Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Στον τελικό με σούπερ Μπράβο η Χιλή!

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Στον τελικό με σούπερ Μπράβο η Χιλή!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2017 23:44
Με τον Μπράβο να αποκρούει τρία πέναλτι, η Χιλή κέρδισε με 3-0 την Πορτογαλία (0-0 κ.δ & παρ.) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Διπλό δοκάρι στο 119’ είχαν οι Χιλιανοί, που θα παίξουν με τον νικητή του Γερμανία-Μεξικό.

Η Χιλή είναι η πρώτη φιναλίστ του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Οι πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής «κόλλησαν» στο 0-0 με την Πορτογαλία μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, η «Ρόχα» είχε… Μπράβο, καθώς ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι απέκρουσε τα τρία πρώτα πέναλτι των Πορτογάλων (Κουαρέσμα, Μουτίνιο, Νάνι) και με συνολικό σκορ 3-0 έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

Αυτός είναι ο 3ος σερί τελικός για την Χιλή μετά τα δύο νικηφόρα Κόπα Αμέρικα (2015, 2016) και αντίπαλος της θα είναι ο νικητής του Γερμανία-Μεξικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Ρόχα» έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα, μετά την Γερμανία, που έχει καταφέρει να αποκλείσει την Πορτογαλία του Ρονάλντο και την Αργεντινή του Μέσι από διοργανώσεις της FIFA.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά, αφού στο 6’ ο Ρουί Πατρίσιο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Βάργκας, ενώ στο 7’ ο Ρονάλντο έβγαλε τον Αντρέ Σίλβα απέναντι από τον Μπράβο, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής, κρατώντας το μηδέν για τη Χιλή. Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν ανάλογη και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη αξιόλογη φάση.

Στο 57’ η Χιλή έφτασε μια «ανάσα» από το 1-0, με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει εντυπωσιακά το γυριστό του Βάργκας. Ένα λεπτό μετά, ο Μπράβο έδιωξε το σουτ του Ρονάλντο και το 0-0 έμεινε ως το φινάλε των 90 λεπτών, αφού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ούτε στην παράταση, ωστόσο στο 119’ η Χιλή «άγγιξε» το γκολ. Αρχικά το σουτ του Βιδάλ κατέληξε στο δοκάρι και εν συνεχεία το κοντινό πλασέ του Πάμπλο Ερνάντες τράνταξε το οριζόντιο. Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί ο Μπράβο ήταν συγκλονιστικός, αφού απέκρουσε τα τρία χτυπήματα των Πορτογάλων παικτών (Κουαρέσμα, Μουτίνιο, Νάνι). Αντίθετα, Βιδάλ, Αράνγκις και Σάντσες μάντεψαν σωστά και η Χιλή με συνολικό σκορ 3-0 είναι στον τελικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.