Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ζιλμπέρτο τριετίας στον Παναθηναϊκό

Ζιλμπέρτο τριετίας στον Παναθηναϊκό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/5/2016 22:24
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήρθε σε συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο και για τα επόμενα τρία χρόνια θα βρίσκεται στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Μετά από συνάντηση με τους Γιάννη Αλαφούζο και Αντρέα Στραματσιόνι, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ο 40χρονος παλαίμαχος άσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, αφού πρώτα του αναλύθηκε το πλάνο της επόμενης μέρας και το νέο πρότζεκτ της ομάδας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Βραζιλιάνος παίρνει τα «κλειδιά» του συλλόγου, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, χαρακτήρισε ως πρόκληση το πόστο που ανέλαβε και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί προκειμένου να έρθουν καλύτερες ημέρες:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για το νέο του πόστο:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, πίσω στην ομάδα για την οποία τρέφω ιδιαίτερα αισθήματα. Είναι μια σημαντική πρόκληση. Αισθάνομαι κολακευμένος που επιστρέφω στην ομάδα. Από τα βάθη της καρδιάς μου υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για το καλό της ομάδας. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι και δικοί μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του κόσμου.

Για τη Λεωφόρο:

Εγώ δεν μπόρεσα να παίξω στη Λεωφόρο και μάλλον έχασα πολλά. Από ό,τι είδα και χθες η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Από όσα γνωρίζω ότι η ατμόσφαιρα αυτή όμως μπορεί να γίνει και ακόμη καλύτερη. Και αυτό το γήπεδο μπορεί να γίνει η κόλαση για τους αντιπάλους. Για το εάν συμφωνεί με την άποψη ότι η Λεωφόρος έχει ψυχή:

Ναι συμφωνώ απόλυτα. Το γήπεδο αυτό έχει ψύχη. Στα αγγλικά γήπεδα είναι πολύ κοντά η εξέδρα στο γήπεδο και για τους αντίπαλους είναι πάντα δύσκολο. Γιατί είναι σαν να έχει και τον 12ο παίκτη. Και μετά τις εργασίες που θα γίνουν η ατμόσφαιρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα το απολαύσουν και το μέρος αυτό θα γίνει ένα μέρος νίκης.

Για την απόφασή του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό:

Το να έρθω πίσω στον ΠΑΟ είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη οικογένεια. Και ως οικογένεια φροντίζει τους ανθρώπους της. Και εγώ θα αναλάβω τα καθήκοντά μου και θα κάνω ό,τι μπορώ και από την ομάδα περιμένω να κάνει ότι, πρέπει. Θέλω οι παίκτες να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Υπάρχει μονό ο ΠΑΟ. Είμαστε ένα... όχι πολλά μέρη. Αν εργαστούμε έτσι φροντίζοντας ο ένας τον άλλο, θα έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους μας.

Η ανακοίνωση:


«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Ζιλμπέρτο που υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, αναλαμβάνει χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου στην ομάδα.

Ο Ζιλμπέρτο Απαρεσίδο Ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1976 στην πόλη Λαγκόα ντα Πράτα της Βραζιλίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Αμέρικα Μινέιρο και στα 24 του πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μινέιρο. Εκεί αναδείχθηκαν οι ικανότητές του, κλήθηκε στην εθνική Βραζιλίας και το 2002 κατέκτησε με τη «Σελεσάο» το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το καλοκαίρι του 2002 έκανε το μεγάλο βήμα αφού τον απέκτησε η Άρσεναλ. Στους «κανονιέρηδες» έμεινε έξι χρόνια κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ το 2006 αγωνίστηκε στον τελικό του Champions League κόντρα στη Μπαρτσελόνα (σ.σ. η Άρσεναλ ηττήθηκε με 2-1).

Το 2008 άρχισε η σχέση του Ζιλμπέρτο με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο σύλλογός μας κατάφερε να τον αποκτήσει, δαπανώντας αρκετά σεβαστό ποσό. Ως αρχηγός πλέον της εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατέγραψε 93 συμμετοχές, ο Ζιλμπέρτο βοήθησε στο μέγιστο βαθμό το «τριφύλλι» να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ το 2010, αλλά και να πετύχει σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις όπως η συμμετοχή στους «16» του Champions League. Συνολικά, ο «αόρατος τοίχος» -όπως ήταν το προσωνύμιό του, από το πέρασμά του από την Αγγλία- φόρεσε 119 φορές τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκοράροντας έξι γκολ.

To 2011 επέστρεψε στη Βραζιλία και υπέγραψε συμβόλαιο στη Γκρέμιο. Έμελλε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αναδείχθηκε στην Ατλέτικο Μινέιρο. Από το χειμώνα του 2014 ταλαιπωρούνταν από έναν τραυματισμό και τελικά ενάμισι χρόνο αργότερα ανακοίνωσε την απόσυρση από την ενεργό δράση.

Ο Παναθηναϊκός καλωσορίζει ξανά στην οικογένειά του τον Ζιλμπέρτο Σίλβα
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.