Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: «Άλωσε» το «Όλντ Τράφορντ» η Σίτι του Πεπ

Πρέμιερ Λιγκ: «Άλωσε» το «Όλντ Τράφορντ» η Σίτι του Πεπ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/9/2016 16:30
Με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντε Μπρούιν (γκολ, δύο δοκάρια) η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή του πρωταθλήματος, μετρώντας τέσσερις σερί νίκες.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε με 2-1 στο «Όλντ Τράφορντ» και έκανε το «4 στα 4», υποχρεώνοντας τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη του ήττα στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Οι παίκτες της Σίτι πήραν την κατοχή από το ξεκίνημα του αγώνα και χρειάστηκαν μόλις μια φάση για να ανοίξουν το σκορ. Στο 15’ ο Ντε Μπρούιν «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Μπλιντ και πλάσαρε σωστά σε τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα, δίνοντας το προβάδισμα στην Σίτι.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε την απόλυτη υπεροχή, κάτι που αποδεικνύει και το στατιστικό ότι στα πρώτα 25 λεπτά η Γιουνάιτεντ δεν είχε πατήσει στην περιοχή του Μπράβο. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ασφυχτικά την ομάδα του Μουρίνιο και το δεύτερο γκολ ήρθε στο 36’. Ο Ντε Μπρούιν γύρισε ωραία στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Ιχεανάτσο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Γιουνάιτεντ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, ωστόσο κατάφερε να μειώσει λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (42’) χάρη σε λάθος του Μπράβο. Ο Χιλιανός γκολκίπερ έκανε κακή έξοδο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον Στόουνς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ιμπραΐμοβιτς να σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία για το 1-2.

Ο διεθνής πορτιέρο, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Σίτι, έπαιζε αρκετές φορές με τη… φωτιά, προσπαθώντας να ντριπλάρει τους αντίπαλους επιθετικούς. Σε μια τέτοια προσπάθεια στο 45’, έχασε τη μπάλα από τον Λίνγκαρντ, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Οταμέντι κοντρόλαρε στη γραμμή το σουτ του Ιμπραΐμοβιτς, κρατώντας το 1-2.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 46’ ο Ιμπραΐμοβιτς επιχείρησε γυριστό σουτ, με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 57’, ο Μπράβο έχασε τη μπάλα από τον Ρούνεϊ, αλλά στη συνέχεια τον έκοψε με τάκλιν.

Στο 70’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Ράσφορντ, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού η μπάλα ακούμπησε στον Ιμπραΐμοβιτς, που ήταν σε θέση οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά η Σίτι βγήκε στην κόντρα με τον Ντε Μπρούιν, ο οποίος σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Ντε Χέα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η πίεση της Γιουνάιτεντ για το γκολ της ισοφάρισης δεν απέδωσε καρπούς και η Σίτι έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από το «Όλντ Τράφορντ», κάνοντας το «4 στα 4» στη σεζόν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έριξε τους «κόκκινους διαβόλους» από την κορυφή και πλέον περιμένει το παιχνίδι της Τσέλσι με την Σουόνσι για να δει αν θα παραμείνει μόνη στην πρώτη θέση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.