Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο (video)

Κύπελλο Ισπανίας: Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/1/2015 23:56
Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 2-0 την Ρεάλ στο «Βιθέντε Καλντερόν» και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου». Ραούλ Γκαρσία (58’ πεν.) και Χιμένες (76’) τα γκολ, ντεμπούτο για Τόρες.

Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και το «διπλό» στο «Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα, η Ατλέτικο κέρδισε τη Ρεάλ και στο Κύπελλο, καθώς η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε με 2-0 της «βασίλισσας» στο «Βιθέντε Καλντερόν» και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού την άλλη Πέμπτη (15/1).

Η Ατλέτικο προτίμησε να δώσει χώρο στη Ρεάλ, η οποία παρά τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής (μέχρι το 20’ είχε 79% ποσοστό), δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ράμος στο πρώτο λεπτό.

Κύπελλο Ισπανίας: Πήρε το ντέρμπι η Ατλέτικο (video)
Οι «ροχιμπλάνκος» έκλεισαν όλους τους χώρους και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ στο 22’ όταν μετά από λάθος του Βαράν, ο Γκριεζμάν βγήκε τετ-α-τετ με τον Νάβας, ωστόσο ο Γάλλος αμυντικός πρόλαβε τον συμπατριώτη του, διορθώνοντας με προβολή το λάθος του.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά και στην επανάληψη και είχε καλή στιγμή με σουτ του Μπέιλ στο 52’, ωστόσο στο 56’ ο Ράμος έδωσε την ευκαιρία στην Ατλέτικο να προηγηθεί κάνοντας ανόητο πέναλτι. Ο στόπερ της Ρεάλ «κατεδάφισε» τον Ραούλ Γκαρσία στην περιοχή, με τον Ισπανό να αναλαμβάνει την εκτέλεσει και να μην αστοχεί, «γράφοντας» το 1-0 από την άσπρη βούλα.

Αμέσως ο Κάρλο Αντσελότι έριξε στο παιχνίδι τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο η Ρεάλ δεν κατάφερε να βρει τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Ατλέτικο. Έτσι, στο 76’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν 2ο γκολ με κεφαλιά του Χιμένες, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Στα υπόλοιπα λεπτά, η Ρεάλ προσπάθησε να μειώσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με το τελικό 2-0 να δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην Ατλέτικο.

Βασικός ξεκίνησε ο Φερνάντο Τόρες ο οποίος έκανε ντεμπούτο, ωστόσο φάνηκε πως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χεσούς Γκάμεθ, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Ραούλ Γκαρσία, Σαούλ (68' Αρντά Τουράν), Γκριεζμάν (75' Μάντζουκιτς), Τόρες (59' Κόκε).

Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Αρμπελόα (83' Καρβαχάλ), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Κεντίρα, Ίσκο, Μπέιλ, Χάμες (63' Ρονάλντο), Μπενζεμά (75' Χεσέ Ροντρίγκεθ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.