Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη πρωτιάς για Τσέλσι, στο Γιουρόπα η Πόρτο

Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη πρωτιάς για Τσέλσι, στο Γιουρόπα η Πόρτο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/12/2015 00:37
Η Τσέλσι… θύμισε την περσινή ομάδα και με τη νίκη (2-0) της κόντρα στην Πόρτο, εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου, ρίχνοντας τους «δράκους» στο Γιουρόπα Λιγκ, μετά και το 1-0 της Ντιναμό Κιέβου κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τη νίκη που της επέτρεψε να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου πήρε η Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο κέρδισε με 2-0 την Πόρτο στο Λονδίνο, αφήνοντας τους Πορτογάλους εκτός διοργάνωσης.

Οι «μπλε» κατάφεραν να προηγηθούν στο 12ο λεπτό με αυτογκόλ του Μαρκάνο. Ο Κασίγιας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντιέγκο Κόστα, όμως η μπάλα χτύπησε στον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού και πέρασε τη γραμμή των Πορτογάλων.

Η Πόρτο δεν κατάφερε να βρει απάντηση και στο 52’ ο Γουίλιαν «έγραψε» το 2-0 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Λοπετέγκι έριξε στο ματς τους Νέβες, Αμπουμπακάρ και Τέγιο, όμως οι «δράκοι» δεν κατάφεραν να μειώσουν και να επιστρέψουν στο ματς. Αντίθετα, οι παίκτες της Τσέλσι είχαν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του ορεξάτου Αζάρ.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και επέτρεψε στην Τσέλσι να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου. Αντίθετα, η Πόρτο θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού στο άλλο ματς, η Ντιναμό Κιέβου κέρδισε με 1-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ και εξασφάλισε την 2η θέση.

Το γκολ του Χάρμας στο 16' χάρισε την πρόκριση στους Ουκρανούς, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σημαντικά από την Μακάμπι και προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99.

Η βαθμολογία:


1. Τσέλσι 13 (13-3)
2. Ντιναμό Κιέβου 11 (8-4)
3. Πόρτο 10 (9-8)
4. Μακάμπι 0 (1-16)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.