Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Άλμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ στην Τσεχία

Γιουρόπα Λιγκ: Άλμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ στην Τσεχία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/9/2016 21:53
Με τον Αθανασιάδη να πετυχαίνει δύο γκολ (10’ πεν., 82’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Σλόβαν στο Λίμπερετς και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκαν από το 1ο λεπτό οι Τσέχοι, που είχαν δοκάρι λίγα λεπτά πριν το δεύτερο γκολ του «δικεφάλου».

Άλμα πρόκρισης έκανε ο ΠΑΟΚ στην Τσεχία! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 1ο λεπτό, ο «δικέφαλος του Βορρά» έφερε… τούμπα το ματς (2-1) κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς και ισοβαθμεί με την Φιορεντίνα στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, αφού η Σλόβαν Λίμπερετς κατάφερε να προηγηθεί στο 44ο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού! Ο Σίκορα έδωσε στον Κομλιτσένκο και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ, πιάνοντας στον… ύπνο τον «δικέφαλο του Βορρά».

Το γκολ έδωσε… φτερά στους Τσέχους, που στο 8’ είχαν μεγάλη στιγμή για το 2-0, όμως ο Γλύκος έδιωξε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Χόβορκα. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το γκολ και στο επόμενο λεπτό κέρδισε πέναλτι, μετά από χέρι του Σίκορα στην περιοχή, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Αθανασιάδης, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Το ματς ξεκίνησε ξανά από την αρχή, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον έλεγχο και να ψάχνει τον τρόπο για ένα δεύτερο γκολ. Ροντρίγκες (16’) και Τζαβέλλας (36’) είχαν καλές στιγμές για το 2-1, ενώ ο Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο 44’, μπλοκάροντας την εκτέλεση φάουλ του Μπαρτλ.

Σε αντίθεση με την εικόνα στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Ίβιτς μπήκε υπνωτισμένη στην επανάληψη, αδυνατώντας να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Μάλιστα στο 56’ στάθηκε τυχερή, αφού πολλοί παίκτες πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας στο χτύπημα φάουλ του Μπρέιτε, όμως κανείς δεν κατάφερε να την ακουμπήσει.

Ο Ίβιτς έριξε στο ματς τον Μυστακίδη αντί του Τζάλμα Κάμπος, με τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί το παιχνίδι, αλλά να μην μπορούσε να απειλήσει. Ενδεικτικό ότι η πρώτη φορά που πάτησε περιοχή ήταν στο 73’, με τον Μυστακίδη να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά, η Σλόβαν «άγγιξε» το γκολ, έχοντας δοκάρι με τον Κομλιτσένκο.

Στο 79’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με νέο σουτ του Μυστακίδη και στο 82’ ο Αθανασιάδης κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Λέοβατς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Κλάους με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φτάνοντας τα 20 γκολ στην Ευρώπη.

Στα τελευταία λεπτά η Σλόβαν έψαξε την ισοφάριση, είχε δύο σημαντικές στιγμές με Βουχ και Μπάρος, όμως στο 90+2’ ο Ροντρίγκες κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε. Με την νίκη ο «δικέφαλος του Βορρά» ισοβαθμεί στην κορυφή με την Φιορεντίνα, η οποία διέλυσε με 5-1 την Καραμπάγκ στο «Αρτέμιο Φράνκι», έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 30ο λεπτό. Μπαμπακάρ (39’, 45+2’), Κάλινιτς (43’) και Ζάρατε (63’, 78’) οι σκόρερ.

Η βαθμολογία:


1. Φιορεντίνα 4
2. ΠΑΟΚ 4
3. Λίμπερετς 1
4. Καραμπάγκ 1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.