Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» με Κρισάντους

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» με Κρισάντους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/10/2015 19:00
Με γκολ του Κρισάντους (51’), η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τραυματίστηκε ο Σιμόες.

Υπό το… τηλεοπτικό βλέμμα του Γκουστάβο Πογιέτ, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια και μπήκε με το… δεξί στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου.

Η «Ένωση» ξεκίνησε δυνατά και στο πρώτο 20λεπτο είχε δύο αξιόλογες στιγμές για να πάρει το προβάδισμα. Στο 10’, ο Σοϊλέδης» έπιασε δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν πάνω στη γραμμή, ενώ στο 16’ ο Βάργκας πήδηξε μόνος για την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν δημιούργησαν άλλη αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος, ωστόσο κατάφεραν να σκοράρουν στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Κρισάντους. Στο 51’ ο Μπουονανότε εκτέλεσε κόρνερ και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων «έγραψε» το 1-0 με δυνατό σουτ. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Στο 56’ ο ιδιαίτερα κινητικός Μπαρμπόσα δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσέναμο με σουτ έξω από την περιοχή και ένα λεπτό μετά το πλασέ του Κρισάντους από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο. Η Ξάνθη είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 69’ με άστοχη κεφαλιά του Φάρκας από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 72’ ο Μπαρόχα πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε γυριστή κεφαλιά του Ερέα.

Η ΑΕΚ κράτησε το μηδέν και είχε άλλες δύο καλές στιγμές για να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 74’ ο Κρισάντους έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τσενάμο με σουτ μέσα από την περιοχή και τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Ξάνθης έδιωξε δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπαρμπόσα.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν σημαντική στιγμή στο 90+2’ με γυριστό του Ράντου, το οποίο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και το μόνο αρνητικό για την ΑΕΚ είναι ο τραυματισμός του Σιμόες. Ο άσος της «Ένωσης» αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο μηριαίο και μένει να φανεί αν θα προλάβει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.