Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία!

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/7/2013 23:49
Παγκόσμια πρωταθλήτρια Νέων αναδείχθηκε η Εθνική Γαλλίας, η οποία επικράτησε της Ουρουγουάης με 4-1 στα πέναλτι, τα οποία ακολούθησαν μετά το τελικό 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, με τους «τρικολόρ« να κατακτούν το συγκεκριμένο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήρωας ο Αρεόλα.

Με τον τερματοφύλακα της Παρί Σεν Ζερμέν, Αρεόλα να βγαίνει νικητής σε δύο τετ-α-τετ στην κανονική διάρκεια και να αποκρούει δύο φορές από την «άσπρη βούλα», η Γαλλία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, επικρατώντας της Ουρουγουάης στα πέναλτι με 4-1, καθώς το παιχνίδι μετά από 120 λεπτά έληξε δίχως σκόρ.

Και αυτό διότι οι δύο ομάδες προτίμησαν να μην ρισκάρουν, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ήταν ιδιαίτερα κλειστό, χωρίς αρκετές ευκαιρίες. Μάλιστα η ομάδα που είχε τις πιο κλασσικές φάσεις για γκολ ήταν η Ουρουγουάη, η οποία όμως... έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Αρεόλα.

Ο τερματοφύλακας της Παρί, είπε «όχι» στις δύο μεγάλες ευκαιρίες της «σελέστε», βγαίνοντας νικητής στο 20’ σε τετ-α-τετ με τον Λόπες, ενώ στο 80’ ήταν πάλι εκεί, κρατώντας τα μηδέν απέναντι στον Αρασαέτα.

Στη συνέχεια, η Γαλλία «ξύπνησε» καθώς είχε δύο «κολλητές» ευκαιρίες με τον Βερετού στο 85’ και στο 86’ για να πάρει προβάδισμα, ωστόσο ο γκολκίπερ της Ουρουγουάης, Ντε Αμόρες κατάφερε να διώξει και στις δύο περιπτώσεις.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και ύστερα στα πέναλτι, εκεί όπου ο Αρεόλα απόκρουσε τα πέναλτι των Βελάσκζ και Αρασέτα, οδηγώντας την Γαλλία στην κατάκτηση του τροπαίου.

Έτσι, η Γαλλία επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο πως διαθέτει μια εξαιρετική φουρνιά νέων παικτών, και το σίγουρο είναι πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Ντιντιέ Ντεσάμπ... τρίβει τα χέρια του με την επιτυχία των νεαρών «τρικολόρ».

Τρίτη θέση για Γκάνα


Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία!
Την τιμητική 3η θέση στον μικρό τελικό κατέκτησε η Γκάνα, η οποία επικράτησε του Ιράκ με 3-0 και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι από τα γήπεδα της Τουρκίας.

Η έκπληξη του θεσμού, το Ιράκ έψαξε το γκολ, ωστόσο η Γκάνα ήταν πιο ουσιαστική και κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στα τέρματα των Τζόζεφ Ατάμα (35’), Εμπενέζερ Ασιφούα (45+1’) και Κλίφορντ Αμποάγκιε(78’).

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 5η συμμετοχή της Γκάνας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων και σε όλες τερμάτισε στην πρώτη τετράδα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου το 2009 στα πέναλτι κόντρα στη Βραζιλία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.