Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Απόλυτοι κυρίαρχοι στη Σουηδία οι «ερυθρόλευκοι» (video)

Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Απόλυτοι κυρίαρχοι στη Σουηδία οι «ερυθρόλευκοι» (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
24/10/2024 23:54
Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μάλμε στο «Ελέντα» με 1-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ, δίνοντας συνέχεια στη σπουδαία επικράτησή του κόντρα στη Μπράγκα στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από την αρχή δυναμικά στην αναμέτρηση, και έχοντας χάσει κάποιες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ζέλσον στο 10’, βρήκαν εν τέλει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 30’, με τον Ελ Κααμπί να χρίζεται σκόρερ μετά από απίθανη ενέργεια και ασίστ του Πορτογάλου εξτρέμ, ο οποίος ήταν σε μεγάλα «κέφια».Στο δεύτερο μέρος οι ρυθμοί έπεσαν, με τις φάσεις να λιγοστεύουν, παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν έχασε τον έλεγχο, ενώ ο Μαροκινός σκόρερ του ματς θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα στο 83’, ωστόσο αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, το οποίο πάντως, δεν στοίχισε.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Πειραιώτες πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στη League Phase και πλέον φαίνεται να έχουν βάλει γερές βάσεις για την κατάληψη μιας θέσης στην 24άδα, ενώ υπενθυμίζεται, ότι ο επόμενος αγώνας τους θα είναι κόντρα στη Ρέιντζερς, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 7 Νοεμβρίου.

Κυνήγησαν από την αρχή το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» και δικαιώθηκαν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ενθουσιασμό, και ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη ενδιαφέρουσα στιγμή στην αναμέτρηση, όταν μετά από κόρνερ του Μουζακίτη από τα αριστερά, ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ στο 10ο λεπτό, όταν ο Ζέλσον εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από μεγάλη απόσταση, με τον Ντάλιν να μένει «άγαλμα» και τη μπάλα για καλή του τύχη να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του.



Αυτή η φάση «ξύπνησε» κάπως τους Σουηδούς, οι οποίοι δύο λεπτά μετά ανησύχησαν για πρώτη φορά τον Τζολάκη με το σουτ του Μπόλιν εντός της περιοχής των Πειραιωτών, όμως ο νεαρός δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν πτοήθηκε, και με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Τσικίνιο δέχθηκε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Έσε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο όντας σε πλεονεκτική θέση και αμαρκάριστος, η εκτέλεσή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με τον Ντάλιν να μπλοκάρει εύκολα.



Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απώλεσε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν Ελ Αραμπί και Ζέλσον ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση πασάροντας ο ένας στον άλλον, με τον Πορτογάλο εξτρέμ όμως να εκτελεί «άτσαλα», και τη μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο και να απομακρύνεται.

Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν επιτέλους αυτό που δικαιούνταν στο 30ο λεπτό, με τον «συνήθη ύποπτο» Ελ Κααμπί να ανοίγει το σκορ με άψογο τελείωμα, ωστόσο το… μισό γκολ ανήκε ξεκάθαρα στον Ζέλσον, ο οποίος έκανε μια απίστευτη κούρσα από την άλλη άκρη του γηπέδου, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Μαροκινό φορ.



Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να μην χάνουν βέβαια τον έλεγχο και να πηγαίνουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια έχοντας εντυπωσιάσει με την εικόνα τους.

Από ήρωας πήγε να γίνει… μοιραίος ο Ελ Κααμπί

Οι Πειραιώτες επανήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο προσανατολισμό, ψάχνοντας και δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν», παρ’ όλα αυτά, η Μάλμε ήταν αυτή που είχε τις πρώτες καλές στιγμές, αμφότερες με πρωταγωνιστή τον αριστερό τους μπακ, Μπουσανέλο, ο οποίος απείλησε πρώτα στο 49’, με το σουτ του να κοντράρει και να απομακρύνεται, κι ύστερα στο 51’, όταν βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση προς εκτέλεση, όμως το πλασέ του έφυγε εκτός.



Οι ευκαιρίες αυτές έδωσαν πνοή στους γηπεδούχους, ενώ στο 55’ ο Μπόλιν βγήκε σε πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση καθώς ο Ολυμπιακός ήταν «ανοιχτός» πίσω, με τη σέντρα του όμως να είναι λίγο πιο δυνατή απ’ όσο χρειαζόταν και να περνάει άουτ.

Από εκεί και πέρα το τέμπο άρχισα να παίρνει την κατιούσα, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να δίνουν πάλι νέο ενδιαφέρον στο ματς στο 68ο λεπτό, όταν ο Ροντινέι βρήκε με ωραία κάθετη τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον Ντάλιν, με τον Σουηδό πορτιέρο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.



Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με το γυριστό του Κρίστιανσεν, το οποίο δεν ανησύχησε πάντως τον Τζολάκη, ενώ στο 81’ ο Ελ Κααμπί κέρδισε πέναλτι, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα άουτ, σπαταλώντας μια «χρυσή» ευκαιρία να «κλειδώσει» το «τρίποντο».



Δευτερόλεπτα μετά, ο Έσε δοκίμασε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής τα αντανακλαστικά του Ντάλιν, με τον Σουηδό κίπερ να ανταποκρίνεται άψογα, και τη Μάλμε να έχει μια τελευταία σημαντική ευκαιρία με το γυριστό του Ρικς στο 90ο λεπτό, παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το υπέρ τους 1-0 έως το τέλος, αν και δέχθηκαν πίεση στις καθυστερήσεις.

Μάλμε (Ρίντστρεμ): Ντάλιν, Στρίγκερ Λάρσεν, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέλο, Γιόνσεν (70’ Ρόζενγκρεν), Πένια, Αλί (70’ Μπεργκ), Λουκίλι (60’ Κρίστιανσεν), Μπόλιν, Μποτχάιμ (81’ Ρικς)

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11’ Πιρόλα, 78’ Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (78’ Κωστούλας), Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον (85’ Στάμενιτς), Ελ Κααμπί (85’ Μασούρας)

Σχόλια

ferios 25/10/2024 02:32

Μπράβο...μπράβο..μπράβο..όχι για την εμφάνιση τόσο, όσο για την καύλα που επιτέλους έχετε... και την ψυχολογία του μάγκα..Τα ίδια θα πω και για τον Παοκ..επιτέλους Λουτσέσκου τα λόγια σου είναι αληθινά και όχι κομπλεξικά όπως συνήθως..Μπράβο και στον Παοκ λοιπόν, που αρχίζει να μαθαίνει ότι η παπαριά μόνο στην Ελλάδα πιάνει (ή έστω εδώ περισσότερο)... η ΑΕΚ σας πήρε το πρωτάθλημα και τέλος..Ξεπεράστε το και δείξτε χαρακτήρα....όλοι αδικηθήκαμε και αδικήσαμε,, οι υπόλοιποι στον μύθο σας και στις ομάδες σας.......Υ.Γ Πανάθα, πότε θα δείτε ότι έχετε το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων.. αλλά μακάκα πρόεδρο ? (μία άποψη)...φιλιά..

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες