Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Χωρίς σκορ το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Σούπερ Λιγκ: Χωρίς σκορ το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/1/2020 21:39
ΑΕΚ και Ολυμπιακός «κόλλησαν» στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με ένταση και χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις. Τις πιο κλασσικές φάσεις είχαν οι «ερυθρόλευκοι» που βρέθηκαν στο +2 από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει την ευκαιρία με νίκη επί του Βόλου να περάσει στην κορυφή. Κόκκινη για Σιμόες στο 88’.

Δεν είχε σκορ το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0 σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συνολικά ανώτεροι έχοντας τις καλύτερες στιγμές και δοκάρι για να προηγηθούν, ωστόσο δεν πήραν τη νίκη και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή εάν κερδίσει τον Βόλο στο αυριανό παιχνίδι (27/1) στην Τούμπα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά, πιέζοντας ψηλά τον Ολυμπιακό αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 4’ ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Μασούρα, αυτός γύρισε στον αμαρκάριστο Μπουχαλάκη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε με σουτ να νικήσει τον Μπάρκα. Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, με την «Ένωση» να είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στο 31’ ο Καρέρα προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Ολιβέιρα αντί του Σιμάνσκι και γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1. Παρόλα αυτά με εξαίρεση ένα σουτ του Κρίστισιτς στο 41’, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τα 6 κόρνερ που κέρδισαν, με το 0-0 να μένει ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Η πρώτη σημαντική στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 47’ ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Λιβάγια, αλλά ο Κροάτης δεν μπόρεσε με γυριστό πλασέ να νικήσει τον Σα. Έξι λεπτά μετά ο Βράνιες έκοψε σωτήρια τον Μπουχαλάκη, ενώ στο 61’ οι «ερυθρόλευκοι» «άγγιξαν» το 0-1 έχοντας δοκάρι με σουτ του Γκιγιέρμε.

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 81’ με τον Βράνιες να μην πιάνει καλά την κεφαλιά έπειτα από στατική φάση. Στο 88’ η ΑΕΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σιμόες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και το παιχνίδι κύλησε χωρίς αξιόλογη φάση ως το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος και στο +2 από τον ΠΑΟΚ αλλά με έναν αγώνα περισσότερο από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος με νίκη στο αυριανό (27/1) παιχνίδι με το Βόλο θα περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ παρέμεινε χωρίς νίκη σε ντέρμπι από την 1η Απριλίου του 2018, όταν είχε κερδίσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Σιμάνσκι (31’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (77’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (89’ Σβάρνας)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (83’ Σουντανί), Βαλμπουενά (90’ Φορτούνης), Μασούρας (67’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.