρκα».

Τελευταία ακούστηκε το ενδεχόμενο επιστροφής του Σεμπαστιάν Λέτο. Ανεξάρτητα από το αν θα γυρίσει ή όχι, πώς σου φαίνεται η ιδέα;

«Αν είναι καλά, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα τον ήθελα…».

Στην Ισπανία παίζει και ο γιος του Μίτσελ, ο Αντριάν. Τον γνωρίζεις;

«Ναι, τον ξέρω».

Θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή μονάδα για τον Ολυμπιακό;

«Στην Ισπανία υπάρχουν πολλοί παίκτες στο δικό του επίπεδο. Στην Ελλάδα, όμως, θα μπορούσε να παίξει σε κάθε ομάδα…».

Και στον Ολυμπιακό;

«Ναι, και στον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αλλά θα έπαιζε και άνετα».

Στο δίλλημα Μέσι ή Ρονάλντο τι θα απαντούσες;

«Τον Μέσι. Αυτό που λένε ότι δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος είναι αλήθεια. Επίσης, είναι απλό και σεμνό παιδί».

Ο Ολυμπιακός ποιας ομάδας θεωρείς ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα, σαν φιλοσοφία, σαν πρότζεκτ;

«Το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα που έβγαλε παιδιά από τις ακαδημίες της. Όμως, αυτό δεν γίνεται μέσα σε μια χρονιά».

Ο κόσμος του Ολυμπιακό έχει την υπομονή να περιμένει για να γίνει κάτι τέτοιο;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να κερδίζει η ομάδα. Δεν υπάρχει υπομονή».

Θα έπρεπε να υπάρχει;

«Στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να υπάρξει υπομονή».

Και η Μπαρτσελόνα, όμως, όταν έκανε αυτήν την κίνηση δεν είχε άμεσα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Τα παιδιά αυτά παίζουν στην Μπαρτσελόνα 10 χρόνια μαζί κι αυτή είναι η επιτυχία της. Δεν χρειάζεται να κάνει κάθε χρόνο μεταγραφές παρά ελάχιστες. Οι άλλες ομάδες δεν το έχουν αυτό. Έκανε μια μεγάλη επένδυση και κατάφερε τα τελευταία χρόνια να έχει αυτά τα αποτελέσματα».

Ποιος από τους νεαρούς παίκτες προβλέπεις ότι σε ένα με δύο χρόνια θα είναι τοπ όνομα;

«Ίσκο και Κάστρο, θα εξελιχθούν σε μεγάλους παίκτες».

Σου αρέσει πολύ και ο Τζόναθαν της Μπαρτσελόνα, από όσο ξέρουμε. Είναι ένας μικρός «Κάνιο»;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό. Είναι, όμως, ένας πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης. Και εάν έρθει στον Ολυμπιακό, όπως ακούγεται και γράφεται, σίγουρα θα είναι πολύ θετικό».

Το ίδιο πιστεύεις και για τον Τρασόρας της Ράγιο που μνημόνευσες πριν;

«Παίζουν και οι δύο στην ίδια θέση, ο Τρασόρας είναι πιο έμπειρος, αλλά ο Τζόναθαν είναι πιο γρήγορος».

Ποιας χρόνια πιστεύεις ότι μπορείς και θέλεις να παίξεις σε υψηλό επίπεδο;

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά θα ήθελα να μπορώ να παίξω για τα επόμενα 8 χρόνια (γέλια). Μου αρέσει πολύ να κάνω προπόνηση και να παίζω ποδόσφαιρο».

Όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο τι σκέφτεσαι να κάνεις;

«Όταν έρθει εκείνη η ώρα, θέλω να ξεκουραστώ έναν χρόνο και να ασχοληθώ με την οικογένειά και τα παιδιά μου. Μετά, θα με ενδιέφερε να δουλέψει με νεαρούς παίκτες».

Σε αυτά τα τρία χρόνια είχες προτάσεις για να φύγεις από τον Ολυμπιακό;

«Ναι. Είχα πρόταση από τη Μαγιόρκα, τον περασμένο Δεκέμβρη συγκεκριμένα. Το συζήτησα με τον πρόεδρο, τον οποίο σέβομαι πολύ γιατί με σεβάστηκε κι εκείνος και δεν ήθελα να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στη μέση της σεζόν κι έτσι δεν δέχθηκα».

Παρότι στη Μαγιόρκα έχεις παίξει ποδόσφαιρο και έχεις πει ότι θα ήθελες αν σταματήσει εκεί, εσύ προτίμησες να μείνεις στον Ολυμπιακό;

«Επιθυμία μου είναι να κρεμάσω τα παπούτσια μου στη Μαγιόρκα, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Είναι δύσκολο γιατί έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα από τότε που ήμουν εκεί. Έχει αλλάξει διευθύνσεις, προέδρους και άλλα πολλά. Δεν ξέρω εάν θα γίνει πραγματικότητα η επιθυμία μου, θα το ήθελα όμως».

Θα σου ήταν το ίδιο ευχάριστο εάν κρεμούσες τα παπούτσια σου στον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα θα ήταν. Για αυτό είπα ότι στη Μαγιόρκα είναι πολύ δύσκολο. Θα μου άρεσε να το κάνω στον Ολυμπιακό και θα ήθελε να έχω την κατάληξη του Νικοπολίδη. Θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στην καριέρα μου».

Είπες ότι έχεις μία καλή σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες οι σχέσεις των προέδρων με τους ποδοσφαιριστές είναι πιο απόμακρες. Τι σημαίνει αυτό για σας τους αθλητές και πώς το εισπράττετε;

«Προσωπικά, μου αρέσει όταν ο πρόεδρος είναι κοντά στους παίκτες, όπως κάνει ο κ. Μαρινάκης. Όταν η ομάδα δεν είναι καλά, θα έρθει στα αποδυτήρια, θα μιλήσει στους παίκτες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό κι εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε φορά πράγματα μέσα στο γήπεδο για να κάνουμε χαρούμε τον ίδιο, αλλά και τον κόσμο».

Είναι «τρελός» ο πρόεδρος που λέει και ο κόσμος;

«Όταν μας μιλά είναι συνήθως ήσυχος και ήρεμος, αλλά γενικά είναι… τρελός για τον Ολυμπιακό».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.