5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός: Με τριάρα την πρώτη τους νίκη τα «καναρίνια»! (video)

Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός: Με τριάρα την πρώτη τους νίκη τα «καναρίνια»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
31/8/2024 23:55
Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 3-0 του Πανσερραϊκού στο Αγρίνιο για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League και πήρε έτσι την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Σε ένα παιχνίδι με ωραίο ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και είχαν δοκάρι στο 20', όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ με τον Λομόνακο στο 27' και πήραν σαφές προβάδισμα-νίκης με τον Ντίας στο 50'. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Μποζούκης στο 75' δίνοντας χαρακτήρα θριάμβου στο νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας του.Έτσι τα «καναρίνια» άνοιξαν λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα και πηγαίνουν με καλή ψυχολογία στη διακοπή, την ώρα που τα «λιοντάρια» υπέστησαν την τρίτη τους ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις και είναι πλέον η μοναδική ομάδα που δεν έχει βαθμό.

Ο Παναιτωλικός έδειξε χαρακτήρα και πανηγύρισε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που ο Πανσερραϊκός μπορεί να αδικείται από το σκορ αλλά φάνηκε να του λείπει κάτι στην αναμέτρηση.

Ωραίος ρυθμός, δοκάρι οι μεν και το γκολ οι δε

O Παναιτωλικός έδειξε διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία στο ξεκίνημα του Πανσερραϊκού, με τον Πανσερραϊκό βέβαια να έχει την πρώτη τελική προσπάθεια στο 6' με τον Μπετανκούρ να παίρνει την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Τσάβες.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να απαντήσουν και στο έξι λεπτά μετά απείλησαν με τον Πέρεθ που έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Γκουγκεσασβίλι έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20', όταν ο Τομάς δοκίμασε από μακρινή απόσταση το πόδι του με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τσάβες απέκρουσε σωτήρια.



O Παναιτωλικός θέλησε να αντιδράσει, βγήκε στην επίθεση και τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Λομόνακο υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή στο 27', γύρισε με πρόσωπο και αφού κέρδισε μία κόντρα έστειλε με πλασέ την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Γκουγκεσασβίλι που δεν μπορούσε να αντιδράσει.



Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό και αμέσως μετά η ομάδα των Σερρών και πάλι με τον Τομάς «εκτελεστή» έψαξε την ισοφάριση όμως ο Τσάβες «σταμάτησε» ξανά το σουτ του αντιπάλου του.

Η αλήθεια είναι πως ο Πανσερραϊκός ήταν πιο κινητικός επιθετικά ειδικά αφού έμεινε πίσω στο σκορ αλλά στο 41' ο Μπετανκόρ βρήκε μεν στόχο με ένα σουτ από πλάγια θέση όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε και πάλι σωστή θέση.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως όλος ο Πανσερραϊκός βγήκε μπροστά για μία στατική φάση, η άμυνα του Παναιτωλικού όμως αντέδρασε σωστά κι ο Λομόνακο έφυγε ολομόναχος στην αντεπίθεση. Ο επιθετικός των γηπεδούχων όμως προτίμησε να πλασάρει από πολύ μακριά τον Γκουγκεσασβίλι που είχε βγει εκτός εστίας κι έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 2-0.



Γρήγορο δεύτερο γκολ κι έλεγχος ρυθμού

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναιτωλικός κατάφερε αυτό που δεν πέτυχ στο τέλος του πρώτου, να βρει δηλαδή και δεύτερο γκολ. Ο Ντίας υποδέχθηκε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε με ντρίμπλα τον αντίπαλο του και με υπέροχο σουτ νίκησε τον Γκουγκεσασβίλι που για άλλη μία φορά δεν μπορούσε να κάνει κάτι.



Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν σαφώς καλύτερη ψυχολογία και έξι λεπτά μετά «άγγιξαν» το 3-0. Αρχικά ο Μπουζούκης μέσα στην περιοχή ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να αποκρούσει εντυπωσιακά ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σιέλης έστειλε την μπάλα πάνω στον πεσμένο Γκουγεσασβίλι.



O Πανσερραϊκός έψαχνε τρόπους για να ξαναμπεί στο παιχνίδι όμως δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη τα «καναρίνια» έβρισκαν χώρους και ήθελαν το τρίτο γκολ για να «τελειώσουν» το ματς.

Έτσι στο 75' έπειτα από μία στατική φάση, η μπάλα στρώθηκε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής στον Μπουζούκη κι αυτός με δυνατό συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του.



Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες, με το αποτέλεσμα βέβαια να έχει κριθεί και τον Παναιτωλικό να είναι σαφώς πιο άνετος στον αγωνιστικό χώρο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Μλάντεν, Λιάβας (80' Μπακάκης), Μαυρίας (33' Μπουζούκης), Πέρεθ, Μπελεβώνης (80' Νικολάου), Τορεχόν, Λομόνακο (71' Μαϊντέβατς) , Ντίας (71΄Λαχουντ)

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας (46' Φάρες), Κουτσογούλας (85' Μασκανάκης), Πεταυράκης, Λιάσος (58' Περούτσι), Στάικος (70' Κάπτουμ), Τομάς, Ντέλετιτς, Σαλαζάρ, Μπετανκόρ (70' Γκίγκιτς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες