Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Το σήκωσε με τριάρα η Μπαρτσελόνα

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Το σήκωσε με τριάρα η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/8/2016 02:01
Με πρωταγωνιστές τους Τουράν (2 γκολ) και Μέσι (γκολ και ασίστ), η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 την Σεβίλλη στο «Καμπ Νου» και με συνολικό σκορ 5-0 κατέκτησε πανηγυρικά το Σούπερ Καπ Ισπανίας, φτάνοντας τις 12 κατακτήσεις.

Ο πρώτος τίτλος στην Ισπανία ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πήραν νέα νίκη κόντρα στη Σεβίλλη (3-0) και σε συνδυασμό με το 2-0 της Ανδαλουσίας, κατέκτησαν το 12ο Σούπερ Καπ στην ιστορία τους.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά το σκορ του πρώτου αγώνα και γι’ αυτό ο Λουίς Ενρίκε προτίμησε να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Σουάρες, Πικέ, Άλμπα και Ράκιτιτς. Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Αρντά Τουράν και ο Τούρκος άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με ωραίο τελείωμα, εκμεταλλευόμενος την κάθετη πάσα του Μέσι.

Η Σεβίλλη θα μπορούσε να απαντήσει στο 32’, ωστόσο ο Κλαούντιο Μπράβο, που οδεύει προς Μάντσεστερ Σίτι, απέκρουσε το πέναλτι του Ιμπόρα κρατώντας το 1-0. Οι Ανδαλουσιανοί δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’) ο Τουράν «έγραψε» το 2-0 με τρομερό ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μέσι με κεφαλιά (55’), φτάνοντας τα 26 γκολ σε 28 παιχνίδια απέναντι στην Σεβίλλη. Έτσι λοιπόν, η Μπαρτσελόνα έβαλε στην τροπαιοθήκη της το 12ο Σούπερ Καπ Ισπανίας και παραμένει η πολυνίκης του θεσμού, με την Ρεάλ να βρίσκεται στην 2η θέση με 9 κατακτήσεις. Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο που σήκωσε ο Λιονέλ Μέσι ως αρχηγός των «μπλαουγκράνα», αφού ο Αργεντινός φορούσε το περιβραχιόνιο μετά την απουσία του τραυματία Ινιέστα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.