Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπαρτσελόνα έριξε τεσσάρα στην Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπαρτσελόνα έριξε τεσσάρα στην Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/10/2016 23:43
Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ (17’, 61’, 69’), η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 4-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Καμπ Νου» και έκανε μεγάλο βήμα για την πρωτιά του γκρουπ, ξεφεύγοντας με +5 από τη 2η θέση. Πρώτη νίκη για Γκλάντμπαχ, 2-0 την Σέλτικ στη Σκωτία.

Η επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στο «Καμπ Νου» δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός μετά τον τραυματισμό του και με τρία δικά του γκολ οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε εμφατική νίκη με 4-0 στη Βαρκελώνη.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την υπεροχή στο ξεκίνημα του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς. Στο 17’, ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Φερναντίνιο στην περιοχή και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0.

Οι Καταλανοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή, όμως μετά το 35’ η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε την απόδοση της, απειλώντας για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 37’ ο Τερ Στέγκεν απόκρουσε το σουτ του Νολίτο και στο επόμενο λεπτό έδιωξε με το ένα χέρι το κοντινό πλασέ του Γκουντογκάν. Στο 45’ η κεφαλιά του Στόουνς πέρασε λίγο άουτ και δευτερόλεπτα μετά, η Μπαρτσελόνα έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0, όμως ο Μπράβο έδιωξε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Σουάρες. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η Μάντσεστερ Σίτι διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Ντίν στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε».

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους Άγγλους στο 53’, αφού ο Μπράβο έδωσε κατά λάθος τη μπάλα στον Σουάρες, ο τελευταίος έκανε το πλασέ και ο γκολκίπερ της Σίτι βρήκε τη μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 61’ πέτυχε δεύτερο γκολ με ωραίο σουτ του Μέσι. Ο Αργεντινός ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 69’, σκοράροντας από κοντά μετά από πάρε-βάλε του Σουάρες.

Η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές με Ντε Μπρούιν (64’) και Κολάροφ (72’) για να μειώσει το σκορ. Στο 73’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, με τον Ματιέ να αποβάλλεται με δύο κίτρινες σε δύο λεπτά. Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, με τον Μέσι να κερδίζει πέναλτι στο 87’. Ο Νεϊμάρ δεν κατάφερε να νικήσει τον Καμπαγιέρο αλλά δύο λεπτά μετά πήρε το… αίμα του πίσω, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γκλάντμπαχ πέρασε με 2-0 από την έδρα της Σέλτικ και απέκτησε προβάδισμα για την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στιντλ (57’) και Χαν (77’) πέτυχαν τα δύο γκολ για τους Γερμανούς, που παρά τις απουσίες, κατάφεραν να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στη φετινή διοργάνωση.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Μπαρτσελόνα 9
2. Μάντσεστερ Σίτι 4
3. Γκλάντμπαχ 3
4. Σέλτικ 1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.