Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Το πρώτο βήμα για τον τελικό η Λίβερπουλ (video)

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Το πρώτο βήμα για τον τελικό η Λίβερπουλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/1/2016 00:15
Με γκολ του Άιμπ (37’) η Λίβερπουλ κέρδισε με 1-0 την Στόουκ στο «Μπριτάνια» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Τρεις παίκτες (Κουτίνιο, Λόβρεν, Τουρέ) έχασε με τραυματισμούς η ομάδα του Κλοπ!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ έκανε η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 1-0 της Στόουκ στο «Μπριτάνια» και απέκτησαν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ».

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ. Φιρμίνο (1’) και Λαλάνα (8’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπάτλαντ, ενώ στο 17’ ο Κουτίνιο αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

Τη θέση του Βραζιλιάνου πήρε ο Άιμπ, ο οποίος στο 37’ έδωσε τη λύση για τους φιλοξενούμενους, ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση. Μετά από αντεπίθεση, ο Λαλάνα έκανε το γύρισμα για τον Άλεν, αυτός έδωσε ωραία στον Άιμπ και ο νεαρός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 1-0.

Ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Αρναούτοβιτς θα μπορούσε να απαντήσει, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κοντινή κεφαλιά, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για το 1-1. Στο 39’ ο Βόλσχαϊντ πρόλαβε σωτήρια τον Φιρμίνο και στις καθυστερήσεις ο Μινιολέ απόκρουσε το σουτ του Τζόνον, κρατώντας το 1-0.

Η Στόουκ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, ωστόσο παρά την πίεση της, δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γουέλαν από τον Μορένο, όπως και οι φιλοξενούμενοι σε μαρκάρισμα πάνω στον Άλεν.

Μετά το 70’ οι «πότερς» ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεση τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο Μινιολέ απόκρουσε σωτήρια το σουτ του Αρναούτοβιτς, ενώ ο Κόλο Τουρέ έκοψε σωτήρια τον Σακίρι στην περιοχή. Στις καθυστερήσεις ο Γουόλτερς βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ, όμως το σουτ του από πλάγια θέση ήταν άστοχο.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Λίβερπουλ απέκτησε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στις 26 Ιανουαρίου. Να θυμίσουμε πως στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ ισχύει μόνο σε περίπτωση που το ζευγάρι οδηγηθεί στην παράταση. Για παράδειγμα, εάν η Στόουκ κερδίσει στο «Άνφιλντ» με 2-1, το παιχνίδι θα πάει σε παράταση και εφόσον στον έξτρα χρόνο δεν σημειωθεί άλλο γκολ, τότε η ομάδα του Μαρκ Χιούζ θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον Κουτίνιο, πρόβλημα τραυματισμού στο δικέφαλο αποκόμισαν οι Λόβρεν και Κόλο Τουρέ, προκαλώντας μεγάλο πονοκέφαλο στον Γιούργκεν Κλοπ αφού στα… πιτς βρίσκεται ήδη ο Σκτρελ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.