Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Έγραψε ιστορία η Ισλανδία

Euro 2016: Έγραψε ιστορία η Ισλανδία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2016 23:57
Στο πρώτο της παιχνίδι σε τελική φάση Euro, η Ισλανδία απέσπασε σπουδαία ισοπαλία (1-1) από την Πορτογαλία, ξεκινώντας εντυπωσιακά την πορεία της στη διοργάνωση. Νάνι (31’) και Μπιάρνασον (50’) οι σκόρερ.

Μόνο για… τουρισμό δεν πήγε στη Γαλλία η Ισλανδία. Στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στη διοργάνωση, η παθιασμένη ομάδα του Λάγκερμπαγκ απέσπασε μεγάλη ισοπαλία (1-1) από την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ανάβοντας νέα… φωτιά στον 6ο όμιλο μετά και τη νίκη της Ουγγαρίας κόντρα στην Αυστρία (2-0).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και στο 31’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ του Νάνι. Αυτό ήταν και το 600ο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, όμως δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στους Ίβηρες.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (50’), η Ισλανδία έπιασε στον… ύπνο την πορτογαλική άμυνα και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μπιάρνασον. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Πορτογαλία είχε την υπεροχή αλλά όχι την ουσία και η Ισλανδία πανηγύρισε τον πρώτο βαθμό της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Το ματς:


Euro 2016: Έγραψε ιστορία η Ισλανδία
Η Ισλανδία είχε την πρώτη καλή φάση του αγώνα, καθώς στο 3’ ο Σίγκουρντσον δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο. Όσο περνούσε η ώρα η Πορτογαλία ανέβασε την απόδοση της, απειλώντας σε τέσσερις περιπτώσεις τους Ισλανδούς.

Στο 18’ ο Χάλντορσον απέκρουσε το σουτ του Βιεϊρίνια, ενώ στο 21’ είπε «όχι» και σε κεφαλιά του Νάνι, κρατώντας το 0-0. Δύο λεπτά μετά, ο Ρονάλντο αστόχησε με κεφαλιά και στο 26’ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα μετά από γέμισμα του Πέπε.

Η πίεση της Πορτογαλίας απέδωσε καρπούς στο 31’, με τον Άντρε Γκόμες να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Νάνι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Ισλανδία δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης (50’) έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Πορτογαλίας και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μπιάρνασον.

Το γκολ επηρέασε την Πορτογαλία, που δυσκολεύονταν να πιάσει την απόδοση του πρώτου μέρους. Στο 71’ ο Σάντος έριξε στο ματς τον 18χρονο Ρενάτο Σάντσες (νεότερος Πορτογάλος που παίζει σε Euro) και στο ίδιο λεπτό οι Ίβηρες απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με την κεφαλιά του Νάνι να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η Πορτογαλία είχε φλύαρη υπεροχή και η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της για το νικητήριο γκολ ήρθε στο 85’, όταν ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό η Ισλανδία έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Φινμπόγκασον δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο. Το 1-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Ουγγαρία 3 (2-0)
2. Ισλανδία 1 (1-1)
3. Πορτογαλία 1 (1-1)
4. Αυστρία 0 (0-2)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.