Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Πέρασε πρώτη στους «16» η Ελλάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20: Πέρασε πρώτη στους «16» η Ελλάδα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2013 21:50
Την πρόκριση της στους «16» του θεσμού πανηγύρισε η Εθνική Νέων μετά το 1-1 κόντρα στην Παραγουάη, χάρη στο γκολ του Διαμαντάκου. Ως πρώτοι οι Έλληνες διεθνείς στην επόμενη φάση καθώς η κλήρωση μας «χαμογέλασε» στην απόλυτη ισοβαθμία με τους Νοτιαμερικανούς οι οποίοι πέρασαν ως 2οι.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20, η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε ως αήττητη στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο (1-1) απέναντι στην Παραγουάη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ισοβαθμήσουν στην κορυφή του ομίλου με 5 βαθμούς. Έτσι, έπειτα από κλήρωση, η Εθνική μας κατέλαβε την 1η θέση.

Στα του αγώνα, η Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή και έχασε ευκαιρία να πάρει την 1η θέση στο γήπεδο, καθώς παρότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για σχεδόν 70 λεπτά (αποβλήθηκε ο Γκόμεζ στο 24’) δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, έχοντας μάλιστα και δοκάρι από προσπάθεια του Σταφυλίδη, με τον Διαμαντάκο να σπάει το.. ρόδι με κεφαλιά στο 68’, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του πρώην άσου του ΠΑΟΚ. Ωστόσο η χαρά των Ελλήνων διεθνών δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Μοντενέγκρο με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή στο 73’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Επόμενος αγώνας για την Εθνική Νέων στους «16» θα είναι στο Γκαζιαντέπ την ερχόμενη Τρίτη, ενώ όσον αφορά τον αντίπαλο, θα τον μάθουμε οριστικά το Σάββατο όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του τουρνουά, όπου θα παίξουμε με τον τρίτο του δεύτερου, του πέμπτου ή του έκτου ομίλου!

Από την άλλη, στην 3η θέση τερμάτισε το Μεξικό το οποίο επικράτησε με 4-1 του Μάλι και έχει ελπίδες πρόκρισης ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες.

Η τελική βαθμολογία:

4ος όμιλος

1. Ελλάδα 5 (3-2)

2. Παραγουάη 5 (3-2)

3. Μεξικό 3 (5-4)

4. Μάλι 2 (2-5)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.