ΑΕΛ Novibet - Ατρόμητος 0-1: Το έκρινε ο Μπάκου (video)
Με γκολ του Μακάνα Μπάκου στο 79ο λεπτό, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ Novibet για την 4η αγωνιστική της league phase του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Στοιχηματική με τη... σφραγίδα του Agones.gr 👉ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Οι «βυσσινί» αποχαιρετούν τη διοργάνωση με μόλις έναν βαθμό, ενώ οι «κυανόλευκοι» ανέβηκαν στους 7 και θα δώσουν το «παρών» στα πλέι οφ.Επόμενη υποχρέωση για την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό (7/12, 17:30) στο ίδιο γήπεδο, ενώ εκείνη του Ντούσαν Κέρκεζ δοκιμάζεται στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ (7/12, 21:00).
Σημειώνεται ότι ο Ατρόμητος άφησε πίσω του τις πέντε σερί ήττες και πανηγύρισε για πρώτη φορά από τις 25 Οκτωβρίου.
Φτωχό θέαμα
Ελάχιστες συγκινήσεις επεφύλασσε το α' ημίχρονο της αναμέτρησης της AEL FC Arena, δεδομένου ότι οι αντίπαλοι παρατάχθηκαν με συντηρητικές προθέσεις.
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς ουσία και στο 11' ένα πλασέ του Μπάκου αποκρούστηκε από τον Μελίσσα, προτού η μπάλα καταλήξει σε κόρνερ.
Η πιο αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 16', όταν ο Τούπτα έκλεψε, πάτησε περιοχή και σούταρε χωρίς να βρει στόχο.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τούπτα έκανε τη σέντρα, ο Μπαγκαλιάνης επιχείρησε τελική, ωστόσο δεν σημάδεψε εστία.
Ακολούθως, στο 26', ένα σουτ του Γιουμπιτάνα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ η επόμενη φάση ήταν ένα σουτ του Μπάκου στο 28' που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα.
Στο α' μέρος οι τελικές ήταν 3-6 (1-1 προς την εστία), τα κόρνερ 3-4 και η κατοχή 48%-52%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε μόλις 2 φάουλ!
Δοκάρι και... γκολ
Ο Μαλεζάς έκανε και τις πέντε αλλαγές του μέχρι το 66ο λεπτό, βλέποντας ότι η ομάδα του αδυνατεί να βελτιωθεί στο μεσοεπιθετικό σκέλος.
Στον αντίποδα, ο Κέρκεζ προέβη σε μόλις μία κίνηση, κι αυτή αναγκαστική, αφού ο Σταυρόπουλος δέχθηκε ένα χτύπημα και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί.
Στο μεταξύ, ο Ατρόμητος άγγιξε το γκολ στο 63', όταν το σουτ του Μπάκου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα.
Ο Γερμανός εξτρέμ έστειλε την προειδοποιητική βολή και στο 79' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Έπειτα από ελεύθερο του Μίχορλ στην πλάρη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Μπάκου πάτησε δυνατά στην περιοχή, πήρε την κόντρα με τον Παντελάκη, πλάσαρε τον Μελίσσα και άνοιξε το σκορ.
Έκτοτε, ο Ατρόμητος διαφύλαξε το προβάδισμα χωρίς κόπο και έφτασε στον ορισμό της επαγγελματικής επικράτησης, έπειτα από πέντε σερί ήττες.
Αντίθετα, η ΑΕΛ παραμένει βυθισμένη στην εσωστρέφεια, απόρροια των αλλεπάλληλων αρνητικών αποτελεσμάτων και στις δύο διοργανώσεις.
ΑΕΛ Novibet (Στέλιος Μαλεζάς): Μελίσσας, Δεληγιαννίδης (66' Παπαγεωργίου), Μπαγκαλιάνης, Παντελάκης, Γκρόζος (46' Βαλσάμης), Σουρλής, Ηλιάδης (66' Τσάκλα), Μούργος (58' Χατζηστραβός), Πασάς, Ατανάσοφ, Τούπτα (46' Γιούζης).
Ατρόμητος (Ντούσαν Κέρκεζ): Κοσέλεφ, Μουντές, Σταυρόπουλος (60' Μανσούρ), Τσακμάκης, Ούρονεν (89' Παπαδόπουλος), Μίχορλ, Τσιγγάρας, Καραμάνης (77' Φαν Βέερτ), Μπακού, Γιουμπιτάνα, Τσαντίλας (89' Αμπαρτζίδης).
Περισσότερες ειδήσεις
3/12/2025 17:50
ΑΕΚ: Ανησυχία για Βίντα, έμεινε εκτός από τον αγώνα με τον ΟΦΗ
3/12/2025 17:22
Παπαδόπουλος: «Μπορούμε να πάμε μακριά στο Κύπελλο» (video)
Πείτε τη γνώμη σας: