Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέα ήττα για Παναθηναϊκό

Νέα ήττα για Παναθηναϊκό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/7/2015 22:44
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε δίκαιη ήττα με 2-0 από τον Άγιαξ στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του επί ολλανδικού εδάφους. Μίλικ (33’) και Ελ Γαζί (86’) τα γκολ για τον «Αίαντα», ο οποίος είναι πιθανός αντίπαλος του «τριφυλλιού» στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με ήττα αποχαιρετάει την Ολλανδία ο Παναθηναϊκός. Λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Μπριζ (1-2), οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 2-0 από τον Άγιαξ, δείχνοντας πως χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά εάν θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Αναστασίου πλήρωσε τα κενά στην άμυνα της ενώ δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές αξιόλογες ευκαιρίες στην εστία του Άγιαξ, εκ των υποψήφιων αντιπάλων του «τριφυλλιού» στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς:


Νέα ήττα για Παναθηναϊκό
Φανερά κατώτερος από τον αντίπαλο του ήταν στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός. Ο Αναστασίου δοκίμασε ξανά το 4-2-2-2 βάζοντας τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, τον Βέμερ στα δεξιά και τον Χουχούμη αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ταυλαρίδη, Κουτρουμπή. Λαγός και Ζέκα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τους έπαιζαν Πράνιτς, Λουντ και κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Καρέλης, Μπεργκ.

Ο Άγιαξ είχε την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποδιοργανώθηκε από το ψηλό πρέσινγκ των Ολλανδών. Στο 5ο λεπτό το σουτ του Μπαζούρ πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Μένινγκ τρία λεπτά μετά.

Ο «Αίαντας» απείλησε ξανά στο 10ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ του Μίλικ (η μπάλα βρήκε στην εξωτερικό πλευρά των διχτύων), ενώ η πρώτη στιγμή για τους «πράσινους» ήρθε στο 13’ με ένα άστοχο σουτ του Πράνιτς που δεν ανησύχησε τους Ολλανδούς.

Ο Παναθηναϊκός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και ο Άγιαξ είχε νέα καλή στιγμή στο 22’ με κεφαλιά του Κλάασεν που δεν βρήκε στόχο. Η πίεση του «Αίαντα» απέδωσε καρπούς στο 33’, καθώς οι Ολλανδοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μίλικ. Ο Πολωνός συνεργάστηκε στα δεξιά με τον Σένεκ και με κοντινή προβολή «έγραψε» το 1-0.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν δύο καλές προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 41’ ο Καρέλης γύρισε ωραία για τον Μπεργκ, όμως ο Σουηδός δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή. Τρία λεπτά μετά ο Βέμερ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Λουντ, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και η ευκαιρία χάθηκε ανεκμετάλλευτη.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Νίνη αντί των Κοτσόλη, Χουχούμη, Ταυλαρίδη, Καρέλη και Λουντ.

Οι «πράσινοι» έδειξαν σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο στο ξεκίνημα της επανάληψης και δημιούργησαν καλές στιγμές για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Στο 51’ ο Πέτριτς επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο, χωρίς να βρει στόχο και ένα λεπτό μετά ο Μπεργκ προσπάθησε να νικήσει τον Μπουρ από πλάγια θέση, όμως ο Ολλανδός πορτιέρο απομάκρυνε τη μπάλα με το ένα χέρι.

Στο 59’ ο Πράνιτς έκανε επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Ατζαγκούν δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ο Άγιαξ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στην πρώτου του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Στιλ έδιωξε με δυσκολία την εκτέλεση φάουλ του Κλάασεν και στην επαναφορά η κεφαλιά του Φαν Ντε Χορν πέρασε λίγο άουτ.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε νέες αλλαγές και η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 84’ με τον Ατζαγκούν να επιχειρεί το σουτ χωρίς να ανησυχεί τον Μπουρ. Τρία λεπτά μετά ο Άγιαξ κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι χάρη σε ωραίο σουτ του Ελ Γαζί, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.