Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπέργκ: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι τα λεφτά δεν έπαιξαν ρόλο»

Μπέργκ: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι τα λεφτά δεν έπαιξαν ρόλο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2017 22:11
Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό για την Αλ Αϊν, όπου παραδέχτηκε ότι τα λεφτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να συνεχίσει στην Ασία.

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Αλ Αΐν έδωσε ο Μάρκους Μπέργκ. Ο Σουηδός επιθετικός παραδέχτηκε ότι το οικονομικό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ασία, αφού όπως τόνισε, θα εξασφαλίσει όχι μόνο το δικό του μέλλον αλλά και της οικογένειας του.

Ο ίδιος ευχήθηκε τα χρήματα από την μεταγραφή του να βοηθήσουν οικονομικά τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νέα του ομάδα. Αρχικά χαρακτήρισε την Αλ Αΐν ως Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα της Ασίας, ενώ έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ (η ομάδα του βρίσκεται στα προημιτελικά).

Αναλυτικά όσα είπε:


Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό:

«Υπήρχαν πολύ έντονα συναισθήματα σχετικά με την απόφαση μου να αποχωρήσω από τον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι ξέρουν τι αισθάνομαι για την ομάδα. Τώρα όμως ένιωθα ότι είχε έρθει η ώρα για να κάνω κάτι καινούργιο. Όταν τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα για μένα στο Αμβούργο πριν από λίγα χρόνια, με όλους αυτούς τους τραυματισμούς και τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, δεν μπορούσα να φανταστώ τον δρόμο που θα έπαιρνε η καριέρα μου. Ελπίζω ότι με την μεταγραφή μου τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στον Παναθηναϊκό. Είναι μία ομάδα που περνάει δύσκολα».

Γιατί επέλεξες αυτή την ομάδα;«Η Αλ-Αϊν έδειξε έντονο ενδιαφέρον και πρόκειται πραγματικά για μία μεγάλη ομάδα. Τώρα που είδα το καινούργιο της γήπεδο, τις προπονητικές εγκαταστάσεις και γνώρισα αυτούς που εργάζονται στο κλαμπ, νιώθω ακόμα καλύτερα σχετικά με την επιλογή μου. Το μόνο πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο είναι η ζέστη. Η Αλ-Αϊν είναι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ασίας. Για να εξηγήσω τον ρόλο της σε αυτή την ήπειρο θα την παρομοίαζα με την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι τόσο καλή όσο αυτές βέβαια, αλλά η Αλ-Αϊν έχει ακριβώς αυτό το στάτους στην Ασία. Είναι ευχάριστο που είμαι μέλος της Έχουμε μία οικονομική κατάσταση που τους επιτρέπει να φέρνουν συνεχώς καλούς παίκτες. Κάτι σημαίνει το γεγονός ότι θέλησαν να με αποκτήσουν. Θα έχω μεγάλη πίεση για να παίξω καλά και να δικαιώσω τις προσδοκίες τους».

Ποιος είναι ο στόχος;

«Να κατακτήσουμε ξανά το ασιατικό Champions League, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο αν κερδίσουμε τη διοργάνωση αυτή τη χρονιά. Μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος προημιτελικός απέναντι στην Αλ-Χιλάλ τον Αύγουστο και μετά θα προσπαθήσουμε σίγουρα να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Για μένα προσωπικά, η μεταγραφή αυτή δεν αλλάζει τις φιλοδοξίες μου. Μακάρι να καταφέρουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά υπάρχει κι ένα Euro, στο οποίο επίσης θα ήθελα να πάρω μέρος. Από μένα εξαρτάται να δείξω αυτά που ξέρω, να αποδείξω ότι είμαι καλός για να συνεχίσω να παίζω στην Εθνική Σουηδίας».

Πόσο μεγάλο είναι το ποσό της μεταγραφής;

«Θα έλεγα ψέματα, αν έλεγα ότι τα λεφτά δεν έπαιξαν ρόλο. Εκτός από το αθλητικό και το οικογενειακό κομμάτι, βοήθησαν για να γίνει μία καλή επιλογή. Τα χρήματα γίνονται όλο και πιο σημαντικά, όσο μεγαλώνεις. Το να έχω την ευκαιρία στα 31 μου να φύγω από το ελληνικό πρωτάθλημα σε μία μεγάλη ομάδα στην Ασία με καλά χρήματα με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά. Τα λεφτά είναι μία ασφάλεια για μένα και την οικογένεια μου».

Σε εξασφαλίζουν αυτά τα λεφτά για πάντα;

«Βοηθούν για τη σύνταξη! Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν είμαι κάποιος που ζει φανταχτερά. Όταν επιστρέφω σπίτι, θέλω να έχω ένα όμορφο σπίτι και να είμαι σε θέση να αγοράσω ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο. Τότε είμαι ικανοποιημένος. Τα υπόλοιπα ας τα έχουν τα παιδιά μου σε μερικά χρόνια. Τα λεφτά και οι μισθοί εδώ δεν σε εξασφαλίζουν για πάντα. Αλλά τα λεφτά διευκολύνουν τη ζωή. Δεν είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι να πω».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.