Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής στο επί κοντώ! (video)
Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.90μ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο επί κοντώ μοιράζοντας τη πρώτη θέση του βάθρου με τον Ολλανδό Μένο Φλον.Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής! Ο Μανόλο με άλμα στα 5.90μ ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου μαζί με τον Ολλανδό Μένο Φλον.
Οι δύο άλτες πέρασαν τα 5.90μ, απέτυχαν στα 5.95μ. και έχοντας δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε προηγούμενα άλματα, συμφώνησαν να πάρουν από κοινού το χρυσό μετάλλιο και να μην πάνε σε μπαράζ.Ο Έλληνας έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας που κατακτά χρυσό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο άλμα επι κοντώ! Αυτός ήταν και ο μεγάλος του στόχος, ειδικά από τη στιγμή που στη διοργάνωση δε συμμετείχε ο… άπιαστος Μόντο Ντουπλάντις.
Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5.60 και τα 5.80 αλλά στη συνέχεια είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.85, κάτι που τον άγχωσε. Ωστόσο έκανε εξαιρετικό άλμα στην τρίτη προσπάθεια δείχνοντας εμφανώς ανακουφισμένος και εν συνεχεία πέρασε με την πρώτη τα 5.90.
Ο πήχης πήγε στα 5.95 όπου στην πρώτη προσπάθεια του γλίστρησε το κοντάρι από το χέρι λίγο πριν μπει στην βαλβίδα. Εν συνεχεία έκανε άλλες δύο αποτυχημένες δίχως άλμα δείχνοντας να διστάζει την τελευταία στιγμή.
Ο Μανόλο δεν κατάφερε να πιάσει τις φετινές επιδόσεις του στα 6 μέτρα αλλά το 5.90 ήταν αρκετό για το χρυσό μετάλλιο μιας και ο Μένο Φλον δεν πέρασε επίσης τα 5.95 έχοντας κι αυτός δύο αποτυχημένες σε προηγούμενα άλματα.
Στην 3η θέση του βάθρου έμεινε ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν ο οποίος πέρασε επίσης τα 5.90 αλλά είχε περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες. Μάλιστα δεν πήδηξε τα 5.95 νιώθοντας ενοχλήσεις και εμφανίστηκε μετά το φινάλε των αλμάτων στα 5.95 κάνοντας δύο αποτυχημένα άλματα στα 6 μέτρα προτού σταματήσει οριστικά τον αγώνα του.
Η τελική τριάδα στο επί κοντώ:
1.Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.90μ.
1.Μένο Φλον (Ολλανδία) 5.90μ
3.Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5.90μ.
Το άλμα του Καραλή στα 5.90μ:
Αποτυχημένη προσπάθεια στα 5.95μ:
Η στιγμή που ο Καραλής αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης
Οι πανηγυρισμοί του χρυσού Καραλή:
Η απονομή:
Το άλμα του Καραλή στα 5.85μ:
Το άλμα του Καραλή στα 5.80μ:
Το άλμα του Καραλή στα 5.60μ:
«Από τους χειρότερους αγώνες που έχω κάνει, είχα πολύ μάτι»
Μετά το φινάλε του αγώνα ο Καραλής δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ:
«Το πρώτο χρυσό. Αγώνας-θρίλερ ήτανε. Από τους χειρότερους αγώνες που έχω κάνει. Είχα πολύ μάτι, μου γλίστρησε και το κοντάρι. Βγήκα πρώτος, συμφώνησε και ο συναθλητής μου να πάρουμε διπλό χρυσό. Ο αθλητισμός είναι κάτι περισσότερο από τα χρυσά μετάλλια, είναι στιγμές που ζούμε με τους συναθλητές μου. Όταν τελειώσει η καριέρα μου θα πάω και θα του πω «θυμάσαι τη στιγμή που μοιραστήκαμε το χρυσό μετάλλιο;». Έχω δεχτεί αυτή τη σεζόν πάρα πολύ αγάπη από όλο τον κόσμο σε όλες τις χώρες που έχω πάει. Όλα καλά. Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα»
Άλλη μια σπουδαία στιγμή του Μανόλο - Φώναξε τους συναθλητές του ξανά στο βάθρο για να φωτογραφηθούν όλοι μαζί!
Πείτε τη γνώμη σας: