Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Ο Παγιέτ λύτρωσε τους Γάλλους (video)

Euro 2016: Ο Παγιέτ λύτρωσε τους Γάλλους (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/6/2016 23:57
Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα του Euro απέναντι στην Ρουμανία, ωστόσο το εκπληκτικό γκολ του Παγιέτ στο 89’ χάρισε τη νίκη (2-1) στους «τρικολόρ», που ξεκίνησαν με το… δεξί στη διοργάνωση. Προηγήθηκαν με Ζιρού (57’) οι διοργανωτές, ισοφάρισαν προσωρινά με πέναλτι του Στάνκου (65’) οι Ρουμάνοι.

Η Ρουμανία βρέθηκε μια «ανάσα» από ένα «χρυσό» βαθμό απέναντι στη διοργανώτρια Γαλλία, όμως ο Παγιέτ τους χάλασε τα σχέδια. Με εκπληκτικό γκολ στο 89’ ο άσος της Γουέστ Χαμ επέτρεψε στους «τρικολόρ» να πάρουν τη νίκη με 2-1 και να ξεκινήσουν με το… δεξί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στο αμυντικό παιχνίδι της Ρουμανίας, όμως κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με γκολ του Ζιρού (57’). Η Ρουμανία απάντησε στο 65’ με πέναλτι του Στάνκου και στη συνέχεια «κλείδωσε» την ομάδα του Ντεσάν, που αδυνατούσε να απειλήσει.

Τελικώς, ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Παγιέτ έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Ταταρουσάνου. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Γαλλία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.

Το ματς:


Euro 2016: Ο Παγιέτ λύτρωσε τους Γάλλους (video)
Η Ρουμανία είχε τεράστια ευκαιρία για να σοκάρει με το… καλημέρα τους διοργανωτές, όταν στο 3’ ο Στάνκου δεν κατάφερε εξ’ επαφής να νικήσει τον Γιορίς. Η Γαλλία γλίτωσε το σοκ και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ψάχνοντας τον τρόπο για να απειλήσει. Στο 10’ η κεφαλιά του Ζιρού έφυγε άουτ και τέσσερα λεπτά μετά ο Γκριεζμάν σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ταταρουσάνου.

Στη συνέχεια, η Ρουμανία κατάφερε να κόψει το ρυθμό των Γάλλων, που χρειάστηκαν είκοσι λεπτά για να απειλήσουν ξανά. Στο 36’, ο Γκριεζμάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση βολής, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Οι «τρικολόρ» αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους και η τελευταία τους ευκαιρία ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Ζιρού να αστοχεί με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, και όπως στο πρώτο μέρος, έφτασαν μια… ανάσα από ένα γρήγορο γκολ. Ο Στάντσιου έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Στάνκου, που εντελώς αμαρκάριστος, τέλειωσε άσχημα τη φάση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Γαλλία προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα με τον Παγιέτ, ο οποίος στο 52 έβγαλε σε θέση βολής τον Ζιρού, όμως ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ταταρουσάνου.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Παγιέτ έστρωσε στον Πογκμπά, αυτός επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Ταταρουσάνου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ωστόσο στο 56’, ο Παγιέτ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζιρού νίκησε στον αέρα τον Ρουμάνο γκολκίπερ (ζήτησαν επιθετικό φάουλ οι Βαλκάνιοι), ανοίγοντας το σκορ για τους διοργανωτές.

Το προβάδισμα των Γάλλων δεν κράτησε όμως για πολύ, καθώς στο 65’ ο Εβρά ανέτρεψε τον Στάνκου εντός περιοχής (θα μπορούσε να δοθεί νωρίτερα φάουλ στον Ματουιντί) και ο Ρουμάνος νίκησε από την άσπρη βούλα τον Γιορίς, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Μετά την ισοφάριση, το παιχνίδι κυλούσε υπέρ της Ρουμανίας. Η ομάδα του Ιορντανέσκου έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και η Γαλλία αδυνατούσε να διασπάσει τη ρουμανική άμυνα. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς φάσεις ώσπου στο 89’ μίλησε η κλάση του Παγιέτ. Ο άσος της Γουέστ Χαμ έκανε το κοντρόλ και με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ταταρουσάνου για το τελικό 2-1. Μακράν ο MVP του αγώνα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.