Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Ντεμπούτο με γκολ για Πιερό και στην κορυφή οι «κιτρινόμαυροι» (video)

ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Ντεμπούτο με γκολ για Πιερό και στην κορυφή οι «κιτρινόμαυροι» (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
16/9/2024 22:06
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League ανέβηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Βόλου στην «OPAP Arena» με 2-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η Ένωση μπήκε από την αρχή δυναμικά για να βρει ένα γρήγορο γκολ και τελικά πήρε προβάδισμα με την κεφαλιά του νεοαποκτηθέντος επιθετικού της, Φραντζί Πιερό, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλοί έκαναν την προσπάθειά τους στις αρχές της επανάληψης, όμως το τυχερό γκολ του Κοϊτά στο 62’ εξάλειψε τις όποιες ελπίδες τους για θετικό αποτέλεσμα, με τους παίκτες του Αλμέιδα να διαχειρίζονται με σχετική άνεση το προβάδισμά τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα.Με αυτόν τον τρόπο, ο «Δικέφαλος» έφτασε τους 10 βαθμούς «πατώντας» κορυφή, στην οποία «συγκατοικεί» βέβαια με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που έμειναν χθες (15/9) στο 0-0 κόντρα σε Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γκόμεθ έμεινε στους 3 βαθμούς, και στην παρούσα φάση, βρίσκεται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ντεμπούτο με γκολ για τον θηριώδη φορ της Ένωσης

Με την ΑΕΚ σε φουλ επιθετική διάθεση και τον Βόλο σε παθητικό ρόλο ξεκίνησε το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Κοϊτά να δημιουργεί την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα, εξαπολύοντας μια «φωτοβολίδα» από απόσταση στο 3’, όμως η μπάλα έφυγε για εκατοστά εκτός, ενώ ο Κόβατς επτά λεπτά αργότερα, απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Πινέδα από τα όρια της περιοχής.





Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, οι Θεσσαλοί άρχισαν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο «ζορίζοντας» περισσότερο τη διαδικασία της δημιουργίας των «κιτρινόμαυρων», ενώ στο 21’ ο Μεντιέτα υπό πίεση προσπάθησε να απειλήσει με ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως ήταν εντελώς άστοχο.

Στο επόμενο λεπτό ωστόσο, η Ένωση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό της, τον Φραντζί Πιερό, ο οποίος επιβλήθηκε του Μίλετιτς στην προσωπική τους μονομαχία στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ύστερα από την εξαιρετική σέντρα του Ρότα από τα δεξιά.



Η ομάδα του Αλμέιδα πάντως δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο τελευταίο 20λεπτο, και ό,τι καλύτερο έκανε ήταν δυο σουτ με τους Κοϊτά (31’) και Πινέδα (45+1’), με το ένα να καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο του Βόλου και το άλλο να κοντράρει στα σώματα, ενώ στο 44’, οι Θεσσαλοί έφτασαν μια «ανάσα» από την ισοφάριση, όταν μετά από φοβερή μπαλιά του Φεράρι από τα αριστερά, ο προωθημένος Μεντιέτα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως ο ίδιος ήταν εκτός ισορροπίας και το τελείωμά του έφυγε πολύ ψηλά.



Κάπως έτσι, και μετά από γενικευμένη σύρραξη που ξεκίνησε από την αψιμαχία ανάμεσα σε Πιερό και Μύγα, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τον «Δικέφαλο» να διατηρεί το οριακό προβάδισμά του.



Το τυχερό γκολ του Κοϊτά «έσβησε» τα όνειρα των Θεσσαλών

Οι Θεσσαλοί επανήλθαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους «κιτρινόμαυρους», και στο 47’ ο Φεράρι απείλησε από πλάγια θέση τον Στρακόσα, με τον Αλβανό πορτιέρο να αντιδρά σωστά, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Μίλετιτς πήρε μια επικίνδυνη ανάποδη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, όμως ο Λιούμπιτσιτς αντέδρασε γρήγορα απομακρύνοντας.

Από εκεί και πέρα η Ένωση έβγαλε αντίδραση, και στο 53’ ο Κάλενς βρήκε δίχτυα μετά από γέμισμα του Κοϊτά και αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως το τέρμα του Περουβιανού ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Πήλιος που ήταν εκτεθειμένος, είχε συμμετοχή στη φάση.



Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς, βρίσκοντάς το τελικά στο 62’, και αφού είχε προηγηθεί ευκαιρία με τον Ελίασον, με τον Κοϊτά να χρίζεται σκόρερ με τυχερό τρόπο, αφού το σουτ που επιχείρησε μετά από παράλληλη πάσα του Λιούμπιτσιτς μέσα από την περιοχή του Βόλου, κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κόβατς.



Κάπου εκεί, ήρθε το «game over» για την ομάδα του Γκόμεθ, με τους ρυθμούς στα επόμενα λεπτά να πέφτουν εξαιτίας και των πολλών αλλαγών που ακολούθησαν, και το παράλληλο γύρισμα του Μύγα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κόντε να μην μπορεί να «σπρώξει» τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη έως το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (82’ Γιόνσον), Πινέδα (74’ Περέιρα), Λιούμπιτσιτς (74’ Μάνταλος), Ελίασον (74’ Άμραμπατ), Κοϊτά (89’ Τσιλούλης), Πιερό

Βόλος (Γκόμεθ): Κόβατς, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορέα (74’ Βιγιαφάνιες), Μύγας, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Ασεχνούν (66’ Κόμπα), Ντε Καμπς (10’ Μπερναντού), Μεντιέτα (74’ Κόντε), Άλτμαν

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες