10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-1: Mε «μαγεία» Τζούρισιτς επέστρεψε στις νίκες! (video)

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-1: Mε «μαγεία» Τζούρισιτς επέστρεψε στις νίκες! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/9/2024 20:03
O Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μετά από δύο παιχνίδια.

Οι «πράσινοι» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζούρισιτς που μπήκε στο γήπεδο στο 67' και πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ (81', 89') πήραν μία νίκη που είχαν μεγάλη ανάγκη, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος. Ο επίσης Τετέ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 10', με τα «λιοντάρια» να ισοφαρίζουν στο 15' με τον Μπετανκόρ και να δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος.O Παναθηναϊκός προβλημάτισε και πάλι στα πρώτα 45λεπτά ειδικά με την αμυντική του παρουσία αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα των παικτών του. Ανέβηκε έτσι στην 4η θέση και στο -5 από την κορυφή.

Από την άλλη ο Πανσερραϊκός είχε καλή απόδοση στο ντεμπούτο του Φεράντο στον πάγκο του αλλά παραμένει στην τελευταία θέση με έναν βαθμό μετά από 5 παιχνίδια.

Ωραίος ρυθμός, δύο γκολ και ανοικτό παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη τελική προσπάθεια, με τον Σάλαζαρ να φεύγει στην αντεπίθεση αλλά να μην βρίσκει στόχο με το σουτ που επιχείρησε.

Οι «πράσινοι» από την άλλη απείλησαν στο 8' με τον Τετέ αλλά ο Γκουγκεσασβίλι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ όμως ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ δύο λεπτά αργότερα. Οι παίκτες του Αλόνσο είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Μλαντένοβιτς βρέθηκε μόνος του στα αριστερά, σέντραρε μέσα στην περιοχή με τον Τετέ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με το αριστερό να την στέλνει στα δίχτυα.



Ο Πανσερραϊκός έψαξε άμεσα την ισοφάριση και λίγο έλειψε να την πετύχει στο 13' όταν αρχικά ο Στάικος είδε τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει το μακρινό του σουτ ενώ στη συνέχεια ο Μπετανκόρ πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Αμέσως μετά όμως οι φιλοξενούμενοι έφυγαν πολύ ωραία στην αντεπίθεση, ο Φαρές βγήκε από τα αριστερά και σέντραρε για τον Μπετανκόρ ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον Γεντβάι στον αέρα και σκόραρε για το 1-1.



To παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να θέλει άμεσα να ανακτήσει το προβάδισμα. Έτσι στο 19' βρέθηκε στην επίθεση με τον Πελίστρι, ο οποίος πάσαρε για τον Μπακασέτα με τον Έλληνα άσο να κάνει το σουτ και τον Γκουγκεσασβίλι να διώχνει σωτήρια.

Όσο περνούσε η ώρα βέβαια οι ευκαιρίες λιγόστευαν, με τον Παναθηναϊκό να έχει ξανά τελική στο 30' όταν ο Μπακασέτας ξεμαρκαρίστηκε έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε με το δεξί έφυγε άουτ.

Από την άλλη η ομάδα των Σερρών έβρισκε χώρους στην επίθεση της και έτσι στο 32' ο Σάλαζαρ σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει με τα πόδια.



Οι παίκτες του Αλόνσο είχαν κακό αμυντικό τρανζίσιον και έδιναν ευκαιρίες σε αυτούς του Φεράντο, στο 39' όμως ο Αράο βρήκε πολύ ωραία τον Πελίστρι αυτός πέρασε για τον Ιωαννίδη αλλά ο Μπέργκστρομ έβαλε σωτήρια το πόδι του στο σουτ του αρχηγού του Παναθηναϊκού και παραχώρησε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» έμεναν ψηλά στο γήπεδο, είχαν άλλο ένα καλό σουτ με τον Ουναΐ αλλά ο Γκουγκεσαβίλι μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. Στην τελευταία φάση όμως του αγώνα ο Μαροκινός άσος έκανε και πάλι ένα σουτ, αυτή τη φορά ο αντίπαλος ο Γκουγκεσασβίλι έδιωξε την μπάλα και στη συνέχεια έδιωξε ξανά χτυπώντας στη συνέχεια στο κεφάλι τον Βαγιαννίδη.

Ο διαιτητής αρχικά καταλόγισε το πέναλτι αλλά ο VAR τον κάλεσε και έτσι ο Ευαγγέλου πήρε πίσω την παράβαση.



«Καθάρισε» με δύο γκολάρες ο Τζούρισιτς

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 51' είχαν μία καλή στιγμή όταν οι Τετέ και Πελίστρι συνεργάστηκαν πολύ ωραία αλλά το σουτ του δεύτερου υπό καλές προϋποθέσεις πέρασε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά μετά μάλιστα ο Βαγιαννίδης με πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά βρήκε χώρο κι έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπακασέτα που έκανε το σουτ αλλά ο Γκουγκεσασβίλι με υπερένταση σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς την εστία.



Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται, είχε νέα ευκαιρία με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουναΐ στο 57' αλλά και πάλι ο Γκουγκεσασβίλι είπε «όχι». Οι παίκτες του Αλόνσο είχαν την κατοχή αλλά δυσκολευόντουσαν να βρουν διαδρόμους σε ανοιχτό παιχνίδι προς την αντίπαλη εστία.

Στο 76' ο Ουναΐ πέρασε ωραία την μπάλα στον Ιωαννίδη, αυτός βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Από την άλλη ο Πανσερραϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο μέρος στο 77' με ένα σουτ του Φαρές από πλάγια θέση που δεν ανησύχησε τον Ντραγκόφσκι. Ένα λεπτό μετά μάλιστα ο Ντέλετιτς έκλεψε την μπάλα από τον Αράο έξω από την περιοχή κι ανάγκασε τον Πολωνό τερματοφύλακα να διώξει σε κόρνερ από την εξέλιξη του οποίου ο Μπέργστρομ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε τελικά καρπούς στο 81' όταν ο Τετέ επιτέθηκε από τα δεξιά, σήκωσε το κεφάλι και πάσαρε στον Τζούρισιτς ο οποίος με ένα πολύ ωραίο πλασέ με το αριστερό νίκησε τον πολύ καλό Γκουγκεσασβίλι κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.



Το γκολ αυτό «έλυσε» τα πόδια των γηπεδούχων, με τον Τζούρισιτς να έχει τρομερή ψυχολογία και στο 89' να πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, την οδήγησε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με μία «βολίδα» έγραψε το 3-1 «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας του.



Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Βαγιαννίδης (67' Μπάλντοκ), Αράο, Ουναΐ (87΄Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (76' Γερεμέγεφ), Τετέ, Πελίστρι (68΄Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (88' Τσέριν)

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83' Πεταυράκης), Περούτζι, Στάικος, Τομάς (71' Χατζηστραβός), Τέρζιτς (66' Ντέλετις), Σαλαζάρ (83' Δεληγιαννίδης), Μπετανκόρ (71' Γκίγκιτς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες