Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 6-0: Βοιωτοί έξι αστέρων ισοπέδωσαν τους Αγρινιώτες (video)
Ένας Λεβαδειακός βγαλμένος από... παραμύθι σκόρπισε τον Παναιτωλικό με 6-0, στην αναμέτρηση του «Λ. Κατσώνης» για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League.Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου βρίσκεται στην 4η θέση με 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες), ενώ εκείνη του Γιάννη Πετράκη παρέμεινε στην προτελευταία με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.
Πεντρόσο (14' πέν., 39'), Συμελίδης (32'), Παλάσιος (45+5' πέν.), Λαγιούς (61') και Γιούριτς (90+7' πέν.), οδήγησαν τον βοιωτικό σύλλογο στον θρίαμβο.Με 9 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, καθώς αποβλήθηκαν οι Άλεκσιτς (35') και Κοντούρης (90+6').
Η επόμενη υποχρέωση του Λεβαδειακού είναι στις 18 Οκτωβρίου (19:30) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ του Παναιτωλικού την ίδια ημέρα (20:00) με τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο.
Κρίθηκε γρήγορα
Μόλις στο 3' ο Τσιμπόλα απείλησε την αντίπαλη εστία με μία κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ, ωστόσο αυτό ήταν απλά η προειδοποιητική βολή.
Ο Λεβαδειακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ενκολόλο, ο διαιτητής Κόκκινος κλήθηκε να δει τη φάση, έδειξε την άσπρη βούλα και ο Πεντρόσο άνοιξε το σκορ στο 14'.
Ο Παναιτωλικός αντέδρασε προς στιγμήν και απείλησε με ένα σουτ του Μίχαλακ από πλεονεκτική θέση που πέρασε άουτ στο 20'.
Ο ίδιος παίκτης βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, ο οποίος πρόλαβε να παραχωρήσει κόρνερ στο 24', προτού ο Ματσάν επιχειρήσει σουτ στο 25' (άουτ).
Επτά λεπτά αργότερα, από ωραία προσπάθεια του Λαγιούς, ο Τσάβες δεν έδιωξε σωστά και ο ανενόχλητος Συμελίδης ζευγάρωσε τα γκολ των γηπεδούχων.
Σαν να μην έφταναν αυτά για τους φιλοξενούμενους, στο 35' ο Άλεκσιτς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για θέατρο και η αριθμητική ισορροπία πήγε... περίπατο.
Η ομάδα του Πετράκη έβγαλε ωραία κόντρα στο 38', αλλά ο Μίχαλακ αστόχησε στο σουτ εντός περιοχής που επιχείρησε και ακολούθησε καταιγισμός.
Οι γηπεδούχοι άλλαξαν ιδανικά την μπάλα στο 39', ο Τσάπρας πάσαρε στον Πεντρόσο και εκείνος, ανενόχλητος προ κενής εστίας, ζευγάρωσε τα γκολ του.
Το α' ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 45+5' με πέναλτι που κέρδισε ο Λιάγκας και εκτέλεσε ο Παλάσιος, ο οποίος διαμόρφωσε το 4-0.
Τυπική διαδικασία
Τα πάντα είχαν κριθεί από το α' ημίχρονο, όμως, ο Λεβαδειακός δεν σταμάτησε να δημιουργεί τελικές προσπάθειες, αναζητώντας κι άλλα γκολ.
Η αρχή έγινε στο 48' με ένα σουτ του Λαγιούς από πλάγια θέση που κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 53' ο Τσάβες μπλόκαρε την προσπάθεια του Συμελίδη και αμέσως μετά εκείνη του Παλάσιος.
Το πέμπτο γκολ επιτεύχθηκε στο 61' με πλασέ του Λαγιούς, έπειτα από εκπληκτική συνεργασία της βοιωτικής ομάδας.
Ο Πεντρόσο βρήκε ξανά δίχτυα στο 71', ωστόσο δεν χρίστηκε σκόρερ, λόγω υπόδειξης επιθετικού φάουλ, ύστερα από χρήση VAR.
Τελικά, ο Λεβαδειακός έφτασε στο έκτο γκολ με τρίτο πέναλτι από διαφορετικό εκτελεστή, όταν το ρολόι σημάδευε το 90+7'.
Ο Κοντούρης αποβλήθηκε για την παράβαση, ο Στίπε Γιούριτς ευστόχησε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της βοιωτικής ομάδας και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν του Βόσνιου, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Λεβαδειακού, μπαίνοντας στο 83'.
Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Λοντίγκιν, Τσάπρας, Άμπου Χάνα (83′ Μάγκνουσον), Λιάγκας, Βήχος, Τσόκαϊ (64′ Γκούμας), Τσιμπόλα (78′ Φίλων), Λαγιούς (64′ Λαμαράνα), Συμελίδης, Παλάσιος (78′ Γιούριτς), Πεντρόσο.
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μανρίκε (73′ Νικολάου), Σιέλης, Γκαρσία (41' Στάγιτς), Μαυρίας (59′ Γαλιάτσος), Κόγιτς (46' Κοντούρης), Ενκολόλο, Εστεμπάν (73′ Αγκίρε), Ματσάν, Μίχαλακ, Άλεκσιτς.
Περισσότερες ειδήσεις
5/10/2025 19:34
ΠΑΟΚ: Η ενδεκάδα του Λουτσέσκου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
5/10/2025 19:23
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
5/10/2025 18:37
ΠΑΟΚ: «Δεν απαντάμε σε προκλήσεις, προστατεύουμε το γήπεδό μας»
5/10/2025 17:29
Ρεμπρόφ: Πιθανότητα παραίτησης από την εθνική Ουκρανίας
Πείτε τη γνώμη σας: