Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ζιρού απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ζιρού απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/12/2015 23:43
Όνειρο ήταν και πάει! Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 από την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Και τα τρία γκολ των «κανονιέρηδων» πέτυχε ο Ζιρού (29’, 49’, 67’), οδηγώντας την ομάδα του στα νοκ-άουτ για 16η σερί χρονιά.

Ο Ολυμπιακός ήθελε τρία αποτελέσματα για να περάσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως προέκυψε το… τέταρτο που τον στέλνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-0 από την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν κατάφεραν να προκριθούν στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (29’, 49’, 67’) και έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα του Ολυμπιακού για την πρόκριση.

Παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα, η ομάδα του Σίλβα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και θα περιοριστεί με τη συμμετοχή της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα μπει ως ισχυρή στην κλήρωση της Δευτέρας (14/12, 14:00).

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Ζιρού απέκλεισε τον Ολυμπιακό
Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Οι παίκτες του Σίλβα έκλειναν σωστά τους χώρους, δεν επέτρεπαν στην Άρσεναλ να απειλήσει και ήταν αυτοί που είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς.

Στο 9’ ο Φορτούνης βρέθηκε με τη μπάλα στην περιοχή, όμως αντί να προχωρήσει μπροστά, προτίμησε να εκμαιεύσει πέναλτι , με αποτέλεσμα να δει δίκαια την κίτρινη κάρτα από τον Ριτσόλι. Τρία λεπτά μετά ο Ιντέγε βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, όμως επέλεξε να γυρίσει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, εκεί που έκοψαν σωτήρια οι αμυντικοί της Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και στο 20’ είχε ακόμα μια καλή στιγμή με σουτ του Σεμπά, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσεχ.

Η Άρσεναλ δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στο 25’ «άγγιξε» το γκολ με τον Φλαμινί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο. Η ευκαιρία του Γάλλου αποδείχτηκε προειδοποιητική βολή, αφού τέσσερα λεπτά μετά οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ζιρού, εκμεταλλευόμενοι την αμυντική αδράνεια του Ολυμπιακού.

Ο Ομάρ έχασε τον Ράμσεϊ από τα αριστερά, ο Ουαλός έβγαλε τη σέντρα για τον Ζιρού και αυτός ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή σκόραρε με κεφαλιά, «γράφοντας» το 1-0. Ο Ρομπέρτο κατάφερε να ακουμπήσει τη μπάλα, όμως δεν μπόρεσε να τη διώξει από την εστία.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το ημίχρονο, η Άρσεναλ προτίμησε να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε να απαντήσει, χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 39’ ο Κοσιελνί έδιωξε σωτήρια τη σέντρα του Πάρντο που στόχευε τον Ιντέγε, ενώ τα μακρινά σουτ των Μαζουακού και Ομάρ στη συνέχεια, δεν ανησύχησαν τον Τσεχ.

Το 0-1 έδινε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, όμως η Άρσεναλ φρόντισε να πετύχει δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 49’, ο Κάμπελ άδειασε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ζιρού, ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά τον Ρομπέρτο, «γράφοντας» το 2-0 για την ομάδα του.

Το γκολ «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού και στο 56’ ο Γουόλκοτ έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ, που θα έβαζε τέλος στις ελπίδες των Πειραιωτών. Έχοντας τη βοήθεια του κόσμου, η ομάδα του Σίλβα άρχισε να κερδίζει μέτρα και στο 58’ θα μπορούσε να μειώσει, όμως ο Τσεχ έδιωξε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Φορτούνη. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μαζουακού τροφοδότησε τον Ιντέγε, όμως αυτός έχασε την ισορροπία του και δεν κατάφερε να εκτελέσει από καλή θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να μειώσουν και στο 66’ τελείωσαν όλα, αφού ο Ομάρ ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή και ο Ζιρού ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα για το 3-0 των «κανονιέρηδων». Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν τρία γκολ για να πάρει αυτός την πρόκριση και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η Άρσεναλ ήταν απόλυτη κυρίαρχη και το τελικό 3-0 την στέλνει στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ για 16η σερί φορά. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα μπει ως ισχυρός στην κλήρωση της Δευτέρας.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (72' Ντομίνγκες), Φορτούνης, Πάρντο (86' Φινμπόγκασον), Σεμπά (77' Ερνάνι), Ιντέγε

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Οζίλ, Γουόλκοτ (72' Γκιμπς), Κάμπελ (90' Τσάμπερλεν), Ζιρού (90' Τσέιμπερς)

Η τελική βαθμολογία:


1. Μπάγερν 15
2. Άρσεναλ 9
-------------------------
3. Ολυμπιακός 9
-------------------------
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.