Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανησυχία στους διοργανωτές για τις άδειες εξέδρες στο Κόπα Αμέρικα

Ανησυχία στους διοργανωτές για τις άδειες εξέδρες στο Κόπα Αμέρικα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2019 15:04
Ο πρόεδρος της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη χαμηλή προσέλευση του κόσμου στους αγώνες του Κόπα Αμέρικα, αφού παρατηρήθηκαν πολλά κενά καθίσματα ακόμα και στην πρεμιέρα της οικοδέσποινας Βραζιλίας.

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (18/6) η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Αμέρικα που διεξάγεται στη Βραζιλία και το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης είναι τα πολλά κενά καθίσματα, ειδικά σε μια χώρα που το ποδόσφαιρο λατρεύεται σαν… θρησκεία.

Ο κύριος λόγος είναι φυσικά τα πολύ ακριβά εισιτήρια που έχουν απωθήσει τον κόσμο απ το να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες. Ενδεικτικό ότι στο παιχνίδι της πρεμιέρας της Βραζιλίας, ο μέσος όρος τιμής των εισιτήριων ξεπερνούσε τα 100€.

Ας μιλήσουμε όμως με αριθμούς. Περίπου 22.000 καθίσματα υπολογίζονται ότι έμειναν κενά στην πρεμιέρα της Βραζιλίας με την Βολιβία στο Μορουμπί του Σάο Πάολο. Από την άλλη, το παιχνίδι της Παραγουάης με το Κατάρ παρακολούθησαν περίπου 20.000 οπαδοί με αποτέλεσμα να υπάρξουν 67.000 κενά καθίσματα στο «Μαρακανά»

Την αναμέτρηση του Περού με τη Βενεζουέλα παρακολούθησαν μόλις 11.000 στο γήπεδο της Γκρέμιο στο Πόρτο Αλέγκρε, το οποίο χωράει 60.000 κόσμο. Από την άλλη, υπήρξαν 15.000 κενά καθίσματα στο ντέρμπι της Αργεντινής με την Κολομβία, παρά το γεγονός πως οι διοργανωτές είχαν πει πριν το παιχνίδι πως ο αγώνας ήταν sold out. Τέλος, 23,253 παρακολούθησαν το παιχνίδι της Χιλής με την Ιαπωνία στο γήπεδο της Σάο Πάολο, χωρητικότητας 67,052 θέσεων.

«Προφανώς και μας ανησυχεί η πολύ χαμηλή προσέλευση. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερο κόσμο στη συνέχεια του τουρνουά», δήλωσε ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.