Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Και τώρα... μπαράζ

Και τώρα... μπαράζ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/3/2013 01:42
Τίποτα δεν πήγε καλά στην Εθνική Ελλάδας η οποία βρέθηκε σε πολύ άσχημο βράδυ και ηττήθηκε με 3-1 από την Βοσνία στη Ζένιτσα, σκορ που εκτός απρόοπτου την βγάζει εκτός μάχης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Οι διεθνείς έδειξαν κακό πρόσωπο και δίκαια γνώρισαν την ήττα, με τους Τζέκο (29’, 53’)και Ιμπίσεβειτς (36’) να... σκοτώνουν τις ελπίδες για την πρωτιά της Εθνικής μας στον όμιλο. Στις καθυστερήσεις ο Γκέκας πέτυχε το γκολ της τιμής για να μειώσει απλώς σε 3-1.

Το μόνο καλό της ημέρας ήταν το δώρο της Σλοβακίας η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Λιθουανία και έμεινε 3η με 8 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 2η Ελλάδα.

Το ματς:


Οι διεθνείς, επηρεασμένοι και από την εξέδρα, μπήκαν… σαν υπνωτισμένοι στο ματς, με αποτέλεσμα να δώσουν χώρο στους Βόσνιους οι οποίοι παραλίγο να το εκμεταλλευτούν άμεσα, με τον Καρνέζη ωστόσο να βγάζει την κοντινή κεφαλιά του Βράνιες στο 6’.

Στη συνέχεια η Ελλάδα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, ωστόσο με εξαίρεση κάποιες επικίνδυνες σέντρες προς την περιοχή, δεν κατάφερε να απειλήσει αισθητά. Έτσι τελικώς στο 29’ ο Τζέκο έδειξε την κλάση του πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ με γυριστή κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Μισίμοβιτς, κάνοντας το 1-0.

Δεν πέρασαν 5 λεπτά και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι ύστερα από κακή εκτίμηση του Τζαβέλλα ο οποίος ανέτρεψε με το σώμα τον Μούιτζα στην περιοχή. Ο Καρνέζης έκανε το... καθήκον του αποκρούοντας το χτύπημα του Μισίμοβιτς, ωστόσο ύστερα από αδράνεια στην άμυνα, ο Ιμπίσεβιτς κέρδισε τις κόντρες και έκανε το 2-0 από κοντά.Τα πράγματα φαινόντουσαν δύσκολα για τους Έλληνες διεθνείς οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν στη συνέχεια να απειλήσουν δύο φορές για να μπουν ξανά στο παιχνίδι, με τον Χολέμπας στο 39’ να αστοχεί από καλή θέση με διαγώνιο σουτ, ενώ στο 42’ ο Τζιόλης έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σάντος έβαλε τον Γκέκα στη θέση του Τζαβέλλα, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα, ωστόσο αυτό δεν απέδωσε, και έτσι ύστερα από νέο φάουλ, ο Τζέκο νίκησε ξανά τους πάντες, κάνοντας το 3-0 με κεφαλιά στο 53’.

Το σκορ ήταν μη αναστρέψιμο, με την Ελλάδα ωστόσο να ψάχνει κάποιο γκολ, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες, ενώ οι προσθήκες των Μανιάτη και Χριστοδουλόπουλου δεν απέδωσαν καρπούς.

Μάλιστα πριν το 90’, ο Καρνέζης σταμάτησε τον Στεφάνοβιτς σε τετ-α-τετ, λέγοντας όχι στους γηπεδούχους για ένα 4ο γκολ. Έτσι τελικώς, ο Γκέκας στο 90+2’ πέτυχε το γκολ της τιμής για την Ελλάδα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή ύστερα από γύρισμα του Σαμαρά.

Οι συνθέσεις:


Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Ζουκάνοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84’ Βρσάεβιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντούγιανιν (79’ Ράχιμιτς), Λούλιτς, Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84’ Στεφάνοβιτς), Τζέκο

Ελλάδα: Καρνέζης, Τζαβέλλας (46’ Γκέκας), Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης (58’ Μανιάτης), Καραγκούνης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (73’ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς

Η βαθμολογία


1. Βοσνία 13 (+15)

2. Ελλάδα 10 (+2)

3. Σλοβακία 8 (+2)

4. Λιθουανία 5 (-3)

5. Λετονία 4 (-3)

6. Λιχτενστάιν 1 (-13)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.